Herpes

0.0 | 0 ocena

Herpes Beograd

Adresa: Baje Pivljanina 83
Beograd
Adresa: Molerova 11
Beograd
Adresa: Bulevar Kralja Aleksandra 193a
Beograd
Adresa: Kralja Petra 71a
Beograd
Adresa: Kralja Milutina 53
Beograd

Herpes Novi Sad

Adresa: Miše Dimitrijević 89
Novi Sad

Herpes Kragujevac

Adresa: Kopaonička 1II/2
Kragujevac
Adresa: Mirka Jovanovića 25
Kragujevac
Vaša firma se ne nalazi ovde?
Pomoći cemo Vam da vas uvek pronađu
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Herpes
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Herpes

Svi mi smo barem jednom u životu imali herpes. To bi značilo da ovo uopšte nije neka retka pojava među ljudima. Najčešći okidači, izazivači ponovne infekcije su svakodnevni umor, pad imuniteta, stres, iscrpljenost, fizički napor, povrede, prevelika izloženost suncu ili vetru, menstrulani ciklusi kod žena, a ponekad i neka određena vrsta hrane ili lekovi.
Šta nama u stvari, „radi“ virus herpesa? On se prenosi nervnim vlaknima s mesta ulaska (najčešće oštećene kože i sluzokože) u unutrašnjost tela gde ostaje miran sve dok ne bude ponovo izazvan. Ovo deluje vrlo mudro i lukavo za jedan virus, ali pročitajmo šta se dalje dešava sa njim (a i nama).

Simptomi herpesa

Kada virus herpesa počne da „radi“, najčešće ćete osećati malaksalost, nervozu, ponekad blago povišenu temperaturu; crvenilo, svrab i peckanje na usnama; često neprijatan zadah i curenje iz nosa; otok vratnih žlezda; sitni vodom ispunjeni mehurići na usnama, jeziku ili u ustima; pucanje tih mehurića i pojava bolnih ranica; potom sušenje i zarastanje ranica. 
Drugu vrstu infekcije, prati peckanje, malaksalost i svrab; kod žena pojavom grozdića oko otvora vagine, anusa, unutar vagine; grozdići pucaju i stvaraju se krastice; kod muškaraca grozdići se pojavljuju na vrhu penisa, ređe na njegovom korenu; na preponama zapazićete otok limfnih čvorova; lezijice pucaju, stvaraju se krastice koje se suše.
Svi smo čuli i za herpes zoster, on nastaje reaktivacijom varičela zoster virusa, i to nakon primarne infekcije, najčešće ovčjih boginja u detinjstvu. Javlja se crvenilo i konstatan bol, stvaranje grozdova. Ove promene naći ćete na trupu, duž međurebarnih nerava, ređe u genitalnom i analnom predelu. Prepoznaje se po tome što je čitava regija duž jednog nerva zahvaćena grozdićima u nizu.
Važno je znati da simptomi infekcije traju od jedne do šest nedelja. 

Herpes – prenosivost

Ljude često zanima da li herpes mogu preneti na partnera onda kada nema simptoma, obzirom da smo iznad u tekstu objasnili da se ovaj virus lukavo skriva u organizmu. 
Odgovor bi bio da tokom latentnog stadijuma virus herpesa ne uzrokuje simptome i nije prenosiv. Sada vam je možda lakše, ali postoji začkoljica: završetak tog stadijuma veoma je rizičan jer nema vidljivih simptoma a mogućnost da prenesete virus jeste velika. 
Ponovljenu infekciju odlikuju isti ali blaži simptomi. Najveća učestalost ponovnog javljanja simptoma jeste u prvih godinu dana nakon primarne infekcije, a tokom kasnijih godina, ona se smanjuje. Ovi simptomi će trajati od sedam do deset dana.
Herpes se prenosi kašljanjem, kijanjem – odnosno, kapljičnim putem, konzumiranjem hrane i pića nakon zaražene osobe, i svakako – poljupcem.
Drugi opisani virus u tekstu iznad, prenosi se seksualnim putem sa inficiranom osobom.
Herpes zoster reaktivira se usled slabljenja ćelijskog imuniteta čiji su najčešći inicijatori maligna oboljenja, HIV infekcija, težak psihofizički napor. Virus se prenosi kapljičnim putem.

Lečenje herpesa

Kako se izlečiti od herpesa, sada nas to sve zanima ako smo sa čitanjem teksta stigli do ovih redova. 
Uočene promene na koži za početak, trebalo bi tretirati rastvorom borne kiseline ili kalijum-permanganata. Ukoliko imate oralni herpes, preporučuje se ispiranje usta sodom bikarbonom ili nekim od antiseptičkih rastvora koji ne sadrže alkohol niti sredstva koja bi dodatno iritirala ranice u ustima koje već imate. 
Losioni, paste i miksture mogu otkloniti peckanje i svrab i ostale primarne tegobe. Postoje flasteri za herpes na usnama kao i sprej koji olakšava tegobe genitalnog herpesa. 
Što se tiče lečenja lekovima simptoma HSV na koži, koriste se određene kreme ili masti za tretiranje herpetičnih lezija. Takođe, postoje i tablete koje će vam vaš lekar prepisati ukoliko je neophodno. Simptomatska terapija podrazumeva primenu analgetika i antipiretika (lekovi protiv bolova i temperature) ukoliko se mora, a lokalno se može naneti talk, cinkova pasta ili neko drugo sredstvo po savetu vašeg dermatologa.

Lečenje genitalnog herpesa

Lečenje ove vrste herpesa se sprovodi sa svrhom da dovede do olakšanja tegoba koje nastaju kao posledica rana i plikova, kao i da se smanji vreme koje je potrebno za isceljenje organizma. Terapiju je potrebno početi odmah nakon početka napada herpesa. Ovo je jako važno za napade koji se stalno iznova vraćaju.
Na kraju reći ćemo da, nažalost, nijedan od preparata ne može dovesti do potpunog odstranjivanja virusa iz organizma, ali će se organizam osnažiti i uticaj virusa biće manji. Antivirusni lekovi generalno smanjuju vreme koje je potrebno za izlečenje i pomažu da napadi budu ređi. 

Herpes iskustva

Zdrava ishrana i odgovarajući trening, će biti jako važni za kvalitetniji život, obzirom na to da utiču na jačanje imuniteta organizma. To pomaže u potiskivanju virusa. Ukoliko je vaš organizam u dobroj kondiciji, buduća javljanja herpesa će biti ređa.

Lečenje herpesa – cena

Cena pregleda dermatologa se kreće u rasponu od 2000 do 3500 dinara.
*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme ispod teksta.

Iskustva i komentari posetilaca

Cristina Michaels
Svjedočanstvo moje Herpes Ja sam dovoljno hrabar među mnogim drugima da kažu da sada postoji moćan lijek za ovu bolest, ali mnogi nisu svjesni toga. Otkrila sam da sam zaražena virusom prije 8 mjeseci, nakon liječničkog pregleda. Moj liječnik mi je rekao i bio sam šokiran, zbunjen i osjećao se da se moj svijet raspasti. Polagano sam umrla zbog najave liječnika, ali uvjeravao me da mogu napustiti normalan život ako uzmem lijekove (budući da liječenje nije bilo medicinski poznato Herpesu). Otišao sam od crkava do crkava, ali sam ubrzo shvatio da je moj slučaj potreban hitnu pozornost jer sam uvijek bio dolje zbog straha da umrem ubrzo. U nastojanju da traže trajno rješenje moje nesreće, tražio sam rješenja iz biljnog svijeta. Otišao sam na internet i tražio svaki moćni trado-liječnik koji sam mogao teško, jer sam čuo da je afrički bilje imao lijek za Herpesov sindrom. Nakon nekog vremena pretraživala sam web da sam došla preko jedne Dr. Sani (moćni afrički biljni liječnik), koji mi je ponudio pomoć u financijskim troškovima. Morao sam se pridržavati jer je to bio moj posljednji autobus-stop za dobivanje savršenog iscjeljivanja. Moja posljednja odluka bila je da sam preuzme svoj život, ako ovaj plan ne uspije. Naposljetku je dobro razradio. Dao mi je nekoliko koraka kako bih slijedio i pažljivo sam izvršio sve njegove upute. Prošlog mjeseca, preciznije, vratio sam se u bolnicu i provodio još jedan test, a na moje iznenađenje, rezultati su pokazali da sam herpes negativan, dr. Sani može i liječiti sljedeću bolest ... Rak, HIV, herpes, hepatitis B , Upala jetre, dijabetes, fibroid, uzmite natrag, možete se osloboditi ovog virusa herpesa tako da se posavjetujte s ovim velikim afričkim biljnim liječnikom
Jovana Milinkovic
Zaista po pitanju herpesa, ne treba nista posebno da sumnjate. Postoje dermatoloske ordinacije u Beogradu kojse su se pre svega strucno specijalizovale za lecenje herpesa. Takve ordinacije su zlata vredne. Mada, nije herpes ni priblizno toliko stravican kao sto se nekim ljudima cini.
Filip Milutinovic
U svakom slucaju je herpes nesto sto je poprilicno kvalitetno i bez cega se u svakom slucaju ni pre ali ni kasnije ne moze.
Lea Stankovic
Sto se herpesa tice, sigurno cete pre ili kasnije moci da dodjete do izrazaja. Sve drugo je po meni samo gubljenje vremena i nista vise sem toga.
Mihajlo Nastasovic
Po pravilu, sto se herpesa tice, sigurno je kvalitet veoma vazan. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise od toga.
Simona Vucinic
Sto se mene licno tice, kada pricamo o herpesu veoma je vazno da se na vreme odlucite za kvalitet. Sve drugo je manje vazno.
Todor Markovic
Problem sa njim je pre sveg au tome sot dosta mora da se plati i sto je kvalitet samim tim problematican.
Marta Dencevic
Nije jednostavn herpers nesto sto moze preko noci da se resi. Ipak ej to procedura koja traje.
Janko Zivanovic
Koliko mi je samo poznato, sto se herpesa tice, kvalitet treba uvek da bude na prvom mestu. Sve drugo je daleko manje vazno. Tu pre svega mislim na preparate koje treba da upotrebite.
Ljubinka Sreckovic
Koliko mi se samo cini, vecina ljudi u danasnje vreme generalno misli da herpes nije toliko veliki problem. To naravno nije bas tacno. Ako na vreme ne pocnete da ga resavate sigurno je samo to da cete biti u velikom problemu.
Petar Jankovic
Koliko mi se samo cini, sto se ovoga tiec, najvaznije je samo da se odlucite za kvalitet. Sve drugo i nije onda bas toliko vazno.
Nikolina Pantelic
generalno, herpes moze uvek da bude veliki problem.
Ivan Stojanovic
Ako mene licno pitate, po pitanu herpesa, samo treba da se odlucite za kvalitet i vise nista po tom pitanju ne treba da brinete.
Jana Stankovic
Mislim da je ubedljivo najbolje resenje da po pitanju herpesa proverite drmatoloski centar Dr. Centar.
Biljana Brankovic
Herpes se zaista lako leci, ali definitivno treba da mu se posvetite. Pri tome, za to je najbolje resenje da posetite Dermamedicus.
Marko Petrovic
Moze nastati nakon ljubljenja sa jednom osobom ali ipak u najvecem broju slucaje moze da nastane kao posledica stresa.
Dusan Markovic
Koliko mi se cini herpes se zove i ''bolest poljubca''. Zbog toga treba da pazite da se ljudibe sa nekom zdravom osobom. Salim se malo naravno. Herpes moze da bude veoma uporan i zbog toga je najbolje da se pre bilo kakvog dermatoloskog tretmana posavetujete sa nekim lekarom.
Ivana Petrovic
Nekoliko godina sam imala problema sa herpesom. I dalje nisam 100% sigurna sta ga je tacno izazvalo. Problem sa uspesno resila iskljucivo predanosti zaposlenih u klininici Dermamedicus.