Kako se radi hemijsko čišćenje kože? Kožne jakne ili kožni mantili su idealni za prolećne ili jesenje dane. Gotovo svako od nas ih ima u svom garderoberu, jer deluju veoma moderno i fensi. Ipak, ovi odevni predmeti, kada je u pitanju održavanje, nisu previše zahvalni. Iz tog razloga je potrebno iskoristiti usluge servisa za hemijsko čišćenje.

Pročitaj više

Kako se radi hemijsko čišćenje kože? Kožne jakne ili kožni mantili su idealni za prolećne ili jesenje dane. Gotovo svako od nas ih ima u svom garderoberu, jer deluju veoma moderno i fensi. Ipak, ovi odevni predmeti, kada je u pitanju održavanje, nisu previše zahvalni. Iz tog razloga je potrebno iskoristiti usluge servisa za hemijsko čišćenje.

Hemijsko čišćenje prevrnute kože

Ukoliko imate jaknu od prevrnute kože, onda možemo da pretpostavimo da je ona izuzetno lepa, ali i da je samo nekoliko kapi kiše mogu učiniti „šarenom“. O čemu se radi?

Antilop ili prevrnuta koža je materijal koji ne trpi da bude pokvašen, pa ako ste zaboravili da ponesete kišobran, čak i kada osušite svoju jaknu, ona nikada neće biti ista. Ipak, rešenje za ovu situaciju postoji, a to je da je odnesete u svoju omiljenu radnju koja vrši hemijsko čišćenje odeće.

Pošto kožna jakna bude očišćena na pravi način, na nju se može naneti specijalno sredstvo, koje služi kao zaštita. Ipak, vodite računa o tome da je prevrnuta koža namenjena za suvo vreme ili da uvek morate da imate kišobran pri ruci.

Hemijsko čišćenje kože iskustva

Od kože mogu biti izrađeni razni odevni predmeti – pored pomenutih jakni i mantila, tu su i kožne pantalone, prsluci, ali i obuća od kože – antilop cipele, čizme i slično. Koža može biti tretirana pravilno samo u servisima za hemijsko čišćenje, jer oni znaju na koji način i kojim sredstvima da je najbolje očiste.

Kožne odevne predmete je potrebno i održavati, pa ako niste sigurni kako bi to trebalo da učinite, najsigurnije rešenje jeste da od ljubaznog osoblja u servisu zatražite stručan savet. Postoje mnoga sredstva kojima možete da zaštite antilop cipele, na primer, tako da ih vlažno vreme neće učiniti neupotrebljivim, i adekvatnim za nošenje samo par puta, već čitave sezone.

Svi znamo da živimo u vremenu koje je jako brzog tempa. Iz tog razloga, radnje za hemijsko čišćenje su proširile asortiman svojih usluga, pa je tako moguće i da se dogovorite oko toga da do servisa uopšte i ne dolazite. Dovoljno će biti da okrenete broj telefona i osoblje će doći po vaše kožne jakne, mantile, pantalone, cipele...

Ukoliko imate više predmeta za čišćenje, i ako se time premašuje unapred utvrđeni iznos, tada je usluga dolaska na vašu adresu, preuzimanje kao i dostava hemijski tretirane i očišćene robe, sasvim besplatna. Ipak, naš savet je da se oko ovog detalja posavetujete sa odabranim servisom za čišćenje.

Potrebno je znati da putem čišćenja u savremenim mašinama, uz korišćenje specijalnih hemikalija i sve to na način koji je pravilan, postižete da vaša garderoba ponovo poprimi stari sjaj, kao nekada kada ste je kupili u butiku. Odevni predmeti od kože su uglavnom veoma skupi, i ne kupujemo ih baš svake sezone. Iz svih tih razloga, usluge servisa za hemijsko čišćenje su nam neophodne, jer oni od starog prave novo, to jest, čine da vaša garderoba ponovo zablista.

Hemijsko čišćenje kože cena:

Za hemijsko čišćenje kožne jakne u proseku bi trebalo izdvojiti oko 1700 dinara.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate servise za hemijsko čišćenje koji su oglašeni ispod našeg teksta.

Ostavite komentar
Ocenite tekst