Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Haube za kosu
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Haube za kosu

Kada pričamo o haubama za kosu, možemo se osetiti kao da smo seli u vremeplov i vratili se nekoliko decenija unazad. Haube za kosu su obeležile celu jednu epohu, a onda su, na neki način, pomalo zaboravljene. 

 

 

Stare modele hauba za kosu zamenile su savremenije i modernije varijante, sa mnogo više funkcija. Pre dvadeset ili trideset godina, bile su popularne „vodene“ i trajne ondulacije, svaka žena je takav tretman sebi mogla da priušti barem jednom nedeljno, pa su dame posećivale frizerske salone radi tapiranja i uvijanja. 

Haube za kosu – kratka istorija

Biće vam sada smešna činjenica, kada kažemo, da su prve haube koje su se pojavile početkom dvadesetog veka bile teške skoro tonu! Bile su izrađene od metala i više su predstavljale sprave za mučenje, nego sredstvo koje služi za ulepšavanje. Ali, odvajkada, dame su sve trpele zarad lepote.

Šezdesetih godina prošlog veka, pojavile su se plastične haube, okrugle, manjih dimenzija, a u salonima su bile naslagane na zidu, čineći niz. 

Ako bi se tada dogodilo, da neka dama dobije na poklon haubu iz inostranstva, morala je da ugosti čitav komšiluk, jer su se sve žene frizirale gratis, naravno, uz kaficu i trač-partiju.

Savremene haube

Haube, kakve danas poznajemo, su na neki način, zapravo – pegle za kosu. Koliko god da je nekada bila popularna kovrdžava kosa, danas je zamenjuje ispeglana i ravna. Kao što smo napomenuli u tekstu iznad, proizvođači su dodali haubama mnoge funkcije, pa tako one mogu oponašati i različite vremenske uslove. 

 

 

Mogu simulirati sušenje na vazduhu, kao da vam blagi povetarac miluje kosu i tako joj smanjuje vlažnost, a sa druge strane, poboljšavaju hemijske procese, kao što je farbanje kose, na primer. 

Haube za frizerske salone

Danas postoje haube za kosu sa jednom brzinom, ili sa dve, snaga im je oko 1165 W. 

Spomenimo kapa-haube za kosu. To je zapravo kapa za sušenje kose, u obliku haube od aluminijuma, koja se montira na cev fena. Nakon uključivanja fena u rad, kapa se napumpa i kroz nju struji topao vazduh i na taj način suši kosu. Pri tome, fen mora biti uključen sve vreme.

Podne haube, mogu se pronaći sa dve brzine i tajmerom, temperatura se može podesiti.

Postoje podni i zidni nosači haube. Zidni zglobni nosač haube može se pomerati u svim pravcima, dok podni nosač ima pokretne točkiće, kao i nerasklopivo postolje, koje je izrađeno od tvrde plastike. Takođe, moguća je podesivost po visini.

Možda niste do sada probali ulepšavanje pod haubom za kosu, a ako jeste mnogo godina ranije, vreme je da osvežite svoje uspomene i da na kraju zaključite da ste jednako lepi i doterani kao i nekada.

Haube za kosu – cena:

Cene se kreću od 16250 din. do 18890 dinara. Kapa hauba za kosu, prosečna cena oko 1000 dinara, dok za držače je potrebno izdvojiti od 3100 din. do 3900 dinara, sem za zidni nosač koji će vas koštati u proseku 22800 dinara. 

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme ispod teksta.

Iskustva i preporuke posetilaca

27.09.2018
Mladen Todorovic
Haube za kosu se mogu jos pronaci samo u frizerskim salonima koji su nesto starijeg tipa. Ili mozemo da kazemo i nesto drugacije u pre se mogu pronaci kao muzejski eksponat.
14.08.2017
Mihajlo Nastasovic
Nisu bas haube za kosu toliko izasle iz mode kao sto mozda pojedini ljudi misle. Sve je to koliko mi se samo cini, daleko od neke normalnosti i realno. Cinjenica je da zenama, posebno u Beogradu, malo po malo pa su haube za kosu potrebne.
15.05.2017
Stojance Ristovski
U svakom slucaju su haube za kosu nesto sto posebno mora da se plati. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise sem toga.
26.04.2017
Todor Markovic
Sva sreca pa se u danasnje vreme one jako slabo koriste.
18.04.2017
Milen Jovanovic
U svakom slucaju su ovo haube koje moraju da se debelo plate. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise sem toga.
30.03.2017
Marina Zivkovic
Sto se njih tice, sigurno je kvalitet i vise nego vazan. Sve drugo je po meni daleko manje vazno i bitno.
16.03.2017
Filip Milutinovic
Mozda su ove haube za kosu izasle iz mode ali ih pojedini frizerski saloni i dalje poseduju.
15.03.2017
Jovana Milinkovic
Hvala Bogu pa ovo ne postoji vise ni u najludjim snovima.
24.02.2017
Mihajlo Nastasovic
Kako goda da okrenete, ove haube su nesto sto je veoma bitno, sve drugo je mnogo losije resenje.
08.02.2017
Lea Stankovic
Najvaznija stvar kod hauba za kosu je da se dobro plate i da mogu da se rade bez nekih vecih problema.
27.01.2017
Todor Markovic
Koliko mi se samo cini, osnovna stvar u celok prici je ta da sve haube za kosu bas moraju debelo da se plate i manje - vise svi frizeri moraju da ih imaju.
11.01.2017
Simona Vucinic
Haube za kosu nisu vise toliko popularne ali zato mogu da se plate po relativno malim cenama bez nekih vecih problema.
21.12.2016
Janko Zivanovic
Koliko je meni poznato, jos od moje babe, haube za kosu su se nekada bas dosta koristile. Sada to i nije vise toliko veliki slucaj.
05.12.2016
Marta Dencevic
Definitivno se slazem sa prethodim komentarom da su haube za kosu u velikoj meri sada izasle iz mode.
02.12.2016
Petar Jankovic
Bukvalno sad haube za kosu za veoma male pare mogu da se pronadju na buvljaku.
17.11.2016
Ljubinka Sreckovic
Ja zaisat nikada nisam koristila haobe za kosu ali zato moja majka ih redovno koristi i posecuje frizerski salon Roccoco.
28.10.2016
Ivan Stojanovic
Da ali nije to sad po meni toliko bitno. Pre bih postavio pitanje a ko to u danasnje vreme praktikuje da ima haubu za kosu u svom salonu.
27.10.2016
Nikolina Pantelic
Nekako mi se cini da je u danasnje vreme jako malo frizerskih salona koji mogu da na jedan kvalitetan nacin rade svoj posao. Odnosno vecina njih gleda da ustedi na odredjenim materijalima.
06.09.2016
Marko Petrovic
Ukoliko planirate da kupite kvalitetne haube za kosu onda biste u svakom slucaju trebali da se posavetujete sa nekim strucnim licem. Kvalitetne haube za kosu moraju i kvalitetno da se plate i u to zaista ne treba da sumnjate.
02.09.2016
Dusan Markovic
Zaista ne znam u cemu je toliki problem po pitanju hauba. Pri tome, cesto sam i sam vidjao u odredjnim frizerskim salonim da postoje i dalje tamo haube za koje pretpostavljam da ne stoje tu kao odredjeni muzejski eksponat.
29.07.2016
Jana Stankovic
Mislim da svaki frizerski salon trebad a nastavi da ima haube za kosu zbog toga sto i dalje postoje zene koje su vec zasle u odredjene godine i kojima je potreban frizerski tretman kji ukljucuje haube za kosu. U svakom slucaju i dalje mozete pronaci kvalitetne haube za kosu i to po veoma povoljnim cenama.
28.07.2016
Biljana Brankovic
Ukoliko trazite haube za kosu, onda je u svakom slucaju za vas najbolje resenje da izdvojite nesto vecu sumu novca. Neka prosecna cena po kojoj se krecu haube za kosu iznosi oko 10000 dinara ali posto se danas retko ko fenira na taj nacin, najbolje je da potrazite neku polovnu.
29.06.2016
Marina Zivkovic
Haube za kosu se mogu jos pronaci samo u frizerskim salonima koji su nesto starijeg tipa. Ili mozemo da kazemo i nesto drugacije u pre se mogu pronaci kao muzejski eksponat.