Dodaj firmu

Halogene sijalice Mag Elektrik

Mag Eelektrik iz Mladenovca ima najveći lager rasvete, od sijalica, lampi, LED traka, kablova i prateće opreme
Pročitaj više

Kralja Aleksandra Obrenovića 79
Mladenovac, Beograd

Halogene sijalice Kelvin Lite

Kelvin Lite rasveta nudi vam bogat izbor dekorativne moderne rasvete koja će zadovoljiti i one sa najistančanijim ukusom
Pročitaj više

Gandijeva 3 lok 1-2
Novi Beograd, Beograd

Halogene sijalice Battery shop AVAa

Battery shop AVA nudi najveći izbor baterija vodećih proizvođača, kao i zamenu dotrajalih baterija Osim toga, u našoj ponudi očekuje Vas širok asortiman rasvete, bilo da je u pitanju standardna ili štedljiva LED rasveta, strujni program, različiti kablovi i priključci.
Pročitaj više

Jurija Gagarina 229, lokal 104
Novi Beograd, Beograd

Halogene sijalice NEXALLIGHT

Nexallight je prodajni salon unutrašnjeg i spoljašnjeg osvetljenja, dizajnirane i lux rasvete.
Pročitaj više

Ivana Milutinovića 91
Borča, Beograd

Halogene sijalice LUCE

Uživajte u lepo osvetljenom ambijentu Vašeg životnog ili radnog prostora, uz kvalitetnu i inovativnu rasvetu LUCE. U našoj ponudi očekuje Vas veliki izbor rasvete iz uvoza, ali i naš brend LUCE, koji karakterišu savremen dizajn i jednostavna ugradnja.
Pročitaj više

Nova Mokroluška 15
Voždovac, Beograd

Sta su to halogene sijalice? Da li ćemo kupiti ovaj ili onaj model sijalice, uopšte nije svejedno. Naime, lustere, lampe, plafonjere i sl. uključujemo svakoga dana i oni nam neprekidno troše električnu energiju. Zbog toga je pravilan izbor veoma važan, ukoliko želimo da uštedimo, kroz račune za struju, a i kroz samu dugovečnost proizvoda.

U našem tekstu saznajte sve što vas zanima o halogenim sijalicama, zbog čega su baš one pravi izbor za vaš radni ili životni prostor, koje su njihove cene, gde ih možete nabaviti, kao i druge zanimljive i korisne informacije.

Halogene sijalice prodaja

Hajde prvo da se upoznamo sa tim šta su zapravo halogene sijalice? Radi se o sijalicama koje će vam dati dobar kontrast, i koje će obezbediti veoma prijatnu osvetljenost prostora. Takođe, ako želite da bacite akcenat na neke posebne detalje u prostoru, tada su halogene sijalice odličan izbor jer pružaju svetlost uskog snopa.

Napravimo sada razliku između običnih – klasičnih sijalica i halogenih sijalica. Naime, kod proizvodnje, za halogene sijalice se koristi staklo proizvedeno od aluminosilikata ili topljenog kvarca. Ovakvo staklo je jače u odnosu na ono koje se koristi za klasične modele sijalica.

Druga dobra osobina halogenih sijalica je što se one prave bez žive, koja se upotrebljava kod CFL, odnosno fluorescentnih svetiljki.

Drugi nazivi su kvarc halogena ili volfram halogena sijalica. Još jedna razlika je u tome da je vlakno od nodularnog volframa na većem pritisku, dok se kod klasičnih sijalica koristi užareno vlakno.

Često želimo da osvetljenje u sobi ne bude istog intenziteta, jer smo ponekad romantično raspoloženi, pa očekujemo tek slabu svetlost, a u drugim prilikama, potrebno nam je jarko osvetljenje, jer radimo neki bitan posao.

U tome se krije još jedna sjajna osobina halogenih sijalica a to je da su one dimabilne. To bi značilo da postoje posebni prekidači ili dimeri, koji dozvoljavaju da osvetljenje podesimo na tačno željenu jačinu – može biti jače ili slabije.

Sve što smo naveli ide u prilog uštede same sijalice, jer je vi štedite kada je stavite na slabiji rad, a na taj način ćete smanjiti i vaše račune za struju, odnosno manji je utrošak električne energije.

Naravno, sve ima i neke svoje sitne mane, pa tako i halogene sijalice. Naime, one ne bi trebalo da se dodiruju nezaštićenim rukama, jer znaju da budu veoma zagrejane, a takođe su i osetljive na masnoće sa ljudske kože.

Halogene sijalice se koriste u enterijerima, a pored toga i u radnim prostorima, kao i za televizijsko osvetljenje. One imaju veoma kompaktne dimenzije, kao i visoki lumen, što je zapravo jedinica za totalnu količinu svetlosti koju vidimo.

Kada je reč o jačinama halogenih sijalica, one se uglavnom mogu pronaći od 20, 35 i 50 vati. Možete da izaberete sijalice koje rade na nižem naponu, na primer 12 vati i tada se uz sijalice montiraju transformatori.

Kod halogenih sijalica postoje i različiti tipovi grla.

Halogene sijalice – cena:

Cena halogenih sijalica se kreće se od 80 din. pa sve do 1100 dinara. Postoje i modeli koji koštaju u proseku 3700 dinara.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontktirate firme koje su oglašene ispod našeg teksta. 

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane