U ovom tekstu ćemo govoriti o satelitskoj lokaciji vozila, odnosno temi GPS monitoring. Naime, GPS sistem se koristi za upravljanje voznim parkom kao i za praćenje vozila. Njegove osnovne osobine su daljinska kontrola i upravljanje udaljenim poslovnim procesima pomoću interneta, GPS/GPRS tehnologije, a sve u interakciji sa kontrolnim ili dispečerskim centrom, dvadeset četiri časa dnevno, svim danima u godini.

GPS sistemi za praćenje vozila

Pročitaj više

Izaberite neku od firmi gde mozete naci ponudu za kupovinu GPS MONITORINGA

Beograd

Upstream ICT Alliance d.o.o. - VideoNadzor.Net
Druge srpske armije 9/51
Voždovac Pozovi

Provereno najbolji uslovi kupovine video nadzor opreme, alarmnih sistema, video interfona i mrežnih svičeva. Produženi garantni rokovi na opremu i radove! Najpovoljnije cene opreme i licencirani integratori za poslove planiranja, projektova...
Pročitaj više

Alarmni sistemi i video nadzor Uplink Security Services
Miloša Bandića 16
Zemun Pozovi

Uplink security services je kompanija koja je već 15 godina vodeća firma u industriji fizičkog i tehničkog obezbeđenja,video i audio monitoringa, kao i proceni rizika od moguće materijalne štete u vlasništvu fizičkih i pravnih lica...
Pročitaj više

Pre 1 d poslednji put pozvana firma
Rak security systems
Milutina Milankovića 120e, Beograd
Novi Beograd Pozovi

Osnovna delatnost kompanije RAK Security je uvoz, prodaja i servis profesionalne opreme za CCTV, dojavu požara, alarmne sisteme i auto elektroniku najpoznatijih svetskih proizvođača. Takođe, nudimo izradu kompletnih rešenja tehničke zaštite...
Pročitaj više

Beobum - video nadzor i alarmni sistemi
Pariske komune 49
Novi Beograd Pozovi

Preduzeće Beobum iz Beograda nudi Vam najbolja rešenja iz oblasti zaštite Vašeg stambenog ili poslovnog prostora. U našoj ponudi nalazi se vrhunska oprema za video nadzor, alarmni sistemi, interfoni, kao i uređaji za kontrolu prolaza i radn...
Pročitaj više

Anubis security
Buda Tomovića 41a
Čukarica

Kompanija Anubis security sa sedištem u ulici Buda Tomovića 41a, na teritoriji opštine Čukarica, već više od 20 godina uspešno se bavi isporukom, ugradnjom i održavanjem sistema video nadzora, alarmnih sistema, GPS sistema za praćenje vozil...

Master sound
Bulevar Oslobodjenja 151
Voždovac

Zahvaljujući perfektnom radu naše zaštitne opreme, Vaši privatni i poslovni objekti biće zaštićeni od neovlašćenog ulaska na najvišem nivou....

U ovom tekstu ćemo govoriti o satelitskoj lokaciji vozila, odnosno temi GPS monitoring. Naime, GPS sistem se koristi za upravljanje voznim parkom kao i za praćenje vozila. Njegove osnovne osobine su daljinska kontrola i upravljanje udaljenim poslovnim procesima pomoću interneta, GPS/GPRS tehnologije, a sve u interakciji sa kontrolnim ili dispečerskim centrom, dvadeset četiri časa dnevno, svim danima u godini.

GPS sistemi za praćenje vozila

Želite li da znate trenutnu poziciju vozila, brzinu i smer kretanja? GPS omogućava da korisnik na svom PC računaru na kome ima instaliranu mapu može videti pregled kretanja vozila u određenom vremenskom periodu sa detaljnim izveštajima o kretanju i stajanju. Pored toga, moguće je videti očitavanje pređenog puta u kilometrima i radnih sati u određenom vremenu, kao i sva mesta kretanja i vremenskog zadržavanja vozila.Stići će vam obaveštenje o eventualnom prekoračenju brzine, kao i najvećoj brzini koje je vozilo postiglo u nekom periodu. Primićete i izveštaje i upozorenja o kretanju van dozvoljenog radijusa ili rute kretanja. Možete dobiti obaveštenje o početku rada vozila, to jest, čim se vozilo pomeri sa mesta parkiranja. Bićete obavešteni e-mailom ili SMS porukom ukoliko se vozilo kreće u zabranjenoj zoni.

GPS monitoring – iskustva

U deliću sekunde, ovaj sistem će poslati tačnu poziciju praćenog objekta na vaš mobilni telefon. GPS tracker ili lokator, predstavlja veoma sigurnu zaštitu od krađe automobila, kamiona ili plovnih objekata. On radi po principu mobilne tehnologije, a sa satelitom se povezuje GPS signalom. SIM kartica se ubacuje u GPS traker. Na koji način GPS traker pozicionira objekat? GPS traker prikazuje poziciju objekta koji se prati koordinatama u obliku geografske širine i dužine koje šalje tekstualnom porukom na vaš mobilni telefon.Te koordinate se upisuju u Google earth ili neku drugu mapu koja omogućava pretragu po koordinatama. Na ovaj način možete da zaštitite motor, automobil, dete, ili kućnog ljubimca ako se izgubi...Osoba koja nosi GPS lokator, pritiskom na SOS taster, automatski šalje poruku na broj koji je podešen da lokaciju primi. Putem SMS poruke u mogućnosti ste da u različitim intervalima dobijete obaveštenje o kretanju, kao i da šaljete komande.Evo jednog primera za praćenje vozila, to jest na koji način možete da ograničite prostor kretanja. Recimo, podesite grad Novi Sad, i ako vozilo ili neki drugi objekat koji se prati, napusti tu podešenu zonu, istog trenutka dobijate obaveštenje na mobilni telefon u vidu SMS poruke.

Poslovne prednosti GPS monitoringa

Sistemi za upravljanje voznim parkom su veoma laki za korišćenje i vrlo isplativi. Kontrolom udaljenih poslovnih procesa i upotrebom ovog sistema, postiže se efikasna kontrola voznog parka, što sve utiče na vašu poziciju na tržištu usluga transporta.Statistički podaci govore da tokom dvadesetogodišnje primene GPS sistema u svetu, ušteda je čak dvadeset tri posto na troškovima goriva i održavanja. GPS sistem koristi mobilnu telefoniju kao i tehnologiju satelitskog lociranja, što pruža savršene mogućnosti integracije sa eksternim sistemima.Na taj način, korisnicima je omogućena potpuna kontrola poslovnih procesa u transportu. Mogućnosti koje stoje na raspolaganju su i praćenje vozila van granica naše zemlje i na više svetskih jezika.Satelitsko praćenje automobila nije novina, tako da je ono fabrički ugrađeno u skupe modele automobila. Korisno je znati, da za takva vozila, na osiguranje od krađe, osiguravajuće kuće odobravaju značajne popuste.

GPS monitoring – cena:

Cena lokatora za automobile se kreće od 13920 dinara i naviše, što sve zavisi od karakteristika uređaja. *Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme koje su oglašene ispod našeg teksta.

Ostavite komentar
Ocenite tekst

  Iskustva i preporuke posetilaca

  Miroslav Jagnjic
  30.08.2018 04:18

  GPS monitoring je najbolje da uvedete ukoliko imate slozbena vozila ili ukoliko je potrebno daradinke pratite na taj nacin. Pri tome, pozeljno je d aprilikom uvodjenja GPS monitorniga ispostujete sve propisane procedure.

  Filip Milutinovic
  30.08.2017 08:42

  Koliko mi se samo cini, GPS monitoring nije nesto sto je preterano skupo odnosno nije nesto zbog cega ce sad neko da vam skine kozu sa ledja. Medjutim, jeste problme u tome sto je nekada veoma tesko da na vreme dodjete do pravog kvaliteta.

  Jovana Milinkovic
  16.05.2017 11:12

  Problem je pre svega u tome sto on nikada nije bio posebno jeftin. Sve drugo je po meni samo gubljenje vremena i nista vise od toga.

  Mihajlo Nastasovic
  28.04.2017 01:44

  U svakom slucaju mora da se dosta plati. Druge stvari i nisu bas toliko vazne.

  Lea Stankovic
  18.04.2017 09:48

  U svakom slucaju kako god da okrenete, ovaj monitornig i nije bas toliko jeftin kao sto moi mozda mogao da bude.

  Todor Markovic
  05.04.2017 07:18

  Po pravilu je i ovo vrsta monitoringa koja treba i mor a da se lepo plati. Ukoliko se odlucite bas za njega sigurno se necete pokajati.

  Simona Vucinic
  31.03.2017 01:57

  Ssta reci drugo sem GPS i pracenje.

  Janko Zivanovic
  17.03.2017 07:52

  Ovde je samo bitno da ne kupujete neku robu koja se uvodi iz kine.

  Marta Dencevic
  27.02.2017 02:02

  Moje je licno misljenje da kako god da okrenete, ova vrsta monitoringa, mora da bude nesto posebno

  Petar Jankovic
  09.02.2017 07:56

  Ako imate odredjeno vozilo i planirate da ga pratite, onda je u svakom slucaju GPS monitoring idealno resenje za vas. Ako se odlcuite bas za takvo vozilo, sigurno je samo to da se necete pokajati.

  Ljubinka Sreckovic
  30.01.2017 01:09

  Koliko mi se samo cini, sto se ovoga tice, veoma je vazno da se odlucite za kvalitet. Sve drugo je manje vazno.

  Ivan Stojanovic
  12.01.2017 08:27

  Licno mislim da je ovo u svakom slucaju idealno resenje za neka firme ili druge poslovne subjekte.

  Nikolina Pantelic
  22.12.2016 11:52

  Po po ovom pitanju, ovo je nesto sto je namenjeno samo profesionalnim firmama u ciji kvalitet ne treba da sumnjate.

  Marko Petrovic
  06.12.2016 12:42

  Pre nego sto priemra radi ugradite ovu vrstu monitoringa u svoju firmu, veoma je vazno da znate koje su vam to sticene vrednosti.

  Jana Stankovic
  18.11.2016 02:38

  Po pitanju GPS monitoringa, samo treba da posetite Sky Mobile i zaista se onda oko toga vise necete dalje razmisljati.

  Biljana Brankovic
  01.11.2016 11:21

  GPS ima u danasnjim uslovima primenu u mnogim okolnostima. Ono sto je generalno veoma vazno je to da GPS treba da ugradite na kvalitetnom mestu kao sto je primera radi Anubis Security.

  Dusan Markovic
  08.09.2016 11:01

  GPS monitoring je najbolje da uvedete ukoliko imate slozbena vozila ili ukoliko je potrebno daradinke pratite na taj nacin. Pri tome, pozeljno je d aprilikom uvodjenja GPS monitorniga ispostujete sve propisane procedure.