Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije GPS monitoring
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

GPS monitoring

U ovom tekstu ćemo govoriti o satelitskoj lokaciji vozila. Naime, GPS sistem se koristi za upravljanje voznim parkom kao i za praćenje vozila. Njegove osnovne osobine su daljinska kontrola i upravljanje udaljenim poslovnim procesima pomoću interneta, GPS/GPRS tehnologije, a sve u interakciji sa kontrolnim ili dispečerskim centrom, dvadeset četiri časa dnevno, svim danima u godini.

 

GPS sistemi za praćenje vozila

Želite li da znate trenutnu poziciju vozila, brzinu i smer kretanja? GPS omogućava da korisnik na svom PC računaru na kome ima instaliranu mapu može videti pregled kretanja vozila u određenom vremenskom periodu sa detaljnim izveštajima o kretanju i stajanju. 

Pored toga, moguće je videti očitavanje pređenog puta u kilometrima i radnih sati u određenom vremenu, kao i sva mesta kretanja i vremenskog zadržavanja vozila.

Stići će vam obaveštenje o eventualnom prekoračenju brzine, kao i najvećoj brzini koje je vozilo postiglo u nekom periodu. Primićete i izveštaje i upozorenja o kretanju van dozvoljenog radijusa ili rute kretanja. 

Možete dobiti obaveštenje o početku rada vozila, to jest, čim se vozilo pomeri sa mesta parkiranja. Bićete obavešteni e-mailom ili SMS porukom ukoliko se vozilo kreće u zabranjenoj zoni.

GPS monitoring – iskustva

U deliću sekunde, ovaj sistem će poslati tačnu poziciju praćenog objekta na vaš mobilni telefon. GPS tracker ili lokator, predstavlja veoma sigurnu zaštitu od krađe automobila, kamiona ili plovnih objekata. 

 

 

On radi po principu mobilne tehnologije, a sa satelitom se povezuje GPS signalom. SIM kartica se ubacuje u GPS traker. Na koji način GPS traker pozicionira objekat? GPS traker prikazuje poziciju objekta koji se prati koordinatama u obliku geografske širine i dužine koje šalje tekstualnom porukom na vaš mobilni telefon.

Te koordinate se upisuju u Google earth ili neku drugu mapu koja omogućava pretragu po koordinatama. Na ovaj način možete da zaštitite motor, automobil, dete, ili kućnog ljubimca ako se izgubi...

Osoba koja nosi GPS lokator, pritiskom na SOS taster, automatski šalje poruku na broj koji je podešen da lokaciju primi. Putem SMS poruke u mogućnosti ste da u različitim intervalima dobijete obaveštenje o kretanju, kao i da šaljete komande.

Evo jednog primera za praćenje vozila, to jest na koji način možete da ograničite prostor kretanja. Recimo, podesite grad Novi Sad, i ako vozilo ili neki drugi objekat koji se prati, napusti tu podešenu zonu, istog trenutka dobijate obaveštenje na mobilni telefon u vidu SMS poruke.

Poslovne prednosti GPS monitoringa

Sistemi za upravljanje voznim parkom su veoma laki za korišćenje i vrlo isplativi. Kontrolom udaljenih poslovnih procesa i upotrebom ovog sistema, postiže se efikasna kontrola voznog parka, što sve utiče na vašu poziciju na tržištu usluga transporta.

Statistički podaci govore da tokom dvadesetogodišnje primene GPS sistema u svetu, ušteda je čak dvadeset tri posto na troškovima goriva i održavanja. GPS sistem koristi mobilnu telefoniju kao i tehnologiju satelitskog lociranja, što pruža savršene mogućnosti integracije sa eksternim sistemima.

Na taj način, korisnicima je omogućena potpuna kontrola poslovnih procesa u transportu. Mogućnosti koje stoje na raspolaganju su i praćenje vozila van granica naše zemlje i na više svetskih jezika.

Satelitsko praćenje automobila nije novina, tako da je ono fabrički ugrađeno u skupe modele automobila. Korisno je znati, da za takva vozila, na osiguranje od krađe, osiguravajuće kuće odobravaju značajne popuste. 

GPS monitoring – cena:

Cena lokatora za automobile se kreće od 13920 dinara i naviše, što sve zavisi od karakteristika uređaja. 

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme koje su oglašene ispod našeg teksta.  

Iskustva i preporuke posetilaca

30.08.2018
Miroslav Jagnjic
GPS monitoring je najbolje da uvedete ukoliko imate slozbena vozila ili ukoliko je potrebno daradinke pratite na taj nacin. Pri tome, pozeljno je d aprilikom uvodjenja GPS monitorniga ispostujete sve propisane procedure.
30.08.2017
Filip Milutinovic
Koliko mi se samo cini, GPS monitoring nije nesto sto je preterano skupo odnosno nije nesto zbog cega ce sad neko da vam skine kozu sa ledja. Medjutim, jeste problme u tome sto je nekada veoma tesko da na vreme dodjete do pravog kvaliteta.
16.05.2017
Jovana Milinkovic
Problem je pre svega u tome sto on nikada nije bio posebno jeftin. Sve drugo je po meni samo gubljenje vremena i nista vise od toga.
28.04.2017
Mihajlo Nastasovic
U svakom slucaju mora da se dosta plati. Druge stvari i nisu bas toliko vazne.
18.04.2017
Lea Stankovic
U svakom slucaju kako god da okrenete, ovaj monitornig i nije bas toliko jeftin kao sto moi mozda mogao da bude.
05.04.2017
Todor Markovic
Po pravilu je i ovo vrsta monitoringa koja treba i mor a da se lepo plati. Ukoliko se odlucite bas za njega sigurno se necete pokajati.
31.03.2017
Simona Vucinic
Ssta reci drugo sem GPS i pracenje.
17.03.2017
Janko Zivanovic
Ovde je samo bitno da ne kupujete neku robu koja se uvodi iz kine.
27.02.2017
Marta Dencevic
Moje je licno misljenje da kako god da okrenete, ova vrsta monitoringa, mora da bude nesto posebno
09.02.2017
Petar Jankovic
Ako imate odredjeno vozilo i planirate da ga pratite, onda je u svakom slucaju GPS monitoring idealno resenje za vas. Ako se odlcuite bas za takvo vozilo, sigurno je samo to da se necete pokajati.
30.01.2017
Ljubinka Sreckovic
Koliko mi se samo cini, sto se ovoga tice, veoma je vazno da se odlucite za kvalitet. Sve drugo je manje vazno.
12.01.2017
Ivan Stojanovic
Licno mislim da je ovo u svakom slucaju idealno resenje za neka firme ili druge poslovne subjekte.
22.12.2016
Nikolina Pantelic
Po po ovom pitanju, ovo je nesto sto je namenjeno samo profesionalnim firmama u ciji kvalitet ne treba da sumnjate.
06.12.2016
Marko Petrovic
Pre nego sto priemra radi ugradite ovu vrstu monitoringa u svoju firmu, veoma je vazno da znate koje su vam to sticene vrednosti.
18.11.2016
Jana Stankovic
Po pitanju GPS monitoringa, samo treba da posetite Sky Mobile i zaista se onda oko toga vise necete dalje razmisljati.
01.11.2016
Biljana Brankovic
GPS ima u danasnjim uslovima primenu u mnogim okolnostima. Ono sto je generalno veoma vazno je to da GPS treba da ugradite na kvalitetnom mestu kao sto je primera radi Anubis Security.
08.09.2016
Dusan Markovic
GPS monitoring je najbolje da uvedete ukoliko imate slozbena vozila ili ukoliko je potrebno daradinke pratite na taj nacin. Pri tome, pozeljno je d aprilikom uvodjenja GPS monitorniga ispostujete sve propisane procedure.