Dodaj firmu

Glina Knjižara Miki

Gde je Knjižara Miki, ako se pitate, Više ne morate da skitate. Dolazite bulevarom, najlakše je sedmicom tramvajem. Posle Liona siđete, i ulicu pređete. Adresa je Batutova 8, od tramvaja koraka 98.
Pročitaj više

Batutova 8
Zvezdara, Beograd

Glina je materijal koji se koristi u dečijoj igri, ali i za ozbiljne stvari, kao što su predmeti koji svoje mesto nalaze na rafovima prodavnica, u vidu čaša, šolja, tanjira, vazi i mnogo toga još. U našem tekstu saznajte zanimljive i korisne informacije vezane za glinu, stoga nastavite da nas pratite i čitate.

Glina za decu

Deca su po svojoj prirodi jako kreativna, i najsrećnija su onda kada mogu nešto da oblikuju svojim rukama. Plastelin je jedan materijal od koga deca prave predmete, a glina je drugi. Glina je nešto ozbiljnija i drugačije se njome rukuje, a u čemu su tačne razlike, saznaćete ukoliko kupite mališanima glinu i pustite ih da se igraju do mile volje!

Psiholozi mogu da analiziraju unutrašnje stanje deteta, posebno ako ono prolazi kroz neki period koji je nestabilan, tako što posmatraju predmete koje dete pravi od materijala koji služe za oblikovanje. Na primer, veselo i bezbrižno, srećno dete, sasvim sigurno će napraviti figurice koje su drugačije od mališana koga nešto muči i ima neke probleme.

Čak i sami roditelji mogu da primete nešto što im može biti sumnjivo i da porazgovaraju na vreme sa dečijim psihologom u školi. Isto se odnosi i na crteže, koji takođe iskazuju raspoloženje dece i njihovo psihičko stanje.

Glina za školu

Na časovima likovne kulture, glina se veoma često koristi, što je pravi uvod u sutrašnje studiranje Akademije primenjenih umetnosti, gde se školuju budući vajari. Glina je jedan od materijala koga će oni koristiti u svom svakodnevnom radu.

Nije retkost da glina izaziva i takmičarski duh, u smislu, da se deca nadmeću među sobom koj će napraviti figuricu koja najviše odgovara nekom liku, a to su obično likovi iz crtanih filmova, raznih serijala za decu i mnogo toga još. Uglavnom, što više firugurica od gline liči na dečijeg super heroja, to bolje!

Glina za pečenje

Glina se peče u pećima koje su za to namenjene, i potrebna je određena temperatura da bi se dobilo to što želimo. Ovo se obično odnosi na razne predmete kao što su šolje, tanjiri, ukrasni predmeti, vaze, skulpture i mnogo toga još. Potrebno je raspitati se koliko košta peć u kome se peče glina, ako imate nameru da se ovim poslom bavite profesionalno, ili možda samo iz hobija.

Glina u boji

Glina u boji je jako zanimljiva jer daje oblike koji su raznobojni, tako da su i lepši, a do izražaja još više dolazi vaša kreativnost. Osim što se poigravate oblicima, igrate se i bojama, tako da je samo vaša mašta granica kada je u pitanju šta ćete da stvorite na kraju.

Glina cena

Cene se kreću u proseku od sto dinara do četiri stotine dinara, tako da je bitno da se raspitate lično o karakteristikama proizvoda, da biste tačno znali šta dobijate za svoj novac i da proizvod zadovoljava vaše potrebe.

*Za sve dodatne i precizne informacije, u vezi cena i svega ostalog, možete da se obratite oglašivačima koji se nalaze na istoj stranici našeg portala na kojoj čitate ovaj tekst o glini.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane