Dodaj firmu

Glavni projekat Mit Arh

Arhitektonski biro Mit Arh bavi se projektovanjem arhitektonskih objekata visokogradnje različitih namena. Iza nas je dugogodišnje iskustvo u radu i impozantan opus arhitektonskog stvaralaštva za koje smo dobili najeminentnije nagrade u bivšoj Jugoslaviji i Srbiji
Pročitaj više

Bulevar Despota Stefana 83/6
Palilula, Beograd

Ako gradite ili adaptirate kuću, stan, poslovni prostor, lokal, svakako će vam biti potrebna građevinska dozvola za koju je neophodan glavni projekat. Pri tome se misli na  slučajeve izvođenja radova na sanaciji i adaptaciji objekata, ali je dozvola potrebna i za samo izvođenje radova. 

Glavni projekat kuće

Pošto je Glavni projekat neophodan  za dobijanje građevinske dozvole, on predstavlja detaljnu razradu Idejnog projekta i na osnovu njega se izvode radovi na vašoj kući. 

Nakon izrade, Glavni projekat kuće se predaje na tehničku kontrolu.

Glavni projekat stana

Kada govorimo o ceni Glavnog projekta stana, istaći ćemo da ista zavisi od veličine vaše nekretnine. Tehnička kontrola za cilj ima da utvrdi da li su se pri izradi projekta poštovali svi zakoni i propisi, standardi i normativi.

Glavni projekat zgrade

Pošto se Glavni projekat zgrade predaje Opštini, potrebno je biti veoma pažljiv prilikom njegove izrade. Zbog čega je to bitno? 

U praksi, često se dešava da Glavni projekat zgrade nije u skladu sa normativima i propisima, da nije po traženim standardima, i iz svih tih razloga, Glavni projekat zgrade ne može da prođe tehničku kontrolu.

Glavni projekat poslovnog prostora

Pošto smo uradili Idejni projekat, sada je na red došao Glavni projekat, ali može se desiti, ako postoje izvesni propusti, da on bude vraćen od strane tehničke kontrole. U tom slučaju, Glavni projekat poslovnog prostora biva vraćen na ponovnu razradu. 

To znači da ili ćete angažovati staru projektantsku kuću, ili novu, ali ćete biti u situaciji da ponovo plaćate za isti posao. Stoga pažljivo birajte kuće koje imaju dobre preporuke.

Glavni projekat lokala

Ukoliko želite da stari lokal rekonstruišete, sanirate ili dogradite, postupak izrade Glavnog projekta je sličan kao kada se radi o izgradnji sasvim novog objekta, naravno uz dodatne uslove, moguće modifikacije, zavisno od namene, vrste i lokacije planiranih radova i lokala.

Glavni projekat firme

Navedimo sada situaciju da gradite objekat, potpuno nov, u kome će biti sedište vaše firme. Dakle, šta je sve potrebno za izradu Glavnog projekta?

Najpre, potrebno je pribaviti opštu dokumentaciju koja podrazumeva rešenje o registraciji, rešenje o projektantu, licencu, projektni zadatak, rešenje – odobrenje za gradnju, izjavu o usaglašenosti projekata, pregled primenjenih zakona, poseban prilog iz zaštite na radu i vrednost objekta.

Dalje, pribavićete arhitektonski projekat: tehnički opis objekta, predmer i predračun svih građevinsko-zanatskih radova, pregled površine objekta, kao i potrebni grafičke priloge kao što su situacioni plan, zatim crteži koji određuju objekat u prostoru.

Na redu je projekat konstrukcija koji sadrži tehnički izveštaj, statički proračun.

Potom, projekat vodovoda i kanalizacije, što bi značilo, tehnički opis, predmer i predračun instalacija vodovoda i kanalizacije, hidraulički proračun, grafičke priloge.

I na kraju, projekat elektroinstalacija, koji takođe sadrži tehnički opis, predmer i predračun elektroinstalacija, proračune i grafičke priloge, odnosno osnove i šeme.

Glavni projekat - iskustva

Kada vam bude urađen Glavni projekat dobićete četiri primerka, za koje ste dužni da izvršite Tehničku Kontrolu projektne dokumentacije. 

U Glavnom projektu se definišu tačne dimenzije i položaj svih pojedinačnih konstruktivnih elemenata kao što su stubovi, zidovi, ploče, grede, vrata, prozori, dimnjaci, stepenište, armatura i slično. 

Izrada Glavnog projekta – cena:

Cene za ovu uslugu zavise od veličine prostora koji je u pitanju, i raspon je od 8 do 12 evra po kvadratnom metru. 

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme ispod teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane