Kada je reč o gipsanim pločama, uvek prvo pomislimo na njihovu dekorativnu ulogu u domaćinstvu. Poslednjih godina su veoma porasli kriterijumi u opremanju životnih i radnih prostora, tako da se vodi računa o svakom detalju.

 

 

Svi mi želimo da se u svojim prostorijama osećamo prijatno, a isto tako i da ostavimo lep utisak na goste ili poslovne partnere. Jedno od dobrih rešenja kojim to možete postići je ugradnja gipsanih ploča.

Gipsane ploče za plafon

Iako plafon svakako nije u visini očiju, on je veoma bitan za kompletan utisak koji ostavlja vaš enterijer. U tom smislu, plafoni se često ukrašavaju gipsanim pločama, ornamentima i raznim ukrasima.

Na takvim površinama, i osvetljenje će bolje doći do izražaja, pa će se stvoriti veoma lepa atmosfera u prostoriji. Stručnjaci za uređenje enterijera, najčešće savetuju da se plafon „spusti“, i to uz pomoć gipsanih ploča. 

Verovatno najveća prednost gipsanih ploča je u tome što se može dobiti onakav oblik kakav vi želite i ograničenja ne postoje. Dakle, kako će vaš budući plafon izgledati, zavisi od vaših želja, kao i od namene prostora. 

Još jedna od prednosti gipsanih ploča, jeste u tome što u skriveni prostor između obloge i plafona može da se smesti ventilacija ili rasveta koja će emitovati romantično, prigušeno svetlo.

Ovakvi spušteni plafoni, najlepše će doći do izražaja u prostorijama koje imaju visoku tavanicu. Takođe, dobro su rešenje za stare objekte jer će na efikasan način obložiti neravne i oštećene plafone.

Međutim, pošto većina naših čitalaca živi u klasičnim stanovima gde su plafoni uobičajene visine, dizajneri savetuju da se gips postavi samo na jednom delu tavanice, odnosno tačno u sredinu. Sjajno mesto bi bilo iznad trpezarijskog stola ili garniture za sedenje. 

Kada govorimo o oblicima, to može biti krug, elipsa, kvadrat...

Gipsane ploče za zidove

Ovde je reč o takozvanom suvom malterisanju, ili oblaganju zidova uz pomoć gipsanih ploča. To je zapravo, alternativa klasičnom malterisanju, odnosno lepljenjem ploča direktno na zidove skraćuje se postupak, kao i vreme trajanja radova, pa se na taj način dobija savršeno ravna površina koja je spremna za farbanje.

 

 

Sam postupak izgleda tako što se gipsane ploče pomoću specijalnog veziva lepe direktno na masivne zidove. Ovde ne postoji sušenje kao kod klasičnog maltera, a postiže se i niz drugih dobrih efekata kao što su poboljšana zvučna izolacija, dobra sposobnost upijanja vlažnog vazduha iz prostorije, korigovanje krive podloge i slično.

Gipsane ploče za kupatilo

Gips je veoma dobar izbor jer je u pitanju prirodni i biološki ispravan materijal, koji je preporučljiv i zbog zaštite zdravlja ljudi. Postavljanje gipsanih ploća u kupatilu, predstavlja idealno rešenje za sanacije i adaptacije, pri čemu je sama cena ploča izuzetno povoljna. 

Sem toga, jednostavno će i brzo biti ugrađene u vaše kupatilo jer se lako lepe bez potkonstrukcije. Kao što smo naveli u tekstu iznad, zvučna izolacija uz pomoć gipsanih ploča je poboljšana, pa možete bezbrižno pevati dok se tuširate, a pri tome one dobro upijaju vlažan vazduh, koga u svakom kupatilu ima dosta. 

Ukoliko želite lepo i moderno opremljen dom, uz povoljne cene, pravi izbor za vas su gipsane ploče, koje će na određen način, promeniti identitet vašeg prostora.

Gipsane ploče – cena:

Cene gipsanih ploča se kreću u rasponu od 250 din/m2, sve do 375 dinara po kvadratnom metru. Na cenu utiče više faktora, kao što je na primer, debljina ploče.  

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme koje su oglašene ispod našeg teksta. 

Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Gipsane ploče
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Iskustva i preporuke posetilaca

20.07.2018
Miroslav Jagnjic

Gipsane ploce se sve vise koriste u domacinstvu za pregradjivanje odredjenih prostorija. Veoma su kvalitetne, dugotrajne i sto je jako bitno povoljne su i lako se ugradjuju. U to ploce mozete na kraju da imate puno poverenje.

08.08.2017
Petar Jankulovski

Po svemu sudeci, gipsane ploce i nisu nesto sto je previse jeftino. Pre bi se koliko mi se samo cini, moglo reci da one zahtevaju jednu posebnu paznju i da tu po meni nije nista posebno drugo neobicno.

10.05.2017
Milen Jovanovic

Koliko mi se samo cini, po mnogo cemu ove ploce moraju da se dosta plate. Sve drugo je samo gubljenje vremena.

26.04.2017
Stojance Ristovski

Moraju one u svakom slucaju da se odta plate. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise sem toga.

25.04.2017
Filip Milutinovic

U svakom slucaju one nisu ni malo jeftina ali je u svakom slucaju u isto vreme i nesto sto je i vise nego potrebno.

13.04.2017
Milen Jovanovic

Najvaznije od svega je to da sve gipsane ploce moraju da se lepo plate. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise od toga.

12.04.2017
Mihajlo Nastasovic

Koliko mi se samo cini, gipsane ploce su u pocetku kada su se tek pojavile bas bile dobr i moderne. Medjutim, sada je situacija vec znatno losija i nepovoljnija.

29.03.2017
Filip Milutinovic

U svakom slucaju su ovo boje koje nisu bas toliko jeftine. Sve drugo je po meni inace mogo skuplje.

29.03.2017
Todor Markovic

Po meni su ove ploce zaista nesto sto je posebno.

28.03.2017
Mihajlo Nastasovic

Sve gipsane ploce su nesto sto treba i mora da se debelo plati.

14.03.2017
Janko Zivanovic

Koliko samo mogu da vidim, ove ploce pre ili kasnije u svakom slucaju mogu da dodju do izrazaja i do njih zaista po meni ne moze da postoji nista bolje. Sve drugo je mnogo losije resenje.

14.03.2017
Todor Markovic

Ni one nikada nisu bile posebno jeftine.

13.03.2017
Petar Jankovic

problem je pre svega u tome sto one nisu bile bas tako jeftine nikada.

23.02.2017
Janko Zivanovic

Sto se ovih ploca tice, licno mislim da je kvlaitet veoma vazan. Sve drugo je mnogo losije resenje.

22.02.2017
Ivan Stojanovic

Licno smatram da su gipsane ploce nesto sto je pre ili kascnije veoma potrebno sto se tice radova i njihovog kvaliteta.

06.02.2017
Petar Jankovic

Koliko mi se samo cini, osnovni je problem u tome sto skoro sve gipsane ploce moraju bas onako debelo da se plate. Sve drugo je manje vazno.

26.01.2017
Marko Petrovic

Koliko mi se samo cini, gipsane ploce su ipak nesto u sta mozete da imate puno poverenje da se za njih opredelite.

25.01.2017
Ivan Stojanovic

Koliko mi se samo cini, stvar je u tome da su gipasne ploce oduvek pa i sada bile bas onako ozbiljno skupe.

09.01.2017
Nikolina Pantelic

Moje licno misljenje je da po ovom pitanju samo treba da se odlucite za kvalitet. One sigurno mogu da budu bas od koristi za unutrasnje dekorisanje prostora.

06.01.2017
Marko Petrovic

Ukoliko su vam potrebne gipsane ploce, samo treba da potrazite neko bas strucno mesto.

19.12.2016
Jana Stankovic

Po pitanju gipsanih ploca, samo treba da znate da je veoma bitno da dobro isplanirate kako biste unapred znali iz kog tacnog razloga zelite da ih koristite.

30.08.2016
Dusan Markovic

Gipsane ploce se sve vise koriste udomacinstvima za pregradjivanje odredjenih prostorija. U to ploce mozete na kraju da imate puno poverenje.