Dodaj firmu

Koliko često treba ići na pregled kod ginekologa?

; Ažurirano 19.05.2022.
Koliko često treba ići na pregled kod ginekologa?

Zdravlje reproduktivnih organa žena svakako je vrlo važno, pa u tom smislu treba ići na redovne ginekološke kontrole. U principu, u zavisnosti od toga da li ženu neki problem muči ili ne, preporučuje se ginekološke ordinacije Beograd da poseti jednom u šest meseci ili godinu dana. Na taj način će biti uvek sigurna u stanje reproduktivnih organa.

Podrazumeva se da žene u određenim periodima života treba da idu na ginekološke preglede češće, a opet sve zavisi isključivo od stanja njihovog zdravlja i u principu od toga u kojoj meri su seksualno aktivne.

Svakako bi mlade devojke trebalo na prvu kontrolu da odu sa 18 godina, kako bi se upoznale sa izabranim ginekologom i od njega zatražile sve neophodne savete. A tom prilikom će zaposleni u izabranoj ginekološkoj ordinaciji u Beogradu, ali i u svakom drugom gradu dati svoje mišljenje o tome koliko često je potrebno da mlada devojka dolazi na kontrole.

Imajte na umu da su redovne kontrole vrlo važne, te pomažu u velikoj meri svakoj ženi koja brine o svom zdravlju.

U periodu trudnoće su kontrole nešto češće, a podrazumeva se da će nadležni ginekolog uputiti trudnicu u to i koja analiza u kom trenutku treba da bude urađena.

Vrlo je važno izabrati ginekologa, odnosno odlučiti se koje ginekološke ordinacije Beograd ženi najviše odgovaraju i u skladu sa savetima odlaziti na redovne preglede kod nadležnog lekara.

U različitim periodima života se uključuju možda dodatne analize ili dodatni pregledi, a svakako se podrazumeva da će nadležni stručnjak svaku ženu uputiti u detalje.

Ukoliko postoji neki problem vezan za funkcionisanje reproduktivnih organa, svakako će pacijent dobiti adekvatnu terapiju ili eventualno preporuku za neku hiruršku intervenciju.

Najbitnije je pridržavati se saveta nadležnog ginekologa, te poštovati pravilo o redovnim ginekološkim kontrolama u svakom životnom periodu. Jedino tako će žena na najbolji mogući način uspeti da očuva zdravim reproduktivne organe.

Firme povezane sa tekstom

Ginekološka ordinacija GINNEA 011

Gajeva 10-12, (u blizini Đeram pijace)
Zvezdara, Beograd

Ginekološka ordinacija Pro Femine

Bulevar Despota Stefana 204z
Palilula, Beograd

Ginekoloska ordinacija Viva

Specijalistička ginekološka ordinacija “Viva” postoji i uspešno radi od 2004. godine u Zemunu, pružajući kompletne usluge iz oblasti ginekologije, ginekološke onkologije, perinatologije, rane dijagnostike genetskih anomalija ploda, kao i laserske intervencije.
Pročitaj više

Dr. Nedeljka Ercegovca 34a, Kalvarija
Zemun, Beograd

Ginekološka ordinacija Radojčić

Ginekološko akušerska ordinacija Radojčić pruža zdravstvene usluge iz ginekologije i akušerstva, lečenje steriliteta, lečenje seksualno prenosivih bolesti, rano otkrivanje raka materice i jajanika, 4D ultrazvuk, praćenje trudnoće.
Pročitaj više

Braničevska 2
Vračar, Beograd
Ginekološka ordinacija Beloševac
Požeška 67a, Banovo Brdo
Čukarica, Beograd
Ginekološka ordinacija Dr Đorđević
Veselina Čajkanovića 3, Medaković
Zvezdara, Beograd
Ginekolosko akuserska ordinacija Filia
Bulevar kralja Aleksandra 95/4
Zvezdara, Beograd

Ginekološka ordinacija Filia, nalazi se na opstini Zvezdara. Svojim dugogodišnjim iskustvom nudimo vam pomoć u prevenciji i lečenju svih ginekoloških problema.

Life + ginekološka ordinacija
Zeleni Venac 12
Stari grad, Beograd

Specijalizovana ginekološka ordinacija Mošković obavlja sve vrste ginekoloških pregleda.

Euromedik dom zdravlja Zvezdara
Vatroslava Jagića 1
Zvezdara, Beograd

U Euromediku, na tri lokacije, naći ćete najkvalitetnije ginekološke ordinacije kada je Beograd u pitanju. Prepustite brigu o svom reproduktivnom zdravlju stručnjacima.

Specijalistička ginekološka ordinacija City Medica
Braće Jugovića 21
Stari grad, Beograd

Specijalistička ginekološka ordinacija City Medica pruža Vam kompletne usluge preventive, dijagnostike i terapije iz oblasti ginekologije i akušerstva, ultrazvučnu dijagnostiku, praćenje trudnoće, kao i konsultacije u vezi sa planiranjem porodice i problema sa fertilitetom.

Ginekologija Intermed Plus
Bežanijska 43
Zemun, Beograd
Ginekološka ordinacija Mladenović
Baba Višnjina 37
Vračar, Beograd

Ginekološka ordinacija Mladenović već dugi niz godina uspešno brine o zdravstvenoj zaštiti žena svih generacija. U savremeno opremljenom i prijatnom prostoru u blizini Kalenić pijace, dočekaće Vas najkvalitetniji stručni kadar u Srbiji, sa dugogodišnjim iskustvom.

Centar Reedukacija - Perineuma
Molerova 10/1
Vračar, Beograd

Centar Reedukacije-Perineuma je prvi centar u Srbiji za edukaciju i lečenje žena nakon porođaja, čiji je osnivač dr Vladan Milošević. Naš rad je zasnovan na primeni metoda Reedukacija Perineuma-elektrostimulacija karličnog dna, koji je u zemljama EU zastupljen više od 20 godina.

Ginekološka ordinacija Palmotićeva
Palmotićeva 33/1
Stari grad, Beograd
Oprema za ginekološku ordinaciju - Ana Medical
Vinogradska 12
Zvezdara, Beograd

Hitno prodajem kompletnu opremu za ginekološku ordinaciju!!! Informacije na telefon 063/237 150

Ginekološko akušerska ordinacija Snegor
Stojana Protića 46
Vračar, Beograd

Ginekološko-akušerska ordinacija "Snegor" već 30 godina se uspešno bavi svim uslugama iz domena ginekologije,akušerstva, redovnim pregledima, konsultacijama, kao i manjim hirurškim intervencijama koje ne zahtevaju ostanak u bolnici.Preglede i dijagnostiku obavljaju stručni profesori ginekologije,koji su svoje iskustvo sticali u najpoznatijim medicinskim ustanovama

Gracia Medika - Ginekologija
Koče Popovića 7
Savski venac, Beograd

Gracia Medika je savremena klinika za sve oblasti medicine kao i za ginekologiju koja se nalazi u blizini Glavne železničke stanice, pruža najstručniji kadar kao i preglede po pristupačnim cenama.

Fertilitet Centar za lečenje steriliteta
Durmitorska 2
Savski venac, Beograd
Euromedik poliklinika Slavija
Alekse Nenadovića 7
Vračar, Beograd
Ginekologija - Vaša Kuća zdravlja
Vidikovacki Venac 73 T
Čukarica, Beograd
Idi na vrh strane