Dodaj firmu

Gimnastički centar Sajam - Pobednik

4.6 | 114 ocena
Član 12 godina

Šta ako ne znate na koji sport da upišete dete?

Naravno, i ovo se veoma često događa. Dete pokazuje jednake afinitete ka različitim vrstama sportskih disciplina, i ni ka čemu naročito, pa su roditelji zbunjeni, ne znaju gde bi dete zapravo upisali.

Dobro je znati da dete može da promeni sport u nekom kasnijem trenutku, a da pri tome, nije izgubilo dragoceno vreme. Jer, dešava se da deca treniraju neki sport tokom dugog niza godina, a onda odjednom izgube interesovanje i jednostavno im se dopadne neka druga disciplina mnogo više. Tada su u dilemi, da li je kasno preći na to nešto drugo i da li ima vremena za bavljnje profesionalno tim sportom?

Rešenje se krije upravo u sportskoj gimnastici. Ovde deca postavljaju osnove za bilo koji drugi sport, i to zbog toga što se gimnastika smatra bazičnom disciplnom.

To znači da se gimnastika deli na sportsku i ritmičku, s tim što ritmiku treniraju samo devojčice. Akcenat kod sportske gimnastike je na akrobatici, dok se ritmika izvodi uz muziku i sjajan je spoj sporta i plesa, baleta, muzike.

Svaki trening bilo kog sporta ili svaki čas fizičke kulture započinje istim vežbama koje praktikuje i sportska gimnastika ili ritmika.

Kategorija: Gimnastika Beograd
Objavljeno: 08.09.2021.
# ID Oglasa: 065217
Firma: Gimnastički centar Sajam - Pobednik
Website: www.gimnastika.rs
Idi na vrh strane