Kada je pravo vreme da se krene sa treniranjem gimnastike

0

Kada je pravo vreme da se krene sa treniranjem gimnastike?

Za sve u životu postoji pravo vreme, pa tako i za početak bavljenja sportom. Međutim, i ovde moramo da napravimo neke razlike. Na primer, neka deca treniraju određeni sport, iz razloga što je to zdravo za njihov psihički i fizički razvoj. Nakon aktivnog treniranja, koje može da potraje i preko deset godina, oni ipak ne odlučuju da se profesionalno bave sportom i okreću se studijama i slično.

Oni drugi, ostanu verni gimnastici kao svojoj ljubavi i postaju profesionalci, tako da nastupaju na raznim takmičenjima, osvajaju medalje i postižu zavidna dostignuća.

Roditeljima se često nameće pitanje, kada je pravo vreme da dete upišem na sport, te da li će mu to oduzimati vreme koje je namenjeno za školu i slično?

Naši treneri kažu da je pravo vreme da se počne sa bavljenjem sportom, konkretno, sportskom ili ritmičkom gimnastikom, između četvrte i šeste godine života. Ovo važi ako želite da vaše dete bude jednoga dana profesionalni sportista. U svim drugim slučajevima, moguće je početi bilo kada sa dolaskom na treninge, tako da je dovoljno samo zakazati prvi, probni, besplatni trening.

Kategorija: Gimnastika Beograd
Objavljeno: 02.11.2020.
Ažurirano: 03.11.2020.
# ID Oglasa: 050895
Website: www.gimnastika.rs