Da li treba naterati dete da se bavi sportom

0

Da li treba naterati dete da se bavi sportom?

Sport je izuzetno važan kod dece koja se nalaze u razvoju, a i kod odraslih ljudi, naravno, u rekreativnom smislu. Razlog je taj što je našem telu uvek potreban pokret i da statičnost vodi ka veoma ozbiljnim oboljenjima, kao što su bolesti kičmenog stuba i slično.

Neka deca pokazuju veliku zainteresovanost za fizičke aktivnosti, pa ih je teško uterati u kuću, kada izađu u park da se igraju. Naravno, ovakve mališane treba usmeriti na određeni sport, u skladu sa njihovim afinitetima. Isto tako, i onoj drugoj deci, koja više vole statičan način života, sport je potreban. Mogli bismo reći da ih sve treba preusmeriti na bavljenje fizičkim aktivnostima.

Sport pozitivno utiče na fizički razvoj, ali i na mentalno zdravlje. Pomaže deci kod uklapanja u društvo, sticanja novih drugara, što sve podiže samopouzdanje, a znamo da je ono i te kako važno u bilo kojoj oblasti života.

Stoga je najbolje da vaše dete upišete na sportsku gimnastiku, ukoliko ste neodlučni koji bi to sport mogao da bude, jer je sportska gimnastika bazična sportska disciplina.

Kategorija: Gimnastika Beograd
Objavljeno: 20.08.2021.
# ID Oglasa: 065208
Website: www.gimnastika.rs