Dodaj firmu

Gimnastički centar Sajam - Pobednik

4.6 | 112 ocena
Član od 2010.

Da li se sportskom gimnastikom bave devojčice?

Odgovor je DA, devojčice se bave sportskom gimnastikom, baš kao i dečaci, s tim što su sprave na kojima vežbaju različite. Kod dečaka se akcenat stavlja na akrobatiku i snagu, što je sasvim prirodno, dok devojčice vežbaju gracioznost pokreta, okretnost, spretnost, brzinu, osećaj za balans i ravnotežu...

Za gimnastiku možemo da kažemo da je to sport koji dovodi um i telo u savršen balans. Naime, dok se izvodi neka vežba, potrebno je biti maksimalno skoncentrisan na svoje telo, kako bi se postigla toliko željena perfekcija. Jer, samo odsustvo bilo kakve greške vodi do najsjajnijih odličja na takmičenjima.

Deca tako vežbaju i fokusiranost, usmerenost pažnje, preciznost. Pored toga, jača se volja, pošto je neku vežbu dosta teško izvesti bez greške, pa je potrebno mnogo ponavljanja, vežbanja svakoga dana po dva sata, posebno pred velika takmičenja, da bi se to izvelo kako treba.

Dete se tako uči upornosti ali i strpljivosti i postaje svesno da je sve ostvarivo, samo ako se uloži dovoljno truda i vremena, posvećenosti i entuzijazma, pa se tako postaje bolji i od sebe samoga.

Kategorija: Gimnastika Beograd
Objavljeno: 31.08.2021.
# ID Oglasa: 067449
Firma: Gimnastički centar Sajam - Pobednik
Website: www.gimnastika.rs
Idi na vrh strane