Vratite se na mobilnu verziju sajta
Gastroskopija pasa Gastroskopija pasa - ove veterinarske ambulante nude gastroskopiju pasa. Saznajte kako se izvodi ova intervencija, kao i cene i akcije za gastroskopiju pasa. www.navidiku.rs Gastroskopija pasaGASTROSKOPIJA PASA Beograd cena GASTROSKOPIJA PASA Šabac cena GASTROSKOPIJA PASA Novi Sad cena GASTROSKOPIJA PASA Novi Beograd cena GASTROSKOPIJA PASA Palilula cena GASTROSKOPIJA PASA Rakovica cena GASTROSKOPIJA PASA Savski venac cena GASTROSKOPIJA PASA Stari grad cena GASTROSKOPIJA PASA Zemun cena

Gastroskopija pasa

Psi su poznati po tome da imaju osetljiv digestivni trakt. Mnogi vlasnici pasa znaju da su njihovi ljubimci, pre svega, skloni gastritisu. Stoga je veoma važno psa hraniti pravilno, odnosno, obročiti ga. 
 
 
Psi obično jedu uveče, celu količinu hrane potrebnu za taj dan. Sa druge strane, nije pogrešno ni ako vašeg četvoronožca hranite i dva puta dnevno, manjim obrocima. Psi imaju veoma izražen osećaj za vreme, i trudite se da im obroke dajete uvek u isto doba dana. Uostalom, ako i zaboravite, oni će vas podsetiti, ne brinite.

Gastroskopija pasa – kako se radi?

Može se dogoditi, da vaš pas ima određene probleme sa varenjem, odnosno, želucem. Gastroskopija je jedina pouzdana metoda, koja služi dijagnostici, da se tačno utvrdi u čemu je problem. A svi znamo da je dobra dijagnoza, već pola izlečenja, jer će veterinar posle gastroskopije znati šta sa vašim psom nije u redu i kako da dalje sprovede lečenje.
Gastroskop je aparat kojim se vrši pregled, i on ima oblik tankog creva koje ima lampicu na vrhu. On se preko usta, korena jezika i ždrela, spušta do jednjaka i želuca. 
Naravno, biće potrebno na kratko uspavati vašeg psa. Gastroskopija je neprijatan pregled čak i za ljude, koji razumeju zašto su došli kod lekara, a kamo li za životinje. Njihov strah je sasvim prirodan, ali isto tako ne bi bilo moguće izvesti pregled bez anestezije.
U opštu anesteziju, vaš pas će ući potpuno opušten jer se prethodno daju odgovarajući sedativi. Kao što smo naveli, gastroskopija traje svega nekoliko minuta, pa će pas ubrzo biti probuđen, i uskoro će moći da se vrati svojim uobičajenim aktivnostima. Psi nemaju kao ljudi taj psihološki momenat, posle buđenja iz narkoze, njima je to sasvim jednostavan prelaz i vrlo brzo započinju igru ili druženje sa vlasnikom.

Gastroskopija pasa – kada se radi?

Gastroskopija se smatra minimalno invazivnom metodom, jer ne zahteva inciziju, što bi u prevodu sa medicinskog rečnika značilo – zasecanje, bilo kog organa. Ovaj pregled veterinar će predložiti ako se sumnja na pomenuti gastritis, tumor želuca ili postojanje želudačne kile. 
 
 
Nemojte se brinuti, tokom pregleda vaš ljubimac može normalno da diše, jer se aparat uvodi putem kuda prolazi i hrana. Važno je istaći da se gastroskopijom i najmanja promena na posmatranim organima može uočiti, a ukoliko je neophodno, moguće je uzeti i biopsiju, odnosno isečak tkiva koji se šalje na analizu.
Posle svega toga, veterinar će tačno znati o čemu se radi i adekvatno će se pristupiti lečenju vašeg psa, kako bi on ubrzo bio onaj stari i donosio svakodnevnu radost u vašu porodicu.

Gastroskopija pasa – cena:

Cena ovog pregleda se kreće u proseku oko 50 evra, uz korišćenje opšte anestezije.
*Cene su informativnog karaktera, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate veterinarske ordinacije ispod teksta.

Autor:
Ako Vam se svideo tekst podržite nas:
Vaši utisci, mišljenja i pitanja na temu Gastroskopija pasa
Napišite komentar:
Zorica Simic

Petak, 23.11.2018. 02:01

Za ispitivanje pasa i macaka je potpuno ista situacija. Potrebno je da pronadjete nekog proverenog veterinara koji ce u potpunosti biti u stanju da se pozabavi pravilnom primenom te metode.

Lea Stankovic

Utorak, 09.05.2017. 10:07

Po svemu sudeci je ovo ipak jedna rutinska aktivnost koja u svakom slucaju treba i mora da se lepo plati.

Mihajlo Nastasovic

Ponedeljak, 24.04.2017. 01:35

Kako god da okrenete, ona nije ni malo jeftina. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise sem toga.

Simona Vucinic

Utorak, 11.04.2017. 01:48

Po meni ona i nije bas tako jednostavna kao sto se mozda na prvi pogled cini. Sve drugo je onda gubljenje vremena i nista vise od toga.

Todor Markovic

Ponedeljak, 27.03.2017. 01:50

Nije nikada ona bila nesto puno skupa.

Marta Dencevic

Ponedeljak, 13.03.2017. 09:08

Kako god da okrenete, ona nije ni malo jeftina.

Janko Zivanovic

Utorak, 21.02.2017. 10:31

Po svakom pitanju je ova gastroskopija i vise nego korisna. Sve u svamu najbolje je da se sami odlucite za pravi kvalitet.

Ljubinka Sreckovic

Petak, 03.02.2017. 08:11

Ja u svog veterinara imam puno poverenje. Ako se vec i odlucim da mu uradim gastroskopiju, sigurno je samo to da se po tom pitanju necemo pokajati.

Petar Jankovic

Utorak, 24.01.2017. 07:58

Na kraju vecina ljubimaca, pre ili kasnije dodje u situaciju da mora da se podvrgne gastroskopiji.

Nikolina Pantelic

Četvrtak, 05.01.2017. 02:44

veoma je vazno da svog psa ne pustite u svacije ruke.

Ivan Stojanovic

Petak, 16.12.2016. 08:29

Ako mene pitate, ovo bi ipak trebalo da se uradi iskljucivo u nekim slozenim i proverenim situacijama.

Jana Stankovic

Sreda, 30.11.2016. 10:10

Ukoliko vec pircao o kvlaitetnoj gastroskopiji pasa, samo treba da posetite veterinarsku ambulantu Gutta i vise nista po tom pitanju ne treba da brinete.

Biljana Brankovic

Ponedeljak, 14.11.2016. 02:19

Po ovom pitnaju je definitivno najbolje resenje da posetite ordinaciju Palvet. To je ordinacija u koju jednostavno mozete da imate puno poverenje.

Marko Petrovic

Ponedeljak, 24.10.2016. 12:32

Skroro sam bas nesto citao u jednim dnevnim novinama da je sve veci broj pasa sklon bolestima digestivnog trakta i to sve zbog lose ishrane komercijalnom (granuliranom hranom). Zbog toga se sve veci broj vlasnika okrece u potpunosti prirodnoj ishrani pasa.

Dusan Markovic

Sreda, 24.08.2016. 06:55

Ukoliko svog psa od samog pocetka hranite zdravo, odnosno pravilno i uravnotezeno onda vam u svakom slucaju grastroskopija mozda nece ni trebati. Ukoliko vam opet sa druge strane bude trebala onda treba da pronadjete veterinara koji je dokazan u radu u ovoj oblasti.

Lea Stankovic

Sreda, 20.07.2016. 10:26

Za ispitivanje pasa i macaka je potpuno ista situacija. Potrebno je da pronadjete nekog proverenog veterinara koji ce u potpunosti biti u stanju da se pozabavi pravilnom primenom te metode.