Jednjak, želudac i početni deo tankog creva su gornji delovi sistema organa za varenje, a gastroskopija je procedura koja omogućava njihovo prikazivanje i pregled. Može se reći da je gastroskopija jedini validni pregled jednjaka, želuca i dvanaestopalačnog creva. 

Pročitaj više

Proizvodi Gastroskopija

Izaberite neku od ordinacija gde mozete raditi pregled GASTROSKOPIJA

Beograd

Balkan Medic Interna Medicina
Balkan Medic Interna Medicina
Rige od Fere 22
Stari grad
Beograd Pozovi

Na uglu ulica Rige od Fere i Strahinjića Bana nalazi se savremeno opremljeni Balkan Medic dijagnostički centar. Nudimo usluge interne medicine po najpovoljnijim cenama....
Pročitaj više

3.7 | 6 ocena
Pre 1 d poslednji put pozvana firma
Kutak Zdravlja internistička ordinacija Dr Milena Mišković
Kutak Zdravlja internistička ordinacija Dr Milena Mišković
Vojvode Mišića 237
Obrenovac
Beograd Pozovi

Rešite uspešno svaki zdravstveni problem, uz maksimalnu pažnju visokostručnog tim specijalista, posetite internističku ordinaciju Kutak Zdravlja Dr Milena Mišković. U prijatnom ambijentu dostupne su kompletne usluge iz oblasti interne medic...
Pročitaj više

4.8 | 5 ocena
Pre 12 h poslednji put pozvana firma
Millenium Medic Poliklinika i Laboratorija
Millenium Medic Poliklinika i Laboratorija
Molerova 11
Beograd Pozovi

Poliklinika Millenium Medic pruža specijalističke i ultrazvučne dijagnostičke preglede iz različitih oblasti medicine koje izvodi vrhunski tim stručnjaka. U sklopu poliklinike nalazi se i laboratorija, tako da vršimo kompletne usluge na jed...
Pročitaj više

3.7 | 31 ocena
Korisnik : Slavica Savic je pre 7 h preuzeo 1 kupona za akcije ove firme
LaboMedica Poliklinika i Laboratorija
LaboMedica Poliklinika i Laboratorija
Bulevar Kralja Aleksandra 193a
Zvezdara
Beograd Pozovi

Poliklinika i laboratorija LaboMedica nudi kompletne medicinske usluge i analize na istom mestu, u istom danu. Naše stručno i ljubazno medicinsko osoblje brzo i efikasno će organizovati sve potrebne preglede za Vas i Vaše najmilije, uz znač...
Pročitaj više

4.0 | 27 ocena
Pre 1 d poslednji put pozvana firma

AKCIJE koje mozete iskoristiti za POPUST na uslugu GASTROSKOPIJA

Ultrazvuk abdomena
Akcija -44% 2200 Din.

Ultrazvuk abdomena - 2.200 din! Balkan Medic interna medicina!

Pregled gornjeg digestivnog sistema - gastroskopija + test na Heliko bakteriju
Akcija -20% 8500 Din.

Pregled gornjeg digestivnog sistema - gastroskopija + test na Heliko bakteriju po ceni od 8.500 din samo u Đukić polikllnici! 

Pregled gornjeg digestivnog sistema - gastroskopija
Akcija -14% 6900 Din.

Pregled gornjeg digestivnog sistema - gastroskopija po ceni od 6.900 din samo u Poliklinici Đukić!

Gracia Medika poliklinika
Gracia Medika poliklinika
Koce Popovica 7
Savski venac
Beograd Pozovi

Prepustite brigu o Vašem zdravlju vrhunskom timu stručnjaka, posetite polikliniku Gracia Medika koja se nalazi u samom centru Beograda. U prijatnom ambijentu nudimo Vam konsultacije i preglede iz hirurgije, ginekologije, fizijatrije, ultraz...
Pročitaj više

4.0 | 21 ocena
Poliklinika Dr Žutić
Poliklinika Dr Žutić
Bulevar Zorana Đinđića 125g
Novi Beograd
Beograd Pozovi

Internistička ordinacija “Dr Žutić” osnovana je 2009. godine sa željom da svim pacijentima pružimo kompletnu zdravstvenu negu. U prijatnom ambijentu naše ordinacije možete obaviti sveobuhvatni internistički pregled, kao i druge specijalističk...
Pročitaj više

4.2 | 11 ocena

Jednjak, želudac i početni deo tankog creva su gornji delovi sistema organa za varenje, a gastroskopija je procedura koja omogućava njihovo prikazivanje i pregled. Može se reći da je gastroskopija jedini validni pregled jednjaka, želuca i dvanaestopalačnog creva. 

Pregled se izvodi gastroskopom, a to je aparat oblika tankog creva sa lampicom na vrhu. Gastroskop se preko usta, korena jezika i ždrela spušta do navedenih delova oragana za varenje hrane.Ovaj pregled se izvodi radi dijagnostike gastritisa, tumora želuca ili dvanaestopalačnog creva, želudačne kile i slično, a može se upotrebiti i u terapijske svrhe, kao što je zaustavljanje krvarenja.

Gastroskopija iskustva

Dobra vest jeste da je ova metoda savremena, bezbolna ali moramo reći da je pomalo neprijatna, za one pacijente koji su gadljivi. Ipak, najbolja informacija za vas je da ceo postupak veoma kratko traje – svega nekoliko minuta. Prilikom pregleda se može disati i na nos i na usta, jer aparat prolazi kuda prolazi hrana. Svaka promena na sluznici se veoma dobro vidi i može se uzeti biopsija ukoliko je promena tipa čira ili nešto slično. 

Pre izvođenja gastroskopije neophodno je konsultovati lekara, ukoliko uzimate određenu terapiju. Nekim lekovima se doza mora smanjiti, kao što je slučaj sa pacijentima koji primaju insulin, ili se najčešće sasvim izostavlja upotreba kao što je slučaj sa aspirinom ili nesteroidnim antiinflamatornim lekovima, na primer.

Osam sati pre intervencije ne bi trebalo uzimati hranu i piće, niti pušiti. Terapiju koju smete koristiti, u dogovoru sa vašim lekarom, možete uzeti dva sata pre procedure sa malo vode.

Gastroskopija u lokalnoj anesteziji

Prilikom lokalne anestezije, procedura nije bolna, ali je neprijatna, i može izazvati refleksne nadražaje za povraćanjem. Ovo se dešava usled prisustva instrumenta u ustima i gornjem sistemu organa za varenje. 

Zbog ovih nelagodnosti, u svetu se sve više preporučuje gastroskopija koja se izvodi u kratkotrajnoj opštoj anesteziji.

Gastroskopija u opštoj anesteziji

Ovo je intravenska anestezija, prilikom koje ćete kratkotrajno biti sasvim uspavani. Pri tome, nema nikakvih neprijatnosti, ne stavlja se maska, a buđenje je jednostavno i prijatno. Posle ove intervencije, pacijent ne bi smeo da vozi automobil ili da radi, već da se nakon pregleda odmori kod kuće, a poželjno je i da na samu intervenciju dođe u pratnji. Nakon dva sata može se jesti i piti, ali samo hladni napici i lagana kašasta hrana dolaze u obzir i to u prvih 24 časa. 

Možete osećati izvesnu nelagodnost pri gutanju, kao i suvoću usta. Komplikacije su retke, ali se mogu javiti u vidu povrede zida nekog od organa za varenje, na šta će vam vaš lekar skrenuti pažnju i vi ćete morati da potpišete saglasnost da ste upoznati sa mogućim rizicima.

Bićete u sigurnim rukama ako odaberete bolnicu koja ima obučen, ljubazan i profesionalni kadar, kao i savremenu opremu, a sve u službi vašeg zdravlja.

Gastroskopija, cena pregleda

Gastroskopija u lokalnoj anesteziji, od 7000 do 9100 dinara, do pregleda u opštoj anesteziji od 12 500 dinara.

*Cene su prikazane orijentaciono, za precizne informacije, predlažemo da kontaktirate ordinacije ispod teksta.

Ostavite komentar
Ocenite tekst

  Iskustva i preporuke posetilaca

  Sinisa Peric
  12.11.2018 10:13

  Gastroskopija je slozen pregled koji sigurno predstavlja pravilan put u kvalitetnu dijagnostiku. Cene ovog pregleda je zbog toga i poprilicno skupa i krece se do nekih 10000 dinara.

  Jovana Milinkovic
  19.05.2017 10:03

  Koliko mi se samo cini, moze ona da se uradi bez nekih previse velikih problema kako pre tako i kasnije.

  Filip Milutinovic
  08.05.2017 12:54

  U svakom slucaju moze i mora da se ona lepo plati.

  Lea Stankovic
  24.04.2017 10:44

  Sigurno je samo to da je ovo grana medicine koja zaista i vise nego vredi.

  Mihajlo Nastasovic
  11.04.2017 09:18

  Koliko mi se samo cini, po meni ona moze da se uradi bez nekih vecih problema. Naravno, da je kvalitet nesto sto pre ili kasnije sigurno treba da dodje do izrazaja.

  Simona Vucinic
  27.03.2017 10:10

  U svakom slucaju je ona nesto u svakom slucaju i nije bas toliko jefitino ni pre ali ni kasnije.

  Todor Markovic
  10.03.2017 09:11

  Ona u svakom slucaju nije nesot sot je narocito cenovno pristupacno.

  Marta Dencevic
  07.03.2017 05:24

  U svakom slucaju je ovo nesto sto mora debelo da kosta.

  Janko Zivanovic
  20.02.2017 08:54

  Koliko mi se samo cini, ovo je zaista i vise nego odlicna metoda. Ako se vec za nju odlucite, bolje je da se nikako pe toga ne pokajete.

  Ljubinka Sreckovic
  02.02.2017 09:52

  Koliko mi se samo cini, sto se nje tice, veoma je vazno da se odlucite za kvalitet. Sve drugo je ako mene pitate daleko manje vazno.

  Petar Jankovic
  23.01.2017 09:46

  Koliko se samo meni cini, svaka gastroskopija mora debelo da se plati.

  Nikolina Pantelic
  04.01.2017 12:57

  Po ovom pitanju samo treba da se odlucite za kvalitet. Ako bas to budete uradili sigurno se necete pokajati.

  Ivan Stojanovic
  15.12.2016 09:23

  Gastroskopija jeste osetljiva metoda i bas iz tog razloga ne mozete svakome da je prepustite.

  Jana Stankovic
  29.11.2016 10:54

  Mogu samo da kazem da je po pitanju gastroskopije idealo resenje da posetite ordinaciju dr. Jelica Kalenic i da se po tom pitanju vise necete pokajati.

  Biljana Brankovic
  10.11.2016 11:44

  Ukoliko vam je vec potrebna kvalitetna gastroskopija, onda je u tom pogledu najbolje resenj da posetite ordinaciju Mirovic M i da se bas tamo uverite u kvalitet.

  Marko Petrovic
  22.09.2016 08:04

  Gastroskopija je metoda koja se poprilicno uspesno i odgovorno sprodi na klinici NADA - A. To je svakom slucaju klnika u koju mozete da imate puno poverenje.

  Dusan Markovic
  19.08.2016 09:08

  I sto je najgore od svega, redovi cekanja u drzavnih ustanovama su porpilicno dugi (potrebno je da prodje dosta vremena) i zbog toga su ljudi uglavnom orijentisani na privatne ordinacije. Zbog toga su cene takve kakve jesu.

  Marina Zivkovic
  18.07.2016 01:37

  Gastroskopija je slozen pregled koji sigurno predstavlja pravilan put u kvalitetnu dijagnostiku. Cene ovog pregleda je zbog toga i poprilicno skupa i krece se do nekih 10000 dinara.