Dodaj firmu

Soil Factory Pack zaštita bilja i semenska roba

Soil Factory Pack je kompanija iz Šapca sa bogatom proizvodnjom, veleprodajom i maloprodajom proizvoda namenjenih poljoprivredi
Pročitaj više

Masarikova 30, Masarikova 133
Šabac

Fungicid Senhel

Maloprodaja i veleprodaja - sve za poljoprivrednike i poljoprivredne apoteke:Preparati za zaštitu bilja, semenska roba, alati, hrana za životinje, bazeni za transport ribe (poliester)
Pročitaj više

Dušana Lončara bb, Štitar
Šabac

Arsenović gajenje žita i uljarica

Kompanija Arsenović iz Šapca pretežno se bavi uzgojem i trgovinom žita i uljarica. U našem prodajnom asortimanu možete pronaći i sredstva za zaštitu bilja. Predanim i radom, poštovanjem rokova i izuzetnim zalaganjem zaposlenih postali smo l...
Pročitaj više

Pocerska 15
Šabac

U ovom tekstu možete da saznate sve o fungicidima, pre svega, kakvo je to sredstvo fungicid, za šta se koristi, gde možete da ih nabavite, po kojim cenama i slično.

Šta su to fungicidi?

Reč fungicid potiče od spoja dve reči, koje znače gljiva i ubiti ili iskoreniti, i to su zapravo, prirodni ili veštački pesticidi, to jest, hemijska sredstva koja suzbijaju gljivice.

Kada se koriste fungicidi?

Kao što vidimo, fungicidi štite biljke, životinje, pa čak i čoveka, od raznih gljivica koje mogu da budu glavni uzročnici mnogih oboljenja i poremećaja.

Vrste fungicida

Postoji više vrsta podela. Prema prirodi osnovnih aktivnih jedinjenja, podela fungicida je na neorganske i organske. Kada se gleda podela prema načinu delovanja, tada su fungicidi kontaktni i sistemski.

Shavit fungicid

Pozabavimo se sada time šta znače kontaktni a šta sistemski fungicidi. Kontaktni sprečavaju infekciju, odnosno, deluju protektivno, zaštitno ili preventivno.

Orvego fungicid

Sistemski fungicidi imaju zadatak da spreče infekciju koja je već nastala, dakle da je suzbiju i zbog toga se kaže da imaju terapijsko ili kurativno delovanje.

Prosaro fungicid

Fungicidi mogu da budu prirodni i sintetski. Fungicidi deluju tako što uništavaju gljivice i njihove spore.

Opera max fungicid

Oni će sprečiti razvoj, rast i klijanje gljivica. Inače, poznato je da gljivice mogu da izazovu velike štete poljoprivrednicima, tako da se, na primer, na poljima žitarica javljaju veliki gubici, pa zbog toga dolazi do ogromnih gubitaka uzgajivača.

Geox fungicid

Fungicidi se uglavnom prave u čvrstom i u tečnom obliku. Aktivna supstanca je često sumpor. Postoje i fungicidi koji su u obliku praha.

Bravo 500 sc fungicid

Ovakvi fungicidi, koji su u obliku praha, imaju čak do 90% sumpora, i veoma su otrovni. Osim sumpora, postoje i komponente poput bakarnih soli. Kao što smo videli iz celog teksta, fungicidi mogu različito da se kreću u biljci. Kontaktni se ne kreću u biljci, dok se sistemici kreću ascendentno i descendentno. Postoje i oni koji se kreću samo ograničeno, na primer, samo oko mesta primene i to je najčešće list.

Fungicid cena

Cene fungicida su različite i zavise od proizvođača, kao i od pakovanja u kome se nalaze. U tom smislu, prosek raspona cena je od dve do tri hiljade dinara.

*Za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate oglašivače koji se nalaze na stranici koju upravo čitate.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane