Fulda gume nam stižu iz Nemačke, i predstavljaju jednog od vodećih proizvođača letnjih i zimskih pneumatika u toj zemlji. Slobodno se može reći da su to gume sa tradicijom, dugom preko 112 godina.

 

Letnje Fulda gume

Šta je to što najčešće opredeljuje vozače za nabavku Fulda guma? Najpre, podatak da one pružaju izuzetno bezbednu vožnju. To se ogleda kroz sigurnost u najkomplikovanijim uslovima za vožnju, kao što su planinski putevi koji su izuzetno opasni i smrznuti, ili nemački autoban gde na nekim deonicama ni nema ograničenja brzine.

Zimske Fulda gume

Iz gornjeg dela teksta vidimo da su Fulda gume namenjene za korišćenje pri posebnim uslovima, i vi sada možda mislite da su one basnoslovno skupe. Ali, nije tako. Fulda pneumatici dolaze nam sa veoma povoljnim cenama spram svog kvaliteta.

Fulda gume od 13’

Ove “Nemice“ krase mnoge prednosti, kao što su izuzetna izdržljivost, uz uštedu goriva. Jasno je da te karakteristike vozači znaju da cene, pošto niko ne želi da često menja gume, i pri tome da, zbog njihovog nekvaliteta, rasipa gorivo. Sa Fulda gumama to vam se nikada neće dogoditi.

Fulda gume od 14’

U ponudi ovog nemačkog proizvođača je kompletan asortiman guma za putnička, džipovska i kombi vozila. One poseduju odlične performanse za sve zimske i letnje uslove vožnje.

Fulda gume od 15’

Vozači često žele da uštede, pa pokušavaju da gume kupe samo jednom, i to tako što voze zimske gume preko celog leta. Svakako da ne postoji podela na dve vrste guma bez razloga, odnosno letnji pneumatici su izrađeni od mešavine koja se odlično ponaša pri visokim temperaturama, dok zimske gume karakteriše mekša smeša, koja zadržava dobre karakteristike i kada je napolju duboki minus.

 

Fulda gume od 16’

Sasvim je jasno da razlike u gumama nisu samo u obliku i dubini šare, već i u materijalu od koga se prave. Ako pokušavate da vozite po užarenom asfaltu sa zimskim gumama, njihova ionako meka smeša će se dodatno razmekšati, što će izazvati niz neprijatnosti.

Naime, lošije ćete kočiti, jer će one ozbiljno produžiti put kočenja, što sve pri nekim većim brzinama može da dovede do udesa koji biste mogli da izbegnete da ste imali letnje gume. Potom, zimske gume koje vozite preko leta u krivinama i pri oštrim manevrima ne mogu da „drže“ asfalt, i kao i kod kočenja, i ovo može da bude uzrok udesa.

Fulda gume od 17’

Tu nije kraj razlozima zašto bi trebalo da nabavite letnje Fulda gume. Zimski pneumatici će se jednostavno „ispeći“ na vrućem asfaltu, odnosno biće trajno promenjene karakteristike materijala od koga su one izrađene. 

Fulda gume od 18’

Tako vi dobijate dvostruku štetu – ne da niste uštedeli, već sada nemate ni letnje ni zimske gume, pošto ono što je ostalo od zimskog pneumatika posle habanja na vrelom asfaltu, sada ne može da vrši svoju funkciju po snegu i ledu. 

Tako vi dobijate „ćelave“ gume, koje su izgubile svoje šare, pa ćete uskoro morati u nabavku novih pneumatika. 

Ipak, ceo ovaj crni scenario uopšte ne mora da se dogodi, samo ako prilagodite auto gume godišnjim dobima, i uz kvalitet i bezbednost koji vam Fulda pruža, ostaje vam samo da zviždućete dok vozite.

Fulda gume – cena:

Cena pneumatika uslovljena je njihovom širinom, visinom, prečnikom, kao i sezonom kojoj je guma namenjena. U tom smislu, za letnje Fulda gume trebalo bi izdvojiti od 4300 din. sve do 20600 dinara. Za zimske gume, cene se kreću od 4800 din. sve do 21900 dinara. 

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme koje su oglašene ispod našeg teksta. 

Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Fulda gume
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Iskustva i preporuke posetilaca

23.10.2018
Miroslav Jagnjic

Fulda gume su vrhusnke gume u koje mozete da imate puno poverenje. Fulda gume je nesto na sta u potpunosti mozete da se oslonite po pitanju kvaliteta.

14.09.2017
Filip Milutinovic

Jesu koliko samo mogu da cujem Fulda odlicne gume, posebno kada samo govorimo o zimskim pneumaticima ovog renomiranog proizvodjaca. Tako nesto bi u svakom slucaju pre ili kasnije sigurno trebalo da se isplati.

05.05.2017
Jovana Milinkovic

Koliko mi se samo cini, nisu ove gume nesto previse bitnog kvaliteta.

21.04.2017
Mihajlo Nastasovic

Sto se mene licno tice, ovo su najbolje gume na svetu.

07.04.2017
Lea Stankovic

Po meni, ako nesto valja onda su to Fulda gume.

23.03.2017
Todor Markovic

Sigurno je samo veoma vazno da se sve ove gume rese na jedan pravi nacin.

09.03.2017
Simona Vucinic

Sto se tice ovih guma, naravno da je kvalitet veoma bitan. Sve drugo je cisto gubljenje vremena.

05.03.2017
Janko Zivanovic

Sto se ovih guma tice, kvaltiet je i vise nego vazan.

04.03.2017
Marta Dencevic

Nemam sta da dodam ali mislim da ne postoji previse ljudi koji sebi mogu da priuste neke ultra skupe gume.

14.02.2017
Petar Jankovic

Sto se mene licno tice, fuldine gume su gume odlicnog kvalitata ali je osnovna stvar u tome da moraju debelo da se plate.

01.02.2017
Ljubinka Sreckovic

Ukoliko su vam vec potrebne gume vrhunskog kvalitata, onda su fulda gume u svakom slucaju i vise nego idealno resneje za vas.

18.01.2017
Ivan Stojanovic

Licno mislim da je najvaznije da se po pitanju ovih guma odlucite samo za kvalitet. OStalo ipak i nije bas toliko vazno.

29.12.2016
Nikolina Pantelic

Fulda su odlicne gume ali je problem u tome sto nisu ni malo jeftine.

13.12.2016
Marko Petrovic

Moram da budem potpuno iskren i da kazem da do sada nisam imao iskustvo sa Fulda gumama, tako da zaista ne znam kako bi to moglo da bude u praksi.

25.11.2016
Jana Stankovic

Po pitanju Fulda guma, samo treba da posetite radnju Gosa gume i zaisat vise nista po tom pitanju ne trebad a brinete. To je po meni idealno resenje za vas.

08.11.2016
Biljana Brankovic

Po pitanju Fulda guma, znam jedno veoma dobro i kvelitetno mesto. To mesto je 2 M i u njegov kvalitet se mozete i licno uveriti.

16.09.2016
Dusan Markovic

Fulda gume su vrhusnke gume u koje mozete da imate puno poverenje. Fulda gume je nesto na sta u potpunosti mozete da se oslonite po pitanju kvaliteta.