Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Fug masa
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Fug masa

Ako bismo bili iskreni, svi bismo priznali da volimo lepe i uredne fuge između pločica, ali niko ne voli da ih čisti! Kada su fuge sređene, one podu ili zidu daju veoma atraktivan izgled, i u suprotnom, ako nisu redovno održavane, naružiće i najlepše pločice.

 

 

Na primer, kupatilo je puno vlage, što je i normalno, ali će usled toga pločice neminovno izgubiti sjaj, a fuge će postati tamne. 

Fug masa za pločice

Da biste svoje pločice adekvatno zaštitili, i da bi one izgledale kao i prvog dana, upotrebite visokokvalitetnu, vodoodbojnu masu za fugovanje keramičkih i staklenih pločica. Takođe se koristi i za ploče od veštačkog i prirodnog kamena, i to na vertikalnim i horizontalnim površinama.

Ovakva fug masa biće efikasna kod fuga koje su širine deset milimetara, a može da se koristi za unutrašnju i spoljnu upotrebu. Kada na ovaj način obradite vaše fuge, one će biti otporne na nastanak buđi, a kada je reč o nijansi koju želite da postignete, ne morate brinuti jer fug mase dolaze u 24 standardne nijanse.

Svakako vas zanima i potrošnja, odnosno koliko fug mase se iskoristi na određenoj površini. Reč je o 0,5 do 1 kg po kvadratnom metru, što sve naravno zavisi od širine fuga ali i od veličine pločica.

Fug masa u boji

Kao što smo naveli, izbor boja je moguć, tako da ćete odabrati fug masu koja će se najbolje uklopiti sa pločicama i ostatkom enterijera u kupatilu, kuhinji, hodniku, balkonu... 

 

 

Pre samog nanošenja, vaš majstor će očistiti fuge od lepka i prašine. Pripremiće masu i to tako što će lagano dodavati prah u oko 28% vode. Pri tome će neprestano mešati električnim mikserom, dok se ne dobije potpuno ujednačena smesa. Sama masa se nanosi gumenom gletericom ili špahtlom, i to pod uglom od 45 stepeni u odnosu na liniju fuga. 

Dok se izvode radovi, potrebno je da temperatura vazduha bude između pet i trideset stepeni Celzijusovih, jer ako je vlaga visoka, a temperatura niska, to može da prolongira vreme očvršćavanja mase za fugovanje.

Fug masa za parket

Najpre, napomenućemo da postoje fug mase koje se koriste pre lakiranja poliuretanskim lakovima, kao i mase za fugovanje na vodenoj bazi koje se upotrebljavaju pre lakiranja vodenim lakovima.

Koliko će se mase potrošiti pri radu, najviše zavisi od toga u kakvom stanju se nalazi parket. Neka prosečna potrošnja je oko sto grama po kvadratnom metru. 

Takođe, pronaći ćemo masu za fugovanje na bazi acetona. Ona je univerzalna, pa može da se koristi za fugovanje parketa i pre poliuretanskih i pre vodenih lakova. Odlikuje je izuzetna čvrstoća, pa je proizvođači preporučuju za popunjavanje većih rupa i fuga, kod hoblovanja ili sanacije rasušenih i starih parketa. 

Sasvim je sigurno da upotrebom fug mase, bilo da se koristi za pločice ili parket, vi dobijate drugačiji izgled doma. Fuge su te značajne sitnice, koje čine veliku razliku u izgledu vašeg enterijera i eksterijera. 

Fug masa – cena:

Cena masa za fugovanje se kreće od 395 din. (pakovanje od 2 kg), sve do 6900 dinara za podnu epoksidnu fug masu za hemijski otporne površine, u pakovanju od 5 kg. 

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate farbare koje su oglašene ispod našeg teksta. 

Iskustva i preporuke posetilaca

19.07.2018
Uros Vukicevic
Danas se lepljenje plocica ne moze zamisliti bez fug mase. Ona idealno popunjaba prostor izmedju polepljenih plocica a dosta doprinosi i estetskom izgledu prostora u kojem su plocice postavljene. Veliki je izbor nijanski i boja pa je samim tim i opseg cena razlicit.
08.08.2017
Marina Zivkovic
Fug masa je nesto sto bi svakako trebalo da vam koristi i nesto sto bi trebalo da bude kvalitetno. Sa cenama takodje fug masa nije nesto sto je narocito pozeljno da imate ili da posedujete.
26.04.2017
Ivana Petrovic
Ukoliko po meni nesto valja u celoj prici, onda je to fug masa. One bi u svakom slucaju treba da se dosta plati.
25.04.2017
Jovana Milinkovic
Koliko mi se samo cini, nije ona ni malo jeftina.
13.04.2017
Petar Jankulovski
U svakom slucaju je ona nesto sto nije bas toliko jeftino. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise sem toga. Druge stvari samim tim nisu bas toliko vazne.
12.04.2017
Lea Stankovic
Ona je u svakom slucaju nesto sto je zlata vredno.
29.03.2017
Stojance Ristovski
Po meni je sto se fug mase tice, sigurno kvalitet nesto sto je i vise nego vazno. Sve drugo je samo gubljenje vremena.
28.03.2017
Simona Vucinic
Po meni od ove mase ne postoji nista bolje.
14.03.2017
Milen Jovanovic
Sto se ove mase tice, pre ili kasnije kvalitet je nesto sto treba da bude u prvom planu.
13.03.2017
Marta Dencevic
prosto je neverovatno koliko je samo ova masa skupa.
23.02.2017
Filip Milutinovic
Sto se tice fug mase, kvalitet moze da bude i vise nego vazan. Sve drugo je sto se mene licno tice daleko losije resenje.
22.02.2017
Ljubinka Sreckovic
Koliko mi se samo cini, sto se mase za fugovanje tice, veoma je vazno da se od pocetka odlucite za kvalitet. Pri tome, cene zaista ne treba da vam budu bas u prvom planu.
26.01.2017
Mihajlo Nastasovic
Uvek sam se cudio samo kako masa za fugovanje moze da bude bas onako skupa. Na kraju kada su mi rekli samo kakvi se materijali koriste, to sigurno nije na kraju bilo nesto previse skupo.
25.01.2017
Todor Markovic
Koliko je samo meni poznato, fug masa je u svakom slucaju nesto za sta i u sta mozete da imate puno poverenje. Drugacije posao i ne moze da se radi.
09.01.2017
Nikolina Pantelic
Kako god da okrenete ili da pokusate da ustedite, fug masa je ipak nesto na sta mozete da potrosite bas dosta novca.
06.01.2017
Janko Zivanovic
Fug masa je uvek bila skupa tako da uvek treba da vodite racuna o tome kome prepustate da sa njom radi.
19.12.2016
Jana Stankovic
Ako mene licno pitate, po pitanju fug mase, samo treba da se odlucite za kvalitet i vise nista dalje po tom pitanju ne treba da brinete.
01.12.2016
Petar Jankovic
Licno mislim da je po pitanju fug mase, ubedljivo najbolje resenje da posetite neku od proverenih gvozdjara u Beogradu i da po tom pitanju ne birate puno.
16.11.2016
Biljana Brankovic
Po pitanju fug mase, ubedljivo je najbolje kada biste posetili A.E.S. To je onda sigurno mesto u koje zaista mozete da imate puno poverenje.
25.10.2016
Ivan Stojanovic
Kada se radi kupatilo nekako mi se cini da je fug masa definitivno nesto sa cime je potrebno da se pazljivo radi kako ne bi bilo nekih vecih problema.
30.08.2016
Marko Petrovic
Nesto sam se bas relatvno skoro raspitivao oko cena i bas sam se iznenadio koliko fug mase zapravo kostaju. Cene su bas razlicite ali generalno poprilicno skupe za nas standard.
26.08.2016
Dusan Markovic
Masa za fugovanje je sastavni deo keramicarskih radova. Pri tome ukoliko planirate da koristi neku kvalitetnu masu za fugovanje,najbolje je da se oko toga posavetujete sa nekim strucnim licem.