Škola Fudbala Šarić

  • 1
  • %
5.00 | 3 ocena
  • Ulica: Pavla Vujisića 69, Altina
  • Opština: Zemun
  • Grad: Beograd
  • Mobilni: 065/Prikaži broj

O nama - ŠKOLA FUDBALA ŠARIĆ


Škola fudbala Šarić osnovana je 2010.god. sa ciljem da kroz fudbal kao igru promoviše vrednosti fer-pleja, tolerancije, dostojanstva, prihvatanja poraza i pobede, respektovanje protivnika, saigrača, učitelja, sudija, gledalaca, ...

Pored vrhunskih uslova za rad, škola nudi visok nivo stručno-pedagoškog rada 3-4 puta nedeljno uz maksimalnu bezbednost dece i stvaranje sportskih navika. Školu fudbala vodi stručni tim na čelu sa Dejanom Šarićem bivšim istaknutim igračem FK Zemun, a sada trenerom sa fudbalskom UEFA B licencom.

Primarni cilj (stručnog tima) je da zadovolji osnovne biološke, psihološke i sociološke potrebe dece od 6 do 12 godina za pokretom i druženjem kroz fudbalsku igru formiranjem pravilnog shvatanja fudbalskog sporta i fer-pleja, kao i trajno podsticanje dece da fudbalske aktivnosti postanu deo njihovog svakodnevnog života.

Akcenat u radu usmeren je ka osnovnim fudbalskim znanjima i sposobnostima koje se ogledaju u veštini baratanja loptom ili specifičnom osećaju za loptu i razvoju intelektualnih sposobnosti koje se ispoljavaju kroz rešavanje situacija koje se pojavljuju u veoma dinamičnoj fudbalskoj igri.

Škola fudbala Šarić trenutno radi na dve lokacije i broji preko 100 članova, a kao takva je glavna baza i oslonac fudbalskog kluba Gardoš čiji je ponosni i medjusobni partner.

OKVIRNI PLAN RADA

Uzrast 6-7 godina

Treninzi su usredsređeni na igru kroz koju pokušavamo da zainteresujemo decu da se prvenstveno bave sportom. Primenjuju se specifične vežbe za razvijanje motoričkih sposobnosti kao što su: brzina reagovanja, učestalost pokreta, gipkost i koordinacija pokreta.

Uzrast 8 godina

Osim tehnici i komunikaciji u igri, posebna pažnja se poklanja poboljšanju brzinskih sposobnosti. Brzinske vežbe su tako osmišljene da značajno povećavaju brzinu reagovanja, učestalost pokreta, ubrzanje i maksimalnu brzinu. Dalje se radi na poboljšanju gipkosti i koordinaciji pokreta.

Uzrast 9 godina

U ovom uzrastu je sve prilagođeno usavršavanju tehnike, poboljšanju sposobnosti polaznika da opažaju i razumeju igru, daju igri svoj lični pečat i da u svakom elementu fudbalske igre njihova brzina bude na zavidnom nivou.

Uzrast 10-11 godina

U ovom uzrastu nastavlja se sa vežbanjima na istim principima kao u mlađim kategorijama, ali je akcenat stavljen na igru, odnosno na odigravanje što većeg broja utakmica. Decaci svakog vikenda mogu uživati u igranju pravih, takmičarskih utakmica. FK Gardoš ucetvuje na raznim turnirima sirom zemlje i u inostranstvu.

INDIVIDUALNI RAD

Cilj rada je omogućiti polaznicima kao i svim zainteresovanim pojedincima svih uzrasta, individualno usavršavanje na planu tehničkih i taktičkih karakteristika.

Da bi bila realizovana težnja Individualnog rada neophodno je ostvariti osnovne zadatke koji su usmereni ka obučavanju i usavršavanju i obuhvataju sledeće tehničke elemente i sredstva taktike fudbalske igre:

1. Tehnika kretanja bez lopte (trčanje, skokovi, zaustavljanja i okreti);
2. Žongliranje lopte (“dirigovano” ili po žongliranje po unapred dogovorenom redosledu);
3. Udarce po lopti (osnovni i posebni udarci po lopti);
4. Primanja lopti (osnovni i posebni načini);
5. Kontrola i vođenja lopti (svi nivoi);
6. Driblinzi i fintirajuća kretanja (osnovni, bočni, sa preskakanjem lopte, …);
7. Oduzimanja lopte (osnovno, “klizajućim korakom, …);
8. Kombinacija tehničkih elemenata kao osnova rada;
9. Osnova saradnje dva igrača u napadačkim i odbranbenim aktivnostima

Termini su unapred određeni u dogovoru sa trenerima koji rukovode individualnim radom.
Pratite nas na facebook-u (www.facebook.com/skolafudbala.saric)

Iskustva i preporuke posetilaca

04.09.2018 01:24
Svetlana Andric

Za svu pohvalu su vrhunski treneri koji uce na pravilan nacin decu da kroz igru savladaju koordinaciju pokreta kod dece,a pri tome su odlicni pedagozi i od autoriteta su ,sto je veoma vazno u njihovom razvojnom periodu!!

28.04.2017 12:34
Goran Sarenac

Pored vrhunskih uslova za rad,skola nudi visok nivo strucno pedagoskog rada tri puta nedeljno uz maksimalnu bezbednost dece i stvaranje sportskih navika.Skolu fudbala vodi strucni tim na celu sa Dejanom Saricem bivsim istaknutim igracem fk Zemun.

Povratak na stranicu čija je osnovna delatnost
Sport i kultura Fudbalski klubovi
Osnovni proizvodi/usluge za firmu Škola Fudbala Šarić
  • skola fudbala saric,
  • skola fudbala altina,
  • skola fudbala za decu zemun