Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Friziranje mačaka
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Friziranje mačaka

Kada nabavljamo krznenu ljubimicu, najčešće mislimo samo o tome koliko će radosti ona uneti u naš život: neko će uvek biti tu da umilno prede, da se igra lopticama i plišanim miševima... 

 

 

Postoji priča, da mačke prikupljaju takozvanu negativnu energiju, to jest, ako vas boli stomak na primer, možete staviti vašu macu na njega, pa će vam brzo biti bolje. Možda su to samo bajke, ali je svakako istina da čoveku bude bolje, ma kakav da je problem po sredi, kada je u društvu vernog i umiljatog kućnog ljubimca.

Šišanje maca

Dakle, pošto smo nabavili macu da bi unela veselost u naš dom, sada sledi onaj praktičan i ozbiljniji deo priče, koji između ostalog, podrazumeva brigu o krznu ove ljubimice. Postoje dugodlake i kratkodlake mačke, mada su sve popularnije i mačke bez ijedne dlake, koje pomalo liče na svemirce, bića sa druge planete, ali su jednako mazne.

Duga dlaka vaše mace zahteva naročitu negu. Pod tim se podrazumeva svakodnevno češljanje, kako se krzno mace ne bi zapetljalo, ućebalo ali i da bi imalo sjaj.

Međutim, povremeno ćete poželeti svojoj mezimici pravi frizerski tretman, u salonima koji su namenjeni kućnim ljubimcima. Tamo će, pored šišanja i kupanja, dobiti i sve ostale usluge, pa će iz salona izaći kao kraljica.

Kako se friziraju mačke?

Mačka nije isto što i pas. Jednostavno, narav ove dve životinje je drugačija. Primera radi, oni na vodu, tj. kupanje ne reaguju isto. Mačke ne vole vodu, ni pod tačkom razno, a pas će prihvatiti; psa možete ošišati, bez nekih problema, a mace se ponekad moraju sedirati.

 

 

Ovde smo došli do bolne tačke svih vlasnika maca – naime, niko ne želi da njegova ljubimica bude uspavana da bi se friziranje obavilo. Taj problem i nije tako teško rešiti kao što se čini, ali samo ukoliko se obratite salonu za kućne ljubimce, koji ima stručni tim sa iskustvom i znanjem, u smislu psihologije i anatomije mačaka. 

Friziranje mačaka – iskustva

Vaša maca, obično će imati strpljenja oko sat vremena, da grumeru tu „nešto petljaju“ oko njene dlake, a posle tog perioda će joj sve to dosaditi, i neće želeti da nastavi saradnju. Svakako da mačka neće ni biti prisiljavana na to, već će se tretman prekinuti, a vi ćete ljubazno biti zamoljeni da ponovo dovedete svoju lepoticu drugoga dana. 

Međutim, ova opcija se nudi samo kao mogućnost, dok se u praksi najčešće dešava, da iskusni grumeri u prvom potezu završe sve što je potrebno, pa će vaša maca za sat vremena izaći kao nova.

U najvećem broju slučajeva je dovoljno dovesti svoju mačku dva puta godišnje na profesionalno iščešljavanje, pa vlasnici neće imati problema sa čvorovima. Ovde se i dalje podrazumeva da svoju dugodlaku macu češljate sami svakoga dana. Ona će uživati u tome, a i vi, jednako sa njom.

Zapetljanost krzna može da se javi zbog neadekvatne ishrane, odnosno, ako u njoj nedostaju neki sastojci kao što je omega 6 ulje, na primer. U salonima ćete dobiti sve informacije koje se tiču lepote i zdravlja vaše mačke, postaviti pitanja ukoliko imate neke nedoumice, a sve kako bi vaša ljubimica bila lepa, srećna i zdrava.

Friziranje mačaka – cena:

Za ulepšavanje mačaka, potrebno je platiti između 2500 i 3500 dinara. 

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate salone za kućne ljubimce koji su oglašeni ispod našeg teksta. 

Iskustva i preporuke posetilaca

11.09.2018
Katarina Perisic

Friziranje macaka je koliko mogu da vidim postao jedan poprilicno unosa posao ali je definitnov tip posal u koji treba da imate puno poverenje.

11.09.2017
Jovana Milinkovic

Ako zelite da vam se ljudi smeju, onda biste svakako trebali da uradite jedno kompletno friziranje kod vase macke. Samo voddite racuna o tome da taj salon zaista bude onako ozbiljno kvalitetan i sa odredjenim stazom.

18.05.2017
Filip Milutinovic

Ovo je verovatno postala jedna nova oblast u Beogradu. Druge stvari nisu bas toliko vazne.

05.05.2017
Lea Stankovic

Ono zaista ne bi trebalo da bude neki posebno veliki problem.

21.04.2017
Mihajlo Nastasovic

Koliko mi se samo cini, mor aovo friziranje da se lepo plati. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise sem toga.

07.04.2017
Simona Vucinic

Sto se friziranja macaka tice, kvalitet je sigurno nesto sto pre ili kasnije treba da dodje do izrazaja kako god da okrenete.

22.03.2017
Todor Markovic

ovo je ipak nesto sto svakoga treba da dobro zamisli i usposli.

08.03.2017
Marta Dencevic

U svakom slucaju friziranje macaka mora da se debelo plati.Drugacije ti ipak ne moze da funkcionise.

03.03.2017
Janko Zivanovic

Kako god da okrenete, ovo je nesto sto treba da se posebno plati. Sve ostalo je cisto gubljenje vremena.

14.02.2017
Ljubinka Sreckovic

Koliko mi se samo cini, friziranje macaka je u svakom pogledu nesto sto mora debelo da se plati. Sve drugo je daleko manje vazno.

18.01.2017
Petar Jankovic

Koliko mi se samo cini i sto se mene tice, po ovom pitanju zaista je potrebno da se licno uverite u kvalitet.

28.12.2016
Nikolina Pantelic

Ako vec planirate da frizirate macku, onda to u svakom slucaju treba da prepustite profesionalcu.

12.12.2016
Ivan Stojanovic

Ja licno nisam ni sam siguran koliko je samo friziranje macaka bitno u ovoj situaciji. Odnosno, zaista ne znam kakvu dlaku bi neka macka trebala da ima da bi mogla da se frizira.

24.11.2016
Jana Stankovic

Kada vec pricamo o kvalitetnom fiziranju macaka, mislim da je ubedljivo najbolje resenje da posetite agenciju Sky Groom i da se bas na tom mestu licno uverite u kvalitet.

07.11.2016
Biljana Brankovic

Macke mogu da budu poprlicno prgave po pitanju friziranja. Ukoliko vec odlucite da to uradite, onda je najbolje da posetite salon Ice Groom.

15.09.2016
Marko Petrovic

Friziranje macaka je koliko mogu da vidim postao jedan poprilicno unosa posao ali je definitnov tip posal u koji treba da imate puno poverenje.

12.08.2016
Dusan Markovic

Koliko je meni poznato, macke nemaju potrebe da se nesto posebno friziraju. Mozda one koji imaju nesto duzu dlaku ali one koje imaju kracu dlaku, verovatno nemaju toliko potrebe za tim.