O nama - ALOPECIA MARBO


Alopecia areata (opadanje kose u pečatima) predstavlja naglu pojavu jednog ili više kružnih pečata na temenu glave, ali se može proširiti i na druge delove tela (obrve, brada, brkovi, ruke ili noge). Iako su uzroci alopecie areate nepoznati, ovaj tip opadanja kose najčešće se povezuje sa autoimunim oboljenjima, štitnom žlezdom ili genetskom predispozicijom.

Alopecia areata se može zabeležiti kod više članova jedne porodice (naravno, ne istovremeno). U pojavi alopeciae areata veliku ulogu ima genetska sklonost. Ipak, postoje različiti stavovi: neki autori našli su pozitivnu porodičnu anamnezu u čak 27 % svih pacijenata sa alopecijom areatom, dok drugi autori genetsku sklonost negiraju.

Prilikom pojave alopeciae areata dolazi do nagle pojave ograničenih kružnih i ovalnih predela različite veličine. Najčešće je broj ovih predela različit, a ukoliko se periferno šire mogu da zahvate veću površinu kapilicija. Ako postoji više pogođenih površina koji se šire, može doći do njihovog međusobnog sastavljanja i formiranja većih površina bez dlake nepravilnog oblika ili ređe, do totalne alopecie koja se najčešće viđa na kapiliciju.

Površina bez dlake koja zahvata okcipitalnu (potiljačnu) regiju kože glave naziva se ofijazom (OPHYASIS). Ofiaza se smatra klinički lošim prognostičkim znakom, jer često pokazuje tendenciju ka razvoju u totalnu alopeciju kod klasičnih oblika terapije, dok terapija Marbo preparatima rešava problem u 95 % slučajeva.

Iako se alopecia areata najčešće viđa na koži glave, može se razviti na bilo kojoj drugoj regiji kože: obrvama, trepavicama, bradi, brkovima, telu, rukama ili nogama, a izuzetno istovremeno na svim, što uzrokuje razvoj univerzalne alopecie (alopecia universalis). Do spontanog popunjavanja ogolelih delova može doći u roku od nekoliko meseci. Prve promene se vide posle 3-6 nedelja, a potom, ciklički, u različitim vremenskim intervalima.

Poznato je da u klasičnoj medicini ne postoji lek koji bi doveo do trajnog izlečenja, s obzirom da su kod obolelih prisutni različiti činioci, koji utiču na tok i prognozu bolesti. MARBO AKTIVATOR je jedinstven preparat u svetu koji u vrlo visokom procentu vraća izgubljenu kosu, i to veoma jednostavnom upotrebom.

Za razliku od savremenih medicinskih preparata koji se koriste u ovu svrhu, sa brojnim neželjenim delovanjima, kontraindikacijama i interakcijama sa drugim lekovima, MARBO AKTIVATOR zahvaljujući 100% prirodnoj formuli je potpuno siguran (čak i za decu), netoksičan, ne reaguje sa drugim lekovima i ne masti kosu. Primenom ovog preparata aktivira se rast nove kose na proređenim regijama, dok postojeća kosa postaje čvršća i zdravija. Marbo aktivator može se primeniti kod svih tipova opadanja kose, od najblažih do alopeciae totalis (potpuni gubitak kose i dlaka po licu i telu).

Najbolje rezultate Marbo aktivator daje u kombinaciji sa druga dva Marbo preparata:
-Marbo šampon predstavlja jedinstveni spoj lekovitog bilja (kopriva, ruzmarin, žalfija) koji postiže maksimalne rezultate u borbi protiv opadanja kose. Zbog svog potpuno prirodnog i blagog dejstva, ovo sredstvo se preporučuje za higijensko pranje kose. Marbo šampon je namenjen za jačanje tanke i guste kose, naročito kod žena, a preporučuje se i kao prevencija za negu prirodne i obojene kose. U slučajevima jačih oblika seboreičnog dermatitisa i perutanja preporučuje se njegova upotreba u kombinaciji sa Marbo losionom.

-Marbo losion je 100% prirodni preparat koji se preporučuje kod različitih problema vlasišta: perut, jako mašćenje kose, seboreični dermatitis, svrab vlasišta, tanka i slaba kosa, hormonski uzroci opadanja kose, terapija citostaticima i zračenje, povremeni sezonski gubitak kose, kosa oštećena hemijskim tretmanima i sl. Marbo losion je vrlo jednostavan za upotrebu i u najkraćem mogućem roku daje vidljive rezultate, što je potvrđeno i desetogodišnjim dermatološkim iskustvom.

Uspešnost navedenih preparata je u 87% slučajeva kod alopeciae areate, dok je protiv opadanja kose (protiv mašćenja i peruti) uspešnost preko 50% slučajeva.

Alopecia Marbo, Gračanička 9, Beograd

Iskustva i preporuke posetilaca

10.07.2018 01:21
Nikola Gavrilovic

ALOPECIA MARBO se bavi lecenjem i preparatima protiv opadanja kose u pecatima. U koliko primetite da vam pocinje opadati kosa u obliku kruga na temenu to je moguce da se radi o Alopeca areata. Iako su njeni uzroci nepoznati,moguce da ima veze genetika ili pak neki problem sa stitnom zlezdom. Obavezno svratite i ovde ce vam se pruziti adekvatan tretman. Strucnost im je na prvom mestu!

Povratak na stranicu čija je osnovna delatnost
Nega lica i tela Frizerski saloni
Osnovni proizvodi/usluge za firmu Alopecia Marbo
  • Alopecia Marbo,
  • Alopecia Marbo Stari grad,
  • Alopecia Marbo Beograd,
  • Alopecia areata,
  • opadanje kose u pečatima,
  • kružni pečati na temenu glave,
  • lečenje opadanje kose u pečatima,
  • preparati za lečenje opadanja kose u pečatima,
  • preparati za alopecia areata,
  • tretmani lečenja opadanja kose