Dodaj firmu

Fizikalna terapija za bebe i decu Novi Sad?

Fizikalna terapija za bebe i decu Novi Sad?

 

Nije li fizikalna terapija samo za sportiste i odrasle koji se oporavljaju od povreda?

Ponekad i deci, pa čak i bebama treba fizikalna terapija. Možda više nećete razmišljati o hodanju stepenicama ili uzimanju pića. Ali za dete sa povredom ili kašnjenjem u razvoju, ti jednostavni zadaci mogu biti pravi izazov.

Šta je dečiji fizioterapeut?

Ako je vašem detetu potrebna fizikalna terapija, radiće sa pedijatrijskim fizioterapeutom. Tipično, pedijatrijski fizioterapeuti leče decu mlađu od 18 godina, od novorođenčadi do tinejdžera. Decu leče iz različitih razloga, uključujući probleme sa kostima / mišićima, povrede povezane sa sportom ili genetske poremećaje, poremećaje mozga, kičme ili nerva.

Dečiji fizioteraeuti imaju dugogodišnju obuku, a neki čak stiču i diplomu doktora fizikalne terapije Dečiji fizioterapeuti pomažu deci da poboljšaju opseg pokreta, snagu, fleksibilnost i obrasce kretanja. Cilj je da se pomogne deci da pokreću svoje telo kako i kada žele najbolje što mogu. Dečiji fizioterapeuti olakšavaju deci svakodnevne aktivnosti.

Dečije fizikalne terapije bi uglavnom trebalo da izgledaju kao igra. Dečiji fizioterapeuti učestvuju u zabavi, igrama i aktivnostima prilagođenim uzrastu kako bi ih održali motivisanima i srećnima.(Deca bi trebalo da se zabave, ali fizikalna terapija može biti naporan posao!)

Oni pomažu u poboljšanju grubih motoričkih sposobnosti (zadaci koji uključuju velike mišićne grupe, poput hodanja i bacanja) podstičući decu da rade sledeće stvari:

  • Igranje na velikim loptama za vežbanje da bi izgradili snagu
  • Trčanje / skakanje okolo da bi poboljšali njihovu koordinaciju
  • Stajanje na jednoj nozi

Fizioterapeut može takođe predložiti aktivnosti sa vašim detetom kod kuće.

Da li moje dete treba da poseti dečijeg fizioterapeuta?

Dečiji fizioterapeuti mogu pomoći deci u mnogim problemima, uključujući:

  • Oporavak od povreda povezanih sa sportom
  • Kašnjenja u razvoju, kod dece koja ne hodaju
  • Genetski poremećaji, poput Daunovog sindroma
  • Mišićna slabost ili atrofija
  • Loša koordinacija i / ili motoričko planiranje - što je sposobnost razmišljanja i izvođenja motoričkog čina, poput pisanja olovkom
  • Stanja nerva / mišića, poput cerebralne paralize

Tokom prvog tretmana, fizijatar će proveriti snagu, razvoj vašeg deteta i videti koliko lako može da stoji, hoda i izvršava zadatke koji odgovaraju njegovom uzrastu da bi utvrdio da li dolazi do kašnjenja. Ako postoji kašnjenje, oni takođe određuju stepen i potencijalni uzrok kašnjenja. Odatle će fizioterapeut raditi sa vama i vašim detetom kako bi utvrdio plan lečenja.

Ako ste zabrinuti za razvoj vašeg deteta i mislite da bi moglo imati koristi od fizikalne terapije, obratite se svom lekaru. Većina ordinacija i klinika nudi bespletne konsultacije, tako da možete lako proveriti da l vaše dete ima problem i koje su opcije za lečenje.

Firme povezane sa tekstom

Fizikalna terapija Živanović tim

Detaljan pregled, dobro uzeta anamneza, pravilna interpretacija nalaza, timski rad fizijatra i fizioterapeuta i individualno osmišljen plan lečenja - to je ono što je neophodno za upešno lečenje svih problema sa kičmom i zglobovima.
Pročitaj više

Rumenačka 35, Novi Sad
Novi Sad
Idi na vrh strane