Dodaj firmu

Fizikalna terapija kod kuće

; Ažurirano 17.05.2021.
Fizikalna terapija kod kuće

 

Ukoliko imate težu vrstu povrede i niste u mogućnosti da se krećete ili patite od hroničnih bolova a nemate adekvatan prevoz do neke od ordinacija za fizikalnu terapiju, onda je usluga fizikalne terapije na terenu prava stvar za vas.

Fizikalna terapija kod kuće pruža niz pogodnosti i prednosti. Usluga se sastoji iz dolaska fizioteraeuta na vašu adresu ili više njih i primene određenog obika fizikalne terapije u kućnim uslovima ukoliko za to postoje svi neophodni uslovi.

Postoji niz benefita i pogodnosti za fizikalnu terapiju kod kuće. Mnoga istraživanja pokazala su da su efekti fizikalne terapije kod kuće značajno bolji nego kada se isti tretman radi u ambulanti. Usluga fizikalne terapije kod kuće je možda skuplja ali zahteva mnogo manje vremena za isti učinak i broj tretmana u ambulanti.

Postoji niz dobrih strana ukoliko vaš fizioterapeut dolazi kod vas:

  • Kućna atmosfera: Dokazano je da se ljudi najbolje osećaju kod kuće, a pacijentima će biti mnogo lakše da se tretmani obavljaju u usobnosti njihovog doma, gde mogu udobno da se nameste u skladu sa pravilnim položajem u sklopu tretmana.
  • Individualni pristup: Fizioterapeut je posvećen samo vama, nema nervoze zbog čekanja i rasporeda drugih pacijenata što fizioterapeutu omogućava da se posveti samo vama, a to dovodi do mnogo boljih rezulata. Pacijent će za kraće vreme dobiti bolje rezultate i brže će se oporaviti.
  • Ušteda vremena: Koliko je lepo kada ne morate da izlazite napolje po kiši, snegu i vetru, već imate mogućnost da fizioterapeut dođe kod vas. Pored toga ne bacate pare na taxi, prevoz i ne morate da tražite nekoga da vas vozi.
  • Ne morate sedeti u čekaonici: Čekaonice su ponekad izvor nervoze i stresa koji prave drugi pacijenti, ali ponekad mogu biti izvor zaraze i virusa, što nikako nije dobro za vaš oporavak.
  • Fizioterapeut će svoje umeće i tehnike prilagoditi vama: Ponekad u kućnim uslovima ne mogu se ostvariti tehnička prednost, ali zato fizioterapeut zahvaljujući svom znanju, primenjuje nekoliko terapija i tehnika koje ponekad daju izvanredne rezultate

Iako je fizikalna terapija kod kuće udobnije i bolje rešenje, važno je da kao i kod klasićne fizikalne terapije bude u kontinuitetu i da se obavlja redovno kako bi i rezultati bili oni koje ste očekivali.

Firme povezane sa tekstom

Fizikalna terapija Živanović tim

Detaljan pregled, dobro uzeta anamneza, pravilna interpretacija nalaza, timski rad fizijatra i fizioterapeuta i individualno osmišljen plan lečenja - to je ono što je neophodno za upešno lečenje svih problema sa kičmom i zglobovima.
Pročitaj više

Rumenačka 35
Novi Sad
Idi na vrh strane