O nama - FIZIKALNA TERAPIJA FIZIKUS


Fizikalna terapija Fizikus započela je sa radom 2005. godine kao specijalistička ordinacija, nakon čega 2013. godine prerasta u Polikliniku koja svojim radom pokriva oblasti fizikalne medicine i rehabilitacije, interne i sportske medicine.

U prijatnom ambijentu naše poliklinike, dočekaće Vas tim vrhunskih stručnjaka iz pomenutih oblasti koji nastoji da Vam pruži najviši vid adekvatne medicinske pomoći.

Smeštena u zgradi Gradskog centra za fizičku kulturu “Stari DIF”, poliklinika Fizikus nudi Vam:

 • -kompletnu laboratorijsku dijagnostiku
 • -dijagnostičke i terapijske procedure vezane za oblasti kao što su:
 • * sportska medicina
 • * fizikalna medicina i rehabilitacija
 • * interna medicina (kardiologija, pulmologija, reumatologija, imunologija, alergologija)

Za vođenje stručnog tima iz oblasti fizikalne medicine i rehabilitacije zadužen je dr Goran Rodić, fizijatar sa dugogodišnjim iskustvom u lečenju sportskih povreda. Kao nekadašnji lekar FK Partizan, dr Rodić nastoji da svojim višedecenijskim iskustvom svakom sportisti omogući najviši vid nege i lečenja zadobijenih povreda.

Izuzev dijagnostike i terapije sportskih povreda, fizikalna medicina i rehabilitacija podrazumevaju ultrazvučnu dijagnostiku koja ima za cilj utvrđivanje oboljenja koštano-zglobnog i tetivno mišićnog sistema. Takođe, u Poliklinici Fizikus moguće je sprovesti i druge oblike fizikalne terapije poput:

 • -elektroterapije
 • -magneto terapije
 • -terapijskog ultrazvuka
 • -terapije laserom

Bavimo se između ostalog i kontrolnim pregledima stopala kod dece i odraslih u cilju dijagnostike eventualnih deformiteta. Godinama unazad sarađujemo sa Ortopedijom Univerzal, čiji protetičar je zadužen za uzimanje otisaka stopala i izradu uložaka po meri za svakog pacijenta. Takođe, sprovodimo intraartikularne i periartikularne infiltracije lekova pod kontrolom ultrazvuka, punkcije zgloba kolena, preoperativnu i postoperativnu rehabilitaciju.

U oblasti medicine sporta, vršimo periodične sistematske preglede sportista i overu takmičarskih legitimacija sa osnovnim pregledom koji uključuje EKG u stanju mirovanja, antropometriju, pregled srca i pluća, lokomotornog sistema, TA, test opterećenja i krvnu sliku. U našem radu koristimo najsavremeniju opremu za rad u laboratorijskim i terenskim uslovima, što nam omogućava da precizno izvršimo procenu forme u kojoj se nalazi sportista i nivo njegovih dostignuća.

Na osnovu dobijenih rezultata testiranja u našoj Poliklinici pomažemo predselekciju za određeni sport i mesto u timu. Kada je reč o mlađem uzrastu sportista, vršimo procenu biološkog sazrevanja i konačne visine pojedinca. Takođe, svim trenerima obezbeđujemo sve neophodne informacije u vezi zdravstvenog stanja sportiste, koje će mu pomoći pri realizaciji plana treninga, ishrane i suplementacije.

Raspolažemo najsavremenijom opremom za sledeće tipove testiranja:

 • -antropometrijska testiranja - postupak određivanja telesnog sastava
 • -ergospirometrija - postupak utvrđivanja aerobnog kapaciteta indirektnim i direktnim metodama
 • -određivanje anaerobnog kapaciteta
 • -testiranja motoričkih sposobnosti
 • -utvrđivanje talenta

Na čelu stručnog tima zaduženog za oblast sportske medicine u Poliklinici Fizikus su prof. dr Sergej Ostojić i dr Milka Poljak. U prilog kvalitetu naših usluga i posvećenosti radu govori veliki broj klijenata sa kojima smo ostvarili uspešnu saradnju tokom proteklih godina.

Takođe, u prijatnom ambijentu naše Poliklinike nudimo Vam sve dijagnostičke i terapijske procedure u oblasti interne medicine: kardiologija, pulmologija, reumatologija, imunologija, alergologija. Internistički deo Poliklinike vodi njen osnivač mr sc dr med Miloš Obrenović.

Pozivamo Vas da dođete i uverite se u stručnost našeg tima i kvalitet usluga!

Radno vreme:


Ponedeljak – 12:00 - 20:00h

Utorak - Petak - 10:00 - 20:00h


U službi Vašeg optimalnog zdravlja!

Fizikalna terapija Fizikus, Deligradska 27, Savski venac, Beograd

Povratak na stranicu čija je osnovna delatnost
Zdravstvo Fizikalna terapija
Osnovni proizvodi/usluge za firmu Fizikalna terapija Fizikus
 • Fizikalna terapija Fizikus,
 • Fizikalna terapija Fizikus radno vreme,
 • Fizikalna terapija Fizikus kontakt telefon