Atlas Plus Life - nameštanje prvog vratnog pršljena

  • 3
5.00 | 5 ocena
  • Ulica: Ratka Mitrovica 132, Filmski grad
  • Opština: Čukarica
  • Grad: Beograd
  • Mobilni: 064/Prikaži broj

O nama - ATLAS PLUS LIFE – NAMEŠTANJE PRVOG VRATNOG PRŠLJENA


Atlas (C1) ne nosi samo lobanju, već je odgovoran za ravnotežu i upravljanje kičmom. Kada je izmešten uzrokuje smetnje i promene u držanju tela. Izmešten atlas smanjuje otvor lobanje, pa su kičmena moždina i razni nervni putevi izloženi trajnom pritisku. Obe arterije vertebralis prolaze kroz vratni deo prljšenova, prelaze preko atlasa i ulaze u lobanju spajajući se u arteriju bazilaris. A na tom vrlo važnom delu atlas je pomeren, rotiran ili izmešten, pa je fizički onemogućen dotok krvi u mozak.

Pomereni Atlas pomera axis drugi vratni pršljen, a ovaj treći, tako da nijedan pršljen nije na svom mestu (kao pogrešno slaganje kockica). To je kinetički lanac. Zbog toga i možemo imati raznolike PSIHIČKO - FIZIČKE TEGOBE koje su posledica pritiska na različite nerve između dva pršljena duž cele dužine kičme: migrene, vrtoglavice, anksiozna stanja, smanjena energija, bolovi u potiljku, ukrućen vrat, bolovi u leđima, oštećenja diskova, različita dužina nogu uzrokovana iskošenom karlicom, bolovi u kukovima, kolenima, loše spavanje, visok i nizak pritisak, loše varenje, takihardije, skolioza, kifoza...

Nameštanje prvog vratnog pršljena je potpuno bezbolno i efikasno AtlasPROfilax metodom koju je osmislio i registrovao Švajcarac Rene Claudius Schumperliu. Ova tehnika nameštanja atlasa je jedina koja ima naučni, medicinski dokaz do koga je došao prof. dr med Rainer Seibel koji se 26 godina bavi istraživanjem poremećaja i bolesti kičme u Nemačkoj. U svom naučnom radu koji je objavljen 2010. godine, on je potvrdio tezu koju je dr. Schumperliu postavio, što predstavlja ogromnu potporu i dokaz efikasnosti nameštanja prvog vratnog pršljena.

Atlas Profilax metoda ne predstavlja nikakav rizik po zdravlje, jer je mehanička vibracija prilagođena svakom pojedincu i radi se bez direktnog kontakta sa atlas pršljenom. Aparatom se radi masiranje vratnih mišića kako bi dozvolili da se Atlas vrati u njegov prirodan i stabilan položaj. Ne postoje nikakve granice za primenu ove meode, ali kao TEMELJNU i PREVENTIVNU, treba primeniti u najranijem dobu, kod dece, kako bi psiho-fizički razvoj bio neometan. Kod dece nameštanje Atlasa prvog vratnog pršljena je najviše potrebno i najlakše se namešta. AtlasProfilax metoda može se vršiti samo od strane Atlas Profilax stručnjaka (Atlasprof) sa sertifikatom AtlasPROfilax Academy Switzerland.

Tretman je potpuno bezbolan i bezbedan, a za primenu ove metode nije potrebno napraviti prethodni snimak vratne kičme. Dužina trajanja tretmana je približno jedan sat, nakon čega se nesmetano može nastaviti sa redovnim aktivnostima. Preporučljivo je održavati i negovati telo pomoću redovne masaže, bilo ručne ili s aparatima, naročito u predelu zatiljka i leđa, kao i podvodne masaže, različite kupke itd., zatim vežbe za jačanje leđnih mišića kako bi se formirale vratna i lumbalna krivina (koje su kod svakog manje - više izravnate). Nakon par nedelja od tretmana, potrebno je doći na besplatnu kontrolu.

Pratite našu Facebook stranicu: atlaspluslife


Atlas Plus Life – nameštanje prvog vratnog pršljena, Ratka Mitrovica 132, Filmski grad

Iskustva i preporuke posetilaca

06.06.2019 06:06
Jovana Ristić

Atlas Plus Life - nameštanje prvog vratnog pršljena je bio moj izbor kod bolova koje sam imala zbog izmeštanja iz ležišta atlasa... Fizikalna terapija koja daje rezultate, bilo je ono što mi je bilo potrebno i izborom nisam pogrešila. Sada želim da svoja iskustva podelim sa vama da se i vi rešite problema ako ih imate.

Povratak na stranicu čija je osnovna delatnost
Zdravstvo Fizikalna terapija
Osnovni proizvodi/usluge za firmu Atlas Plus Life - nameštanje prvog vratnog pršljena
  • Atlas Plus Life,
  • Atlas Plus Life Beograd,
  • Atlas Plus Life Čukarica,
  • masaze thumper aparatima,
  • bowen tehnika