Svako od nas želi da sedne za volan, potpuno opušten u smislu da je njegovo vozilo tehnički potpuno ispravno, bezbedno i udobno za vožnju. Ovo je važno radi nas samih, ali i zbog svih ostalih učesnika u saobraćaju sa kojima svakoga dana dolazimo u kontakt.

 

Letnje Firestone gume

Vodeći se krilaticom da sigurnost nema cenu, stručnjaci preporučuju da kod nabavke pneumatika ne bi trebalo štedeti. Ukoliko sebe opskrbite letnjim i zimskim gumama, možete biti mirni par sezona, a ako odaberete Firestone gume, znajte da ste dobili odličan odnos cene spram kvaliteta.

Zimske Firestone gume

Gde je granica zime? Ovo je pitanje koje mnogi mladi vozači postavljaju, pa ćemo nedoumicu razjasniti. Naime, sa letnjim gumama možete voziti do plus sedam stepeni Celzijusovih. Pomenuta temperatura predstavlja odrednicu, odnosno granicu kada bi trebalo preći na zimske Firestone gume.

Firestone gume od 13’

Zašto baš plus sedam stepeni? Čak i kada je kolovoz potpuno suv, letnja guma će se drugačije ponašati na nižoj temperaturi, u smislu da će se stvrdnuti. Jer, ona je izrađena od takve mešavine koja je prilagođena toploti, dok će na hladnoći lošije kočiti, na primer, što vas sve izlaže neželjenom riziku.

Firestone gume od 14’

Sa druge strane, sve prednosti koje zimska guma ima u odnosu na letnju, tokom leta to postaju veoma ozbiljne mane. Naime, pneumatik namenjen za zimu izrađen je od mekše smeše, koja se pri visokoj temperaturi dodatno razmekša. 

 

 

Pogađate šta sleduje – šare će se potrošiti, guma će „oćelaviti“, pa za sledeću zimsku sezonu morate da kupujete nove gume, umesto da ste kupili letnje pneumatike za period od aprila do novembra.

Firestone gume od 15’

Svakako, niko vas neće kazniti što vozite sa zimskim gumama na +40 stepeni, ali ste sami sebe kaznili time što ste se bacili u nepotreban trošak. Iz svega ovoga zaključujemo da je potrebno da pneumatike prilagodite godišnjem dobu, pa će oni zadržati sve svoje dobre performanse, i služiće vam verno nekoliko sezona.

Firestone gume od 16’

Niko ne želi veću potrošnju goriva, a upravo to se dešava ako leti vozite sa zimskim gumama koje generalno imaju veći otpor kotrljanju, što još više dolazi do izražaja kada se leti razmekšaju. Takođe, ne želite ni loše ponašanje gume u krivinama i pri oštrim manevrima, a zimske gume zbog pomenute smeše ne mogu da „drže“ asfalt, kao što to mogu letnje, pa dolazi do veće mogućnosti da se izazove udes.

Firestone gume od 17’

Šta još ne želimo, pored iznad pobrojanog? „Ispečene gume“, to jest zimske gume kojima su usled vožnje po užarenom asfaltu trajno promenjene karakteristike materijala od koga su napravljene – sasvim sigurno je na visokom mestu na listi nepoželjnih stvari. 

Lošije kočenje je nešto što svakoga plaši, jer zimske gume za vreme leta ozbiljno produžavaju put kočenja, što sve pri većim brzinama može da dovede do udesa koji biste mogli da izbegnete da ste imali letnje gume.

Firestone od 18’

Kao što vidimo iz celog teksta, ne da ne štedite time što ne nabavljate letnje gume, već se bacate u ozbiljan trošak. I to potpuno nepotreban. Firestone vam nudi gume za letnju i zimsku sezonu, dok modele možete da pogledate i putem web prezentacija prodavnica pneumatika. 

Na njima su gume predstavljene sa svim svojim karakteristikama, kao što su širina, visina i prečnik gume, kao i sezona kojoj je pneumatik namenjen.

Firestone gume – cena:

Na cenu gume utiče više faktora, kao što su prečnik, visina i širina gume. Takođe, cene su različite u odnosu na sezonu, letnju ili zimsku. Tako za zimske Firestone gume treba platiti u proseku 60 evra, a za letnje od 45 do 55 evra. 

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme koje su oglašene ispod našeg teksta. 

Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Firestone gume
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Iskustva i preporuke posetilaca

23.10.2018
Srdjan Budimirovic

Firestone su gume odlicnog kvaliteta. Ukoliko se vec odlucite za njih, onda se sigurno po tom pitanju sigurno necete pokajati.

14.09.2017
Marina Zivkovic

Koliko samo mogu da vidim Firestone gume jesu odlicne gume ali je veoma vazno da se i pored svega toga veoma lako odlucite za kvalitet. Sve druge stvari su koliko samo mogu da vidim cisto gubljenje vremena i nista vise od toga.

05.05.2017
Filip Milutinovic

Ako generalno pricamo ovo nisu bas gume koje su nekog posebno kvaliteta.

21.04.2017
Jovana Milinkovic

Koliko samo mogu da vidim, ukoliko nesto valja u celoj prici onda su to firestone gume bez kojih se zaista kako god da okrenete ne moze.

07.04.2017
Mihajlo Nastasovic

Ukoliko trazite neke dobre gume a da su opet pristojnog kvaliteta, onda je prava stvar Fireston guma.

23.03.2017
Lea Stankovic

Po pravilu su ovo gume koje su vrhunskog kvaliteta. Sve drugo je po meni samo gubljenje vremena.

09.03.2017
Todor Markovic

Sto se mene tice, ovo su posebne gume u ciji kvalitet ne treba da se sumnjate.

05.03.2017
Simona Vucinic

naravno da je sto se ovih guma tice, kvaltiet i vise nego vazan. Vazniji je od bilo cega drugog.

04.03.2017
Janko Zivanovic

Nije uvek tako lako doci do kvalteta, psoebno ako nemate dovoljno novca.

14.02.2017
Marta Dencevic

Ovo su pre svega gume odlicnog kvaliteta. Ako se vec za njih odlucite, sigurno je samo to da se necete pokajati.

01.02.2017
Petar Jankovic

Ako je suditi po nazivu, onda bi ovo trebalo da budu gume koje su veoma skupe.

18.01.2017
Ljubinka Sreckovic

Koliko se samo meni cini, ovo su i vise nego posebne gume. Ako se bas za njih odlucite sigurno je samo to da se necete pokajati.

29.12.2016
Ivan Stojanovic

Bukvalno sam se sokirao kada sam pre negi dan trazi za sebe gume. Video sam cene za Firestone gume i ostao sam bez teksta koliko samo kostaju.

29.12.2016
Nikolina Pantelic

Licno mislim da su ovo bas gume koje mogu da budu bas onako kvalitetne.

13.12.2016
Marko Petrovic

Po pitanju ovih guma, samo treba da se opredelite za kvalitet i ukoliko to budete uradili onda se sigurno necete pokajati.

25.11.2016
Jana Stankovic

Mislim da po pitanju ovog tipa guma, samo treba da posetite radnju profil Plus i da se ba na tom mestu licno uverite u kvalitet.

08.11.2016
Biljana Brankovic

Vrlo je verovatno da su to gume koje su relativno skoro dosle na nase trziste pa sada traze neku politiku da se probiju. Mada, koliko je meni poznato, mogu da se kupe u Hemici i da veoma dobro prodjete sa cenama.

16.09.2016
Dusan Markovic

Firestone su gume odlicnog kvaliteta. Ukoliko se vec odlucite za njih, onda se sigurno po tom pitanju sigurno necete pokajati.