Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Filteri za kompresore
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Filteri za kompresore

Za sam početak ovog teksta, upoznaćemo se sa definicijom pojma kompresor. Naime, radi se o reči koja je izvedena iz latinskog jezika – compressus, što znači – stisnut. Dakle, kompresori su uređaji ili mašine koji služe za kompresiju pare ili plina.

filteri za kompresore

 

U ovom tekstu ćemo se pozabaviti filterima za kompresore.

Filteri za kompresore – prodaja

Postoje zamenski filteri ulja, filteri vazduha, kao i separatori ulja.

Firme koje se bave održavanjem i servisiranjem kompresora na svojim lagerima imaju uljne filtere, filtere vazduha, regulatore ulja (termostate), filtere separatora, kao i ventile minimalnog pritiska koji se drugačije nazivaju nepovratni ventili.

Ovi delovi se odnose na sve tipove i vrste klipnih i vijčanih kompresora za vazduh.

Nabrojani filteri se proizvode u vodećim svetskim kompanijama koje se bave proizvodnjom filtera i separatora. Na taj način znate da kupujete originalni deo, zahvaljujući kome će i vaš kompresor imati dug radni vek.

Separatori, filteri vazduha, filteri ulja, kao i ostali rezervni delovi za kompresore, vijčane i vazdušne, osigurani su garancijom koja je jednaka garanciji samog proizvođača.

filteri za kompresore prodaja

 

Možete da pronađete i ostale rezervne delove, kojima se garantuje kvalitet i poreklo, kao i to da će njihov rad biti besprekoran i bez ikakvih poteškoća.

Iako kompresor naizgled radi veoma dobro i nema nikakvih zastoja, savet stručnjaka je da obavljate periodične kontrole i preglede kod nadležnih majstora u ovlašćenim servisima. Razlog je taj da od jednostavnog kvara može da nastane mnogo veći, ukoliko ste zanemarivali kroz duži vremenski period sitne nepravilnosti u radu kompresora.

Tada taj mali kvar postaje ozbiljniji, i dovodi do prekida rada komresora koji može da ne nabija vazduh, da samo stane iz čistog mira, da se pregrejava i slično.

Filteri za kompresore - iskustva

Preventivne kontrole rada kompresora obezbeđuju i vama sigurno i bezbedno rukovanje, a i samim uređajima omogućavaju duži upotrebni vek, što sve odlaže kupovinu novog kompresora, koja je svakako, daleko veći izdatak.

Filteri za kompresore su nešto što bi trebalo proveriti s vremena na vreme, onako kako vam to majstor savetuje, jer njihove zamene nisu skupe, a omogućavaju ispravan rad.

Garancija vam omogućava da ćete jedno vreme biti mirni barem kada su u pitanju filteri, čija je uloga značajna za celokupnu funkciju kompresora.

Filteri za kompresore – cena:

Koliko ćete novca izdvojiti, zavisi koji filter vam je tačno potreban – da li je reč o filteru za vazduh, uljnom filteru, filteru separatora i slično.

Zbog toga predlažemo da se obratite firmama koje su oglašene na stranici na kojoj se upravo nalazite i da se raspitate za konkretan slučaj.

*Za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate oglašivače na ovoj stranici.

 

Iskustva i preporuke posetilaca

27.11.2018
Nenad Pavlovic

Filteri su veoma bitni za rad svake masine. Kada su filteri za kompresore u pitanju moja preporuka je tehnoguma. Imaju sve vrste filtera za kompresore po veoma povoljnim cenama.