Dodaj firmu

Peti element - reiki i feng shui

Oslobodite Vaš dom od negativnih emocija uz energetsko čišćenje prostora Reikijem koje je potpuno bezbedno i efikasno. Pored energizacije unutrašnjosti i spoljašnjosti prostora, Udruženje Peti element praktikuje i uređenje prostora po drevnoj veštini Feng Shui.
Pročitaj više

Teodora Drajzera 8
Beograd

Feng shui je poznat u celom svetu, kao drevna veština koja potiče iz Kine i čiji je smisao način života u ravnoteži i stalnoj harmoniji sa ličnim okruženjem da bi se postigla sreća.

U suštini, ova tehnika se svodi na opremanje životnog prostora, njegovo pravilno osmišljavanje i raspored nameštaja, kako bi se osigurala pozitivna energija.

Šta je Feng shui?

Feng shui se ne upotrebljava samo za opremanje i uređenje enterijera, već i za osmišljavanje i planiranje bašti i parkova.

Postoje određeni temelji učenja Feng šuija, pa ćemo ih kratko navesti.

Energija či (qi) je svuda prisutna, i to je životna energija; učenje Feng šuija se upravo oslanja na ovu energiju koja protiče kroz prostor a izvor joj je dinamika i Jin i Jang, odnosno promene energije. Veruje se da ukoliko ima dosta prisutne enegije či, da to ima značajnog uticaja na naše zdravlje i aktivnosti.

Sledeći temelj učenja Feng šuija je životni pentagram i to je jedan univerzalni sistem, kao i Shema Ra-Kva – pomoću nje se prepoznaju uzroci problema u životu čoveka; i na kraju, faktor vremena je još jedan osnov učenja veštine Feng shui.

Odakle je nastao Feng shui?

Kao što smo već naveli, Feng shui potiče iz dravne Kine, i u pitanju je sistem znanja i tehnika, koje se primenjuju na okruženje i na lični prostor.

Na primer, Feng shui ima svoju primenu u arhitekturi. U suštini, ovde se radi o tome da li je neko mesto za stanovanje dobro ili nije. Kineska veština nas uči da odredimo energetski centar stana, jer ceo Feng shui počiva na mišljenju da se sve oko nas zasniva na energiji.

U različitim delovima sveta, životna energija ima različite nazive, kao što smo već napisali, u Kini je to či, u Indiji prana, u Japanu – ki.

Kada se pojavio Feng shui?

Samo poreklo ove veštine trebalo bi potražiti u dalekoj prošlosti Kine, i u njihovim uverenjima i verovanjima. Kineska Knjiga promena, ili Ji Đing, jedna je od najstarijih knjiga koje postoje, i iz takvog filozofskog pristupa se razvio Feng shui. To delo je staro preko 5000 godina.

Koji su znaci da kuća poseduje dobar Feng shui?

Verovatno se pitate, da li kroz vaš stan, kuću ili poslovni prostor protiče dobra i pozitivna energija i kako to da odredite ili popravite, ako nešto nije u redu? Kada je u pitanju spoljašnjost, onda bi trebalo obratiti pažnju na to kakvog je oblika građevina, da li se dvorište nalazi pod nagibom, da li je objekat pored pruge i slično. Smatra se da lepo uređen vrt ispred kuće privlači dobru energiju. Ipak, da biste saznali precizan odgovor na ovo pitanje, najbolje je da se zakažete konsultacije.

Feng shui i ulazna vrata

Interesantno je da kuća koja ima dobar Feng shui poseduje fluidan i dobar protok energije kod ulaznih vrata. Šta bi to konkretno značilo? Protok energije može da bude blokiran ako se ispred vrata u dom nalazi neko veliko drvo, ili nešto drugo što može da ometa ulaz u stan/kuću.

Savetuje se da se vrata oboje bojama koje odgovaraju Feng shu-ju, da se dodaju metalni elementi, a zanimljivo je da se ne savetuje da ostavljate cipele ispred kuće, saksije sa cvećem i slično.

Feng shui i dnevna soba

Opremanje dnevne sobe prema Feng shui-ju kaže da se veći komadi nameštaja trebaju postaviti uza zid, a da vrata budu ispred vaših očiju. Ovo se objašnjava time da ne želite da propuštate važne šanse u životu i da želite da uvek imate podršku. Ako na primer, niste u mogućnosti da vidite vrata, onda bi trebalo da se poslužite pametnim trikom – postavite ogledalo tako da možete da vrata imate pred očima!

Za televizor se smatra da ne bi trebalo da dominira dnevnim boravkom, i ne preporučuje se kao centralna tačka.

Feng shui i spavaća soba

U pravilno nameštenoj spavaćoj sobi, najvažniji je položaj kreveta. Na primer, nikada ne bi trebalo postaviti krevet tako da su vam noge usmerene prema vratima; takođe, ne preporučuje se da se postavi pored prozora; potrebno je da se naslanja na zid, ali samo sa jedne strane, a zanimljivo je da ni ogledala nisu poželjna u sobi koja je namenjena za odmor i san.

Feng shui – konsultacije – cena:

Ako želite da svoj dom opremite prema pravilima Feng shui-ja, tada će vam biti potrebne stručne konsultacije. Cena zavisi od slučaja do slučaja, dakle individualna je i određuje se u razgovoru sa klijentom.

*Za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate oglašivače ispod našeg teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane