Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Fazetiranje
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Fazetiranje

Staklo može biti savršen ukras. Moderni trendovi u opremanju enterijera često predlažu upotrebu stakla u kombinaciji sa metalom, upravo iz razloga što se zahvaljujući staklu postižu najrazličitiji efekti.

 

 

Ako nastavite da nas čitate, saznaćete šta u stvari znači postupak fazetiranja stakla, i kako da na taj način dobijete ukrasne elemente od stakla. 

Kako se radi fazetiranje stakla?

Dakle, šta je to fazetiranje? U pitanju je postupak dekorativnog obaranja ivica pod različitim uglom. To se radi u širini od par milimetara, do nekoliko centimetara. 

Fazetiranje je posebna vrsta brušenja stakla, a može se okarakterisati i kao postupak smanjivanja debljine ivice pod određenim uglom, a sve radi dobijanja izuzetnih estetskih detalja. Ovakvi elementi su veoma prijatni za oko, i lepo i diskretno se uklapaju u vaš enterijer. 

Postupak se obavlja korišćenjem najsavremenijih mašina, pa se fazetiraju sve vrste isečenih oblika, okrugli, ovalni i pravolinijski.

Recimo, veoma često se fazetiraju ogledala, ali i mnoge druge staklene površine i elementi, a sve iz razloga što ukrasne ivice stakla na drugačiji način prelamaju svetlost. Tako se dobija svojevrsna igra odsjaja, pa to sve asocira na utisak koji stvaraju dragulji i dijamanti. 

Ukrasne fazete

Kao što vidimo, fazetiranje se najviše radi zbog estetskih efekata, pa će ukrasne fazete sa stručno izbrušenim ivicama, dati jedinstven izgled ogledalima, kao i svim drugim dekorativnim staklima.

Fazetiranje ogledala

Kupci često zamisle svoje idealno ogledalo za hodnik, spavaću sobu ili kupatilo, a neretko se dešava da se ogledala izrađuju po idejama arhitekte. Uostalom, zašto kupovati gotove proizvode, kada ih možemo imati unikatne i sasvim drugačije?

 

 

Ogledalo predstavlja potrebu, ali istovremeno i ukras prostora u kome se nalazi. To je u stvari, staklena ploča koja je presvučena srebro-nitratom, zahvaljujući kome se dobija odraz, to jest, jasna slika okoline. 

Staklorezačke radnje nude uslugu najsavremenije obrade ogledala uz pomoć modernih mašina. Kada se radi fazetiranje ogledala, odnosno mašinska obrada njegovih ivica, vrši se i brušenje i poliranje, čime se na kraju dobija veran odraz i izuzetan kvalitet. 

Poenta i jeste da naš dom ili poslovni prostor ne liče ni na jedan drugi, jer ćemo se tako i mi sami osećati prijatnije, a i utisak koji ostavljamo na svoje goste i poslovne partnere, biće veoma pozitivan. 

U tom smislu, sjajna je ideja, da uz pomoć fazetiranja pretvorimo stakla u ukrasne površine. Na taj način, ogledala, na primer, dobiće veoma ekskluzivan izgled. 

Fazetiranje – iskustva

Ovaj postupak se može odraditi uz kombinaciju sa peskaranjem ili graviranjem ukrasnih motiva, pa će na taj način sve vaše staklene površine postati veoma atraktivne, dajući enterijeru vaš lični pečat i originalnost. 

Ako vam se naš tekst dopao, i želite da fazetiranjem stakala ukrasite svoj dom, obratite se profesionalcima staklorezačkih radnji, koji će svojim savetima i osluškujući vaše želje, pronaći pravo dekorativno rešenje. 

Fazetiranje – cena:

Cena zavisi od više faktora, kao što je širina fazete, na primer, a konačan iznos se izračunava po dužnom metru. U tom smislu, cena se kreće u rasponu od 170 do 320 din po metru dužnom, ali je bitno uzeti u obzir i na kom se staklu radi. 

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate staklorezačke radnje koje su oglašene ispod našeg teksta. 

Iskustva i preporuke posetilaca

26.04.2019
Nikolai Bursac

Poz!Dali bi neko mogao da mi kaze koliki prostor je potreban da se smesti masina za fazete?Gde ima da se kupi takva masina i koju masinu bi bilo najbolje kupiti?Dali ima neko ko ima iskustva u radu na takvoj masini?Ako bi se odlucio da kupim masinu,da li poznajete nekog ko je vec radio na toj masini,a da mu je potreban posao,ja bih ga zaposlio!Dali bi se isplatilo kupiti takvu masinu?Hvala!Beograd

04.08.2018
Zoran Milic

Neka prosecna cena za fazetiranje stakla u Beogradu se krece vec od nekih 300 pa do 400 dinara po metru. Fazetiranje moze da bude veoma korisno, posebno u uslovima sredjivanja enterijera kada se od stakla ocekuje da bude savijeno pod nekim uglom.

10.08.2017
Lea Stankovic

Svako fazetiranje je nesto sto kako god da okrenete nije ipak nesto sto bi trebalo da bude nesto posebno naivno. Ukoliko se odlucite za kvalitet, cene bi onda u tom slucaju trebalo da budu nesto sto je poprilicno smesno.

15.05.2017
Mihajlo Nastasovic

U svakom slucaju treba da se lepo plati. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise od toga.

30.03.2017
Simona Vucinic

U svakom slucaju kako god da okrenete, fazetiranje nije nesot posebno jeftino.

15.03.2017
Todor Markovic

U svakom slucaju je ovo nesto sto debelo mora da se plati.

23.02.2017
Marta Dencevic

Sto se mene licno tice, fazetiranje je nesto sto treba debelo da se plati. Sve drugo je mnogo bolje resenje.

07.02.2017
Janko Zivanovic

Sto se fazetiranja tice, samo treba da se odlucite za kvalitet. Sve drugo je inace daleko manje vazno.

27.01.2017
Ljubinka Sreckovic

Koliko mi se samo cini, po mojoj slobodnoj proceni, fazetiranje je nesto sto u Beogradu poprilicno kosta. Ne znam samo kako su dosli do tih cena ali dobro.

10.01.2017
Petar Jankovic

Moje licno misljenje je da po ovom pitanju samo treba da se odlucite za kvalitet. U suprotnom slucaju ne biste trebali da se nesto puno pokajete.

20.12.2016
Nikolina Pantelic

Nisam baa sigurna koliko je samo fazetiranje onako ozbiljna i dobra tehnika. Vazno je samo da se po tom pitanju opredelite za kvalitet.

02.12.2016
Ivan Stojanovic

Fazetiranje je svakako tehnika koju vecina dobrih ljudi zaista umeju da rade sa staklom, moze da uradi bez problema.

17.11.2016
Jana Stankovic

fazetiranje je tehnika u koju zaista mozete da imate puno poverenje, kada odlucite da posetite staklorezacku radnju Jojic Zeljko.

27.10.2016
Biljana Brankovic

Fazetiranje je tehnika koja zaista moze da bude nesto posebno ili bar mi obicni smertnici koji se u to ne razumemo zamisljamo.

01.09.2016
Marko Petrovic

Ovo je definitno karkteristna i zahtevna tehnika, kju ne moze svaki staklorezac da uradi. Zbog toga je najbolje da posetite staklorezca Bivu i zaista nemate razloga da brinete brigu.

27.07.2016
Dusan Markovic

Neka prosecna cena za fazetiranje stakla u Beogradu se krece vec od nekih 300 pa do 400 dinara po metru. Fazetiranje moze da bude veoma korisno, posebno u uslovima sredjivanja enterijera kada se od stakla ocekuje da bude savijeno pod nekim uglom.