Znate li da više od trećine svetske populacije jede kinesku hranu? Postoji sve veći interes i uvažavanje kineske hrane na Zapadu. Činjenica da kineski restorani niču kao pečurke, na Zapadu je dovoljno svedočanstvo raznolikosti i kvaliteta kineske hrane.KINESKA HRANA LUKA TAO.
-"Jesi li već jeo?" je popularni pozdrav među Kinezima.
Oni su otkrili kako je lako stvoriti kineska jela u vlastitoj kuhinju i radost jedenja kineske hrane može biti redovno.
Umetnost Kineske kuhinje, suprotno uvrženom mišljenju, ne predstavljaju nikakavu stvarnu poteškoću . Svi sastojci u kineskim receptima kao što su izdanci bambusa, klice, voda kestena i slično mogu se lako kupiti u većini prodavnica i supermarketa, pa čak i online!KINESKA HRANA LUKA TAO.
"Boja, miris i ukus se ne samo ključni elementi u kineskom kuvanju, ishrana je takođe prioritet."
Osim toga apeluju na naš ukus pupoljci i oči, hrana pripremljena na kineski način je vrlo hranjiv, zadržavajući sve svoje vitamine s brzim i minimalnim kuvanjem.
KINESKA HRANA LUKA TAO.
-Piletina i patka su glavna perad u kineskoj kuhinji i postoji bezbroj načina na koje one mogu biti servirani.One se kreću od jednostavnih do egzotičnih.Više su poznate na Zapadu kao slatka i kisela piletina, piletina i pomorandza; piletina sa belim lukom.Neke od njih bi bila idealna za predjela i salate. DOSTAVA KINESKE HRANE NOVI BEOGRAD.
Piletina i povrće smatraju nešto malo više posebano nego samo meso.Pile može biti spremljeno na nekoliko različitih načina. Na primjer, belo meso može biti rezano na kockice-prženje jelo. Tamno meso i kosti može se koristiti za sporo-kuvanje supa.
Meso u supi, ako ne prekuvano, može se koristiti kako bi rezali piletinu, ili u kombinaciji sa tamnim soja umakom napraviti jedan oblik Red kuvana piletina, istočne ili Shanghai stil kuvanja.DOSTAVA KINESKE HRANE NOVI BEOGRAD.Uz mladu piletinu, nakon što je belo meso se koristi u plitkoj pržiti, drugi delovi se mogu koristiti u duboko pržiti. Dakle, Kinezi su imena kao što je piletina-u-tri-Flavors ili tri jela dolazi od jednog pileta.
Većina ljudi odbaci pileće iznutrice i druge delove, kao što su vrat, su vrlo ukusne i deo su kineske kuhinje. Neki poput njih su bolje od mesa i same piletine. Pileca srca, koža stopala i vrat napraviti lepe zalihe. Pileća jetra je ukusna, ali su rezervisana za posebna jela, ili kuvana kao jelo. Na nogama ima više od dobrog i moglo bi se misliti i vrlo je ukusna kuvana u kineskim receptima. Za supu, kinezi obično koriste mast kokoške. Kada recept sadrzi prolećnu piletinu, to je obično mladi petao.DOSTAVA KINESKE HRANE NOVI BEOGRAD
Kad kupujete pile, tražiti svetle oči i vlažnim prstima i kože, to je znak da su zdravi. Oni bi trebali biti bez modrica.Pilići kojima je dozvoljen pristup otvorenom, umesto da se ograničava na kokosinjac i hranjenje travom su boljeg kvaliteta.Ti uslovi daju bolje rezultate i ukusnije meso, ali su skupi, domaci pilići su obično puno skuplji od masovno proizvodenih pilica. DOSTAVA KINESKE HRANE NOVI BEOGRAD
Pekingska piletina, patka je više se koristi u Kini, nego na zapadu, verovatno zato što ima veću raznolikost načina pripremanja. Kinezi su prvi poceli da gaje patke, pre više od 4.000 godina. Patke su sporo kuvaju, crveno-kuvani ili prženi, ali vrlo retko proešati-pržena. Postoji nekoliko načina soljenja patke. Jedan naci je da ih so osuši na suncu, a zatim kuvati na pari. Drugi nacin je cuvati u biljnom ulju i uzmu po potrebi. Ti nacini su vrlo česti u Kini.KINESKI FAST FOOD Pekingska patka je jelo koje je poznato u celom svetu, to je tradicionalno kinesko jelo koje se priprema nekoliko sati i uključuje premaz patke sa slatko-i-kiselim sosom, a zatim prženje.
Govedina je daleko manje uobičajeni oblik mesa u kineskoj hrani od svinjetine. Stoga kada kinezu spomenete meso, to znači svinjetina. Govedina je više zajedničkog u Szechuan kuhinji nego u drugim kineskim kuhinja, možda zbog rasprostranjenog korištenja vola u pomenutoj regiji. KINESKI FAST FOOD.Promešati-pržena govedine često kuha dok, dok parena govedina ponekad je obložena kukuruznim skrobom za proizvodnju bogatog sosa.
Glavni razlog zasto Kinezi ne jedu puno govedine je verovatno to, sto nije rasprostranjeno meso kao svinjetina sa stanovišta kineskih kuhinja. Na primer, govedje meso nikada neće biti kao ponuda kao svinjetina. Dok je za većinu kineskih recepata, svinjetina, učini će prilično dobro jela s govedinom, oni ne čine tako ukusna jela sa svinjetinom kao govedina.KINESKI FAST FOOD Međutim, neki recepti su posebno dobri za govedinu ili su bolji nego sa govedina sa svinjetina, tako da su stoga prvenstveno recepti za govedinu Uvek možete koristiti svoj vlastiti sud, između goveđeg i svinjskog mesa.
Vi znate naravno da svinjetinu treba kuvati temeljno, dok govedina može da se jede presna. DOSTAVA KINESKE HRANE
Kinezi obično koriste file ili pečenicu od govedine, kriške i komadiće, promešati i pržiti jelo. Za dinstanje, obicno se koristi potkolenica i kolenica od mesa u komadima celini ili u velikim kockama.Kinezi ne koriste druge velike komade mesa.
Meso komadiće, kocke itd. treba da su suvi dobro (ako ne i marinirani) pre nego što se stave u vrući wok. DOSTAVA KINESKE HRANE.To omogućuju pore mesa za pečat kada dođu u dodir s toplinom.Kada se meso pripremi na taj način, biće vrlo mali gubitak vlage i meso će ostati sočno.
Svinjetina je omiljeno meso i neke od najatraktivnijih jela u zapadnom svetu se od svinjskog mesa. Takva jela, na primjer, kao što je slatka i kisela svinjetina, svinjsko meso lopte, roštilja, rebara od svinjetine, DOSTAVA KINESKE HRANE Kineska pečena svinjetina, pečena i stomak svinjskog mesa, da spomenemo samo nekoliko, postali su tako dobro poznat kao gotovo da se smatra da su one zapadne . Svinjsko meso je sočno. U Kini, kada kažu meso ('rou' u mandarine ili "yuk" u kantonski), ona znači svinjetina, osim ako nisu neke druge vrste mesa je naveden zbog svinjskog je najčešća vrsta mesa. Različita jela će trebati različite vrste rezova, kao što ćemo vidjeti u nastavku. Posekotine imaju različite teksture nakon što su kuvani.Reže istog mesa mogu biti tvrde ili meke, grube ili fine. DOSTAVA KINESKE HRANE
Slatko i kiselo PorkRed-kuhano meso je vrlo popularano u Kini. Ime je takvo jer je soja umak koji se koriste u njima, i daje i crvenkasto-smeđu boju. Možete koristiti svezi but od svinjskog mesa, svezu pršutu, ili slaninu.Cuvajte kožu. Za mnoge kineze, to je najbolji deo mesa.But ili pršuta se obično kuva ceo. Sveža slanina se obično izreze u jednu ili dve-kocke. Razlog sto kinezi ne koriste mnogo svinjski kotlet u Red-kuvanog mesa je da se tkiva svinjskog kotleta duže kuvaju.U kubu oblicima Red-kuvanog mesa, drugih sastojaka često su dodani: sveže povrće i soljena ili sušena morska hrana. KINESKI FAST FOOD LUKA TAO
Ploce mesa često se koristi u stir-fry jela i juhu. Za ove, kinesk ne koristiti takve masnoće mesa Svinjetina i patka pirinca pre. Uobičajeni smanjuje se koriste svinjski kotleiti file, ili lean deo ramena ili sveže šunke. Tvrde tetive nisu pogodne za secenje.Meso se sece na tanka plocice oko 1cm sa 1cm, ili deblje ako zelite.Za ovo treba puno strpljenja i veštine. Meso na kriške se vrlo lako kuva, pa je vreme za kuvanje krace. KINESKI FAST FOOD LUKA TAO
Meso komadiće dobijeni su jednostavnog rezanja vaše kriške veličine oko 2x 2 cm. Komadiće poput kriške u biti brzo kuvanje sastojaka.Komadiće nikada ne koristite same i gotovo uvek promešati-pržena. Meso komadića, takođe su omiljeni oblik predstavljanja hrane, budući da uz isti iznos čine mnogo veći meso od povrća. Odabir secenja je osnovna metoda kuvanja mesa, komadići su isti kao i za meso kriške. Oni bi trebali biti u jelima i da se prže zasebno pre nego se ubace svi sastojci. Za kineska jela, bolje je da koristite nadev umesto u redu. Mleveno meso retko se koristi .To su gotovo uvek kuglice ili kolačima. Najbolje meso kugle su one s malo masti u njima, kao što su svinjski kotlet. KINESKI FAST FOOD LUKA TAO
Sveži pršut, koji dolazi iz bedra, vrlo je mekan i socan. To je jedan od najčešće korišcenih komada mesa u kineskoj kuhinji, često narezano ili izrezati na trake za promešati-pržiti.Za razliku od mnogih meso, sveže šunke bi trebalo biti rezan uz (ne protiv) zrna.
Svinjski but, ima više masnoće nego sveža šunka. To je takođe vrlo mekano meso.
Svinjski ploča se takođe naziva stomak svinje ili sveže, nesoljena slanina. To parce je ojako omiljen u kineskoj kuhanji i ima prepoznatljiv ukus u kuvana jela i za dinstanje. Svinjski ploča se sastoji od slojeva naizmenično mesa i masti. Njegov sadržaj masti je visok, u rasponu od 45% do 68%. (Svinjski but, u kontrastu, ponekad sadrži onoliko malo koliko 18% masti). Ljudi na dijeti treba da izbjegavaju ovaj komad, ali ne zanemariti receptima koji poziva za nju, jednostavno zamieniti drugim komadom svinjetine. KINESKI FAST FOOD LUKA TAO
Odaberite sveže meso koje ima boju svetla, masti i određene debljine. Svinjsko meso se kvari brže od govedine, pa ako ga nameravate zamrznuti, ne kupujte više nego što možete koristiti odmah.
Svinjske iznutrice, obično su cenjeni više od cistog mesa.Jetra je smatrana za hranu u Kini dugo pre nego što se govorioi o vitaminima. Bubrezi, pluća, creva, tripice, kada se s pravom pripremili. Koža od svinjetine može da se kuva vrlo polako i onda je hrana. Kineski kuvari imaju nekoliko jednostavnih načina da zaslade iznutrice od svinje. Pre kuvanja jetre i srca, treba ih stavit u posudu i preliti mlazom vode nad njima 2 sata.KINESKA HRANA LUKA TAO.Kriške tanko isecenog bubrega, umočiti u kipuću vodu, a zatim ih potopiti u hladnu vodu za neko vreme.
Odlicna hrana,velike porcije i normalne cene.
Najbolja hrana u gradu