Uzgajanje ovaca je posao kojim su se poljoprivredna gazdinstva i svaka farma ovaca oduvek bavili, a razloga za to ima više. Pre svega, u pitanju je ljubav prema ovim domaćim životinjama, i isto tako i materijalna korist, jer ovce daju mlako, vunu, meso, a zarađuje se i od prodaje jagnjadi.

Pročitaj više

Izaberite neku od firmi koje se bave FARMOM OVACA

Beograd

Ponta Farma ovaca
Ponta Farma ovaca
Selo Donji Gajtan, Medveđa, Radan planina
Beograd Pozovi

Farma ovaca Ponta nalazi se na planini Radan. Ponosni je vlasnik sertifikata za organsku proizvodnju a bavi se uzgojem i prodajom muških jagnjadi za priplod, proizvodnjom mleka I mlečnih proizvoda...
Pročitaj više

4.3 | 10 ocena

Uzgajanje ovaca je posao kojim su se poljoprivredna gazdinstva i svaka farma ovaca oduvek bavili, a razloga za to ima više. Pre svega, u pitanju je ljubav prema ovim domaćim životinjama, i isto tako i materijalna korist, jer ovce daju mlako, vunu, meso, a zarađuje se i od prodaje jagnjadi.

Farma ovce

Mnoge porodice se bave ovim poslom preko sto i više godina i to je neka vrsta porodične tradicije. Nekada ovaca ima više, nekada manje, ali se sa uzgajanjem nikada ne prestaje. Imati farmu ovaca zna da bude zaista višestruko korisno, evo kao primer, navešćemo njihovu vunu, jer se ovce redovno šišaju. Naime, od ovčije vune prave se odevni predmeti, kao što su čarape, rukavice, džemperi, prsluci, šalovi, kape, ali isto tako i jastuci, torbe...

Da bi dale dobro mleko, kao i kvalitetnu vunu, ovce moraju lepo da se hrane i da se vodi briga o njima. Obično se hrana za ovce proizvodi na samom imanju na kome se i gaje, i to je najekonomičnije.

Kroz vreme, pojavljivale su se različite vrste ovaca, tj. rase, i one su obično kvalitetnije od onih prethonih, pa se ljudi odlučuju za njihovo uzgajanje.

Farma za ovce

Kada se prodaju ovce, gleda se potencijal i kvalitet ovih domaćih životinja. Ono što je veoma interesantno, to je da se poljoprivrednici koji se uzgojem ovaca bave kroz decenije, veoma trude da poboljšaju genetiku ovaca, i to koliko god je moguće.

Farma ovaca na prodaju

Ukoliko želite da se bavite ovim poslom, i to tek počinjete, možete da kupite farmu ovaca koja je na prodaju. Pri kupovini, obratite pažnju na rasu ovaca, njihov kvalitet, ali je potrebno da znate da se do dobrih grla ne dolazi tako lako.

Ovčarstvo je ozbiljan posao, i zahteva savremen pristup, kao i primenu svih novih tehnologija, kako bi proizvodi koje daju ovce bili što bolji. Uzgoj ovaca ima i metode kao što su osemenjavanje laparoskopskom metodom i to raznim elitnim semenima koja dolaze iz Evrope, na primer, iz Francuske. Postoje ovnovi koji su selektovani za tovnost, plodnost i mlečnost, tako da se ženska grla koja se dobiju na ovaj način, kasnije osemenjavaju isto tako.

Ako rukovodite svojom farmom ovaca na mudar način, onda možete da očekujete vrhunske rezultate, veliku materijalnu korist, ali morate da uložite mnogo rada, truda i ljubavi prema ovim domaćim životinjama. Uz savremenu tehniku i razne dostupne metode koje smo spomenuli, postoje realne i velike šanse da vaš posao zaživi i da se prenosi sa kolena na koleno.

Farma ovaca cena

Koliko ćete platiti za farmu ovaca, zavisi pre svega od toga koliko grla neka farma ima, zatim koje su rase ovce, kojeg su kvaliteta, potencijala i slično. Iz tog razloga je najbolje da se raspitate lično.

*Za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate oglašivače koji se nalaze na stranici koju upravo čitate.

Ostavite komentar
Ocenite tekst