Farbe za kosu su nesto sa cime se susrela svaka zena.Verovatno se svaka pripadnica lepšeg pola ofarbala barem jednom u životu i to tako što je načinila drastičnu promenu, na primer – iz crne u plavu boju kose. U tome nam pomažu farbe, a pri njihovom izboru se uvek treba rukovoditi brendiranim proizvodima, koji neizostavno garantuju i kvalitet.

farbe za kosu

Na taj način možete da budete sigurni da farba neće oštetiti vašu kosu, iako je kontinuirano koristite, već će joj dati prirodan sjaj i volumen.

Kvalitetne farbe za kosu

Hajde da najpre razgraničimo dve osnovne vrste farbi za kosu a to su profesionalne i takozvane, dragstorske. To bi značilo da se profesionalne farbe mogu nabaviti isključivo u prodavnicama frizerske opreme. U takvim objektima se nalazi više brendova farbi za kosu, hidrogena, kao i drugih preparata za negu.

Jasno je da je kvalitet ovakvih boja za kosu daleko iznad običnih farbi koje možete da kupite u svakom marketu. Profesionalne boje su namenjene frizerima koji veoma vešto barataju podtonovima i raznim nijansama, a sve zarad toga da bi se postigao efekat koji klijent želi.

Šta su oznake na farbama?

Kada kupujete farbu za kosu, verovatno ste primetili mnoštvo nekih oznaka i pitate se šta one znače? Boje za farbanje kose imaju svoje nijanse, tonove i podtonove. Nijansa zapravo označava dubinu boje, a to je koliko je boja tamna ili svetla. Ton označava odsjaj koji farba u sebi ima.

farbe za kosu cena

 

Prvim brojem je obeležena nijansa, a odsjaji su označeni brojem koji stoji iza kose crte ili tačke.

Navešćemo jedan primer – u rafu vidite farbu za kosu koja ima oznaku 6.34. Šestica označava tamno plavu nijansu, a 34 bakarno-crveni odsjaj.

Upravo zbog toga je veoma važno voditi računa o oznakama koje se nalaze na kutijama farbi za kosu, jer od toga najviše zavisi krajnji rezultat farbanja.

Kolor šampon ili farba za kosu?

Između kolor šampona i farbi za kosu, frizeri će vam obično preporučiti ovaj drugi izbor, jer i kolor šamponi ne mogu da se isperu tako da posle mesec dana kosa izgleda isto kao i pre nanošenja šampona. Oni obično sadrže i hidrogen, a često i amonijak.

Koje su nijanse farbi za kosu?

Krenimo redom:

1 – crna boja

2 – najtamnija braon

3 – tamno braon

4 – srednje smeđa

5 – svetlo smeđa

6 – tamno plava

7 – srednje plava

8 – svetlo plava

9, 10, 11 i 12 se drugačije označavaju kod različitih proizvođača, a radi se o najsvetlijim tonovima plave boje, specijalno plave i slično.

Farbe za kosu – iskustva

Kada se farbate, vodite računa o tome da se tamnije nijanse, veoma teško skidaju sa kose, jer su crne, ili dosta tamne. Odsjaj farbe je veoma važan, i od toga zavisi da li će vaša kosa imati hladniji ili topliji ton, bakarni ili crveni.

Farbe za kosu – cena:

Cena farbi za kosu zavisi od toga da li kupujete profesionalne farbe ili takozvane obične. Primera radi, cene se mogu kretati od 400 din. do 950 dinara.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme koje su oglašene ispod našeg teksta. 

Iskustva i preporuke posetilaca

17.09.2018
Katarina Perisic

Profesionalne farbe za kodu su namenjene frizerima koji veoma vešto barataju podtonovima i raznim nijansama, a sve zarad toga da bi se postigao efekat koji klijent želi.