Eutanazija životinja Beograd

Adresa: Vojvode Stepe 385, ( Trošarina )
Beograd
Adresa: Bulevar kralja Aleksandra 518v
Beograd
Adresa: Vitanovačka 44
Beograd
Adresa: Matije Gupca 3, Kosutnjak
Beograd
Adresa: Patrijarha Joanikija 11a, Beograd
Beograd
Adresa: Repiška 15
Beograd
Adresa: Vojvode Stepe 224
Beograd

Eutanazija životinja Novi Sad

Adresa: Lilike Bem 1
Novi Sad
Adresa: Futoška 65
Novi Sad

Eutanazija životinja Šabac

Adresa: Knez Mihajlova 22, Šabac
Šabac
Vaša firma se ne nalazi ovde?
Pomoći cemo Vam da vas uvek pronađu
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Eutanazija životinja
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Eutanazija

Akcija -40% 3000 Din.
Eutanazija životinja po ceni od 3.000 din samo u Veterinarskoj stanici Doki Vet na Košutnjaku!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Eutanazija životinja

Kada donesemo malo čupavo štene ili umiljatu macu u naš dom, nikada ne razmišljamo o dalekom trenutku u budućnosti kada ćemo morati da kažemo zbogom. I to je normalno, da se ne pripremamo za dan rastanka, jer bi stalna svesnost o tome, samo pokvarila uživanje u saživotu sa našim četvoronožnim prijateljem. 
 
 
Tužna je istina da psi i mačke relativno kratko žive, u odnosu na čoveka. Životni vek pasa i mačaka zavisi od rase i uslova života kao što su uslovi držanja, ishrana, radne sposobnosti i sl. Male rase pasa su u proseku dugovečnije, pa će imati od 13 do 18 godina, dok veliki psi dostignu od 6 do 11 godina. Mešanci uglavnom žive duže od rasnih pasa, međutim i njihov vek je individualan. 
Mačke u proseku mogu imati od 14 do 20 godina, jer se njihov životni vek u gradskim uslovima produžio, zbog poboljšanja kvaliteta života.
Neke studije pokazuju da se u poslednjih 15 godina vek pasa produžio čak za 3 godine, zahvaljujući boljoj ishrani i adekvatnom lečenju.

Zašto uraditi eutanaziju psa ili mačke?

Odgovorno vlasništvo podrazumeva da ni u jednom trenutku ne dozvolimo da naš pas ili mačka osećaju bol, bilo fizičku bilo emotivnu. 
Odluka o eutanaziji jedna je od najtežih odluka pred vlasnicima a često i u životu, uzimajući u obzir snažnu povezanost između čoveka i životinje. Pre ovakve odluke trebalo bi se posavetovati sa veterinarom, oko eventualnih preostalih mogućnosti lečenja; važno je da pri donošenju odluke o eutanaziji, budete sigurni, da u kasnijem periodu možete sebi reći kako biste opet učinili isto. 
Kada se donosi ovako teška odluka, prvo će se razmotriti nekoliko važnih pitanja, kao što je - da li vaš ljubimac normalno jede? Dobar apetit i uživanje u hrani, znak su da kvalitet života još uvek nije previše narušen.
Pas ili mačka trebalo bi da kontrolišu svoje fiziološke potrebe, ali zbog starosti, dešava se da to više nisu u stanju. Kada takve potrebe obavljaju u kući, oni se osećaju poniženo i trpe psihičke bolove. 
Takođe, ljubimac ne sme da oseća nikakve fizičke bolove niti grčeve. Važno je i da vaš ljubimac i dalje uživa u vašem društvu i da ga zanimaju sve one stvari koje su ga zanimale uvek, naravno u skladu sa njegovim godinama. 

Eutanazija mačaka 

Bitno je da ne pretpostavljate da je stanje vašeg ljubimca neizlečivo. Svaki veterinar vam može navesti primere da je životinja dovedena na uspavljivanje, a ispostavilo se da je neki jednostavan problem u pitanju.
 
 
Sa druge strane, ako održavate mačku u životu, a ona trpe velike bolove, to nije usluga za nju, ako se sve to dešava iz razloga što vi ne možete da donesete odluku o eutanaziji.  

Eutanazija pasa

Kvalitet života je presudan faktor kada se donosi ovako teška odluka. Ako vam se pas više ne raduje kada se vraćate kući sa posla, ukoliko je depresivan i više se ne obraduje poslasticama, ako je sve što je voleo sada za njega postalo naporno ili bolno, ukoliko pas mokri ili defecira na mestu na kome spava ili je nepokretan – možda je vreme da razmislite i sa veterinarom porazgovarate o eutanaziji, jer je osnovni cilj da se vaš ljubimac ne muči.

Eutanazija životinja – kako se izvodi?

Mnogi vlasnici žele da i u ovom poslednjem trenutku budu pored svog ljubimca, ali sa druge strane, veoma je emotivno teško gledati kako se život gasi. 
Pas ili mačka primaju doze jakog sedativa, i setite se da možda ne želite da vašeg prijatelja zapamtite u takvom stanju. Sam postupak eutanazije je lak, brz i bezbolan. Životinja ništa ne oseća, jer će primiti anestetik koji obezbeđuje da pas ili mačka budu bez svesti, i da ne osećaju bol, a potom se intravenski daje preparat koji zaustavlja rad srca i mozga. 
Na kraju, možete se uvek utešiti činjenicom da je vaš četvoronožni prijatelj imao dug i srećan život, da ste mu pružili puno ljubavi i radosti, kao i on vama. 
Postoji jedna priča koja kaže da psi nikada ne umiru, već samo nastave da spavaju u našim srcima. Kada ponekad, u godinama kasnije, osetimo bol za nekadašnjim prijateljem, to se naš pas u srcu probudio, i zamahao svojim repom, kao nekada. 

Eutanazija – cene:

Sredstva za sedaciju i sredstva  za eutanaziju i potrošni materijal – u proseku je potrebno izdvojiti oko 6000 dinara. 
*Cene su informativnog karaktera, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate veterinarske ordinacije ispod teksta.

Iskustva i komentari posetilaca

Andriajana Simic
Izrazito sam protiv eutanazije zivotinja! Smatram da je to nesto sto je nehumano i da treba ukinuti.
Lea Stankovic
Koliko mi se samo cini, najvaznije od svega je to da se eutanazija zivotinja mora lepo platiti. Sve drugo je cisto gubljenje vremena.
Mihajlo Nastasovic
Ne vidim po cemu bi u bilo kom pogledu eutanazija zivotija bila nesto sto je humano ili bar na to podsecalo.
Simona Vucinic
Koliko mi se samo cini, mora ona da se uradi kvalitetno i dobro da zivotinja ne bi za dzabe patila. Medjutim, i pored toga sam strogo protiv ove vrste aktivnosti posto je ne smatram ni malo humanom.
Todor Markovic
Sto se mene licno tice i ja sam potpuno za tu varijantu da se eutanazija zivotinja potpuno zabrani
Marta Dencevic
Sto se eutanazije tice, naravno da je kvalitet pre ili kasnije posebno bitan.
Janko Zivanovic
Ja sam licno protiv ovoga i mislim da to nikada ne bih mogao da uradim svom ljubimcu.
Ljubinka Sreckovic
I ja sam licno protiv eutanazije zivotinja posto inace smatram da je to nesto sto mora bas onako dobro i debelo da se plati.
Petar Jankovic
Koliko mi je samo poznato, sto se ovoga tice, veoma je vazno da se odlucite za kvalitet. Sve drugo je ako mene pitate daleko manje vazno.
Nikolina Pantelic
ja da mogu zabranila bih zakon eutanaziju zivotinja.
Ivan Stojanovic
Ipak je eutanazija zivotinja, nesto sto uvek u pogledu i po pitanju savesti izaziva odredjene moralne nedoumice.
Jana Stankovic
Licno, nisam pristalica eutanaziej zivotinja ali ako bih se vec i odlucila za tako nesto, samo treba da posetite veterinarsku ambulantu Mica i vise se po tom pitanju necete pokajati.
Biljana Brankovic
Eutanazija je nesto sto u svakom slucaju nikada ne bih mogla da razumem i podrzim.
senka kostic
Danas sam odobrila eutanaziju svog psa. Pas je bio nervno bolestan i izuzetno agresivan, napao je i ujeo mamu za nogu (bila je na usivanju), napao je mene, bracu, jedini razlog zbog kojeg sam ga ubila jeste taj sto je postao autodestruktivan, ujedao je sam sebe, nekad u tim trenutcima samo cekam kad ce sam sebi pregristi sapu, rezao je na hranu...i pored svega toga se osecam uzasno i mislim da se nikada necu pomiriti sa odlukom koju sam donela
Marko Petrovic
Kakvi god bili razlozi da se izvrsi eutanazcija zivotinja malo koji mogu da prihvatim. Mada, ipak je po meni najhumanije uciniti ukoliko pas trpi velike bolove a po tom pitanju ne postoji leka.
Dusan Markovic
Ne samo da nije humano i da treba ukinuti vec bih to strogo zabranio.
Lea Stankovic
Izrazito sam protiv eutanazije zivotinja! Smatram da je to nesto sto je nehumano i da treba ukinuti.