Dodaj firmu

Koliko košta podizanje grudi?

Koliko košta podizanje grudi?

Ono što bi na prvom mestu trebalo da odvojimo jeste zahvat podizanja prirodnih grudi (Mastopeksija) od estetske ugradnje implantata radi postizanja većih grudi.

Operacija podizanja grudi podrazumeva oblikovanje i podizanje prirodnih grudi, koje vremenom gube elastičnost, čvrstoću i punoću.  Usled gravitacije one se opuštaju što nije više estetski prihvatljivo.

Prilikom operacije podizanja grudi uklanja se višak kože i zatežu se okolna tkiva. Grudi se preoblikuju prema željenoj formi, u skladu sa njihovom prirodnom veličinom.

Mastopeksija daje mnogo prirodniji vizuelni efekat, jer na ovaj način Vi menjate oblik, ali ne i veličinu grudi kao kada je ugradnja implatanata u pitanju.

Podizanje grudi je važna procedura i zbog uvećanja areola, koje se kod nekih žena vremenom uvećavaju. Ova intervencija omogućava Vam da dobijete oblik koji želite, a da tom prilikom ne menjate veličinu svojih grudi.

Ukoliko smatrate da su Vaše grudi prevelike moguće je uraditi kombinovanu operaciju, kojom se postiže i smanjivanje i podizanje grudi istovremeno.

- Koliko košta Mastopeksija?

Jedno od prvih pitanja većine pacijentkinja jeste koliko košta podizanje grudi. Detaljan odgovor možete dobiti samo od svog hirurga, okvirnu cenu možete saznati i na Guglu kada ukucate “podizanje grudi cena”, gde možete pročitati da se cene kreću od 2.000- 3.500 evra.

Nemojte nasedati na jeftinije ponude jer ovaj zahtev zahteva skupe medikamente i opremu, kao i veliko znanje i stručnost hirurga i zbog toga ima odgovarajuću cenu.

Ukoliko pogledamo cene podizanja grudi ili Mastopeksije u svetu, možemo reći da ova estetska intervencija može biti i duplo skuplja ukoliko se odlučite na ovaj estetski zahvat u Americi ili Evropi. Nije tajna da se veliki broj stranih državljana odlučuje da ovu proceduru uradi kod nas i to ne samo zbog skoro duplo povoljnije cene, već i zbog veoma stručnih doktora i hirurga, koji su svoje znanje sticali širom sveta, a odlučili da svoju karijeru nastave u svojoj zemlji.

Kao što verovatno pretpostavljate, cena mastopeksije ili podizanja prirodnih grudi je u svetu drastično veća, a prema Američkom društvu plastičnih hirurga, prosečna cena mastopeksije iznosi 4.693 dolara. U svetu važe malo drugačija pravila kada je u pitanju politika zdravstvenog osiguranja. Podizanje grudi se smatra estetskom procedurom, a njih zdravstvena osiguranja ne pokrivaju.

Takođe, postoje značajne razlike kada je formiranje cene u pitanju. Ne postoji univerzalna cena za podizanje grudi, već se ona formira na osnovu različitih faktora.

Morate da znate da je ova cena samo osnova i da postoje i dodatni troškovi koje morate uračunati u troškove ove intervencije, a to su troškovi anestezije, prostorije u operacionoj sali, naknadu za hirurga, lekove nakon intervencije.

Takođe, na cenu utiče i iskustvo samog hirurga i njegovo znanje, ali i lokacija na kojoj se nalazi klinika za estetsku hirurgiju.

Tako da ukupna cena može dostići i cifru od 7.000-13.000 dolara.

- Mastopeksija mora biti Vaša odluka

Mastopeksija je duboko lična odluka i trebalo bi dobro da razmislite pre nego što zakažete prvi pregled. Svakako pre intervencije neophodno je da se obavi čitav niz pregleda i analiza pomoću kojih će Vaš odabrani hirirurg proceniti Vaše zdravstveno stanje i psihičku spremnost za ovu vrstu zahvata.

Ukoliko ste zainteresovani za ovu vrstu intervencije zakažite konsultacije i pregled hirurga.

Pripremni pregled služi da se bolje upoznate sa samom procedurom i hirurgu postavite sva pitanja koja imate. Ne stidite se da pokažete kako se osećate u vezi sa intervencijom, a detaljni odgovori koje Vam da hirurg će Vam pomoći da donesete konačnu odluku. Hirurg će uraditi detaljnu analizu Vašeg zdravstvenog stanja, pitaće Vas da li uzimate određenu terapiju, da li ste imali prethodne intervencije, koji su Vaši razlozi sa Mastopeksiju kako bi utvrdio da li ste pravi kandidat za ovu intervenciju.

- Gde je najisplativije odraditi podizanje grudi (Mastopeksiju)?

Često je rešenje našeg problema bliže nego što mislimo. Ukoliko ste se odlučili za intervenciju podizanja grudi, pre nego što spakujete kofere i krenete u inostranstvo, predlažemo da uporedite cene ove intervencije kod nas i u svetu. Gugl nudi odgovore na sva Vaša pitanja, a uz pomoć Gugla možemo da saznamo veoma korisnu i važnu informaciju, a to je da je intervencija podizanja grudi mnogo isplativija u Srbiji, nego u svetu. Sama cena nije najvažnija koliko činjenica da veliki broj stručnjaka radi baš u našoj zemlji. Ponosni smo na naše lekare specijaliste koji rade ovu intervenciju kod nas na svetskom nivou.

Firme povezane sa tekstom

Plastična estetska hirurgija Dr Milan Jovanović

Plastična estetska hirurgija Dr Milan Jovanović pruža vam kompletnu uslugu iz oblasti antiaging-a, plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije
Pročitaj više

Vojvode Stepe 323
Voždovac, Beograd
Idi na vrh strane