Ergela Kelebija

3.0 | 6 ocena
Ulica: Put Edvarda Kardelja 437, Kelebija
Grad: Subotica
Ergela Kelebija
Telefon: 024/
Mobilni: 065/
www.lipicaner.com

O nama

ERGELA KELEBIJA

O NAMA

Ergela Kelebija se nalazi na samoj granici Srbije i Mađarske, desetak kilometara od Subotice.

Sagrađena je 1993. godine kada su za matična grla nabavljani lipicaneri sa ergela bivše Jugoslavije : iz Lipica, Đakova, Vučjaka, Karađorđeva i Lipika. Ona danas uzgaja 70 lipicanera.

Tradicijom od preko 23 godine, kvalitetom i raznovrsnošću ponude ergela Kelebija danas je prepoznatljiva turistička destinacija za održavanje poslovnih, edukativnih i porodičnih skupova, za domaće i za inostrane goste, savršeni turistički centar za sve ljubitelje konja.

Vredi videti

Na ergeli se nalazi jedinstvena sala “Potkovica”, elitni restoran sa centralnim stolom u obliku potkovice koji je okrenut ka staklenom zidu iza kojeg se nalazi 12 prelepih lipicanera. Izlaskom iz restorana pogled se prostire na bajkovito uređenom parku sa cvetnim lejama I drvećem.

“Staza znanja” povešće vas ka pašnjaku sa kobilama I ždrebadima, pastuvskoj štali, svečanom muzeju kočija, gostioni sa domaćim specijalitetima I otvorenim terasama za bezbrižno uživanje, dečjem igralištu, takmičarskom terenu iza kojeg se pogled pruža na vojvođansku ravnicu, đeram I podmladak ergele.

ŠKOLA JAHANJA

Škola jahanja na ergeli kelebija postoji još od 1998 godine i kroz nju je do sada prošlo više od 500 mališana, dece polaznika koji su upravo kod nas naučili pravilno jahati, postali su zdraviji i srećniji, bolji ljudi. Kelebijska škola jahanja neguje jedinstven, prepoznatljiv i drugačiji stil jahanja priznat od najviših svetskih stručnjaka dresurnog jahanja.


JAHAČKE TURE

Ukoliko ste željni novih avanatura u nepoznato, ukoliko ste smeli i odvažni a anavutristički duh i dalje teče vašim venama sledeće adrenalinsko iskusvo koje morate doživeti su jahačke ture po Kelebijskoj šumi u kojima ćete obići bezbroj staza i puteva kroz šumu i poljane sve do jezera Majdan, preko uzbudljivih dina kelebisjke peščare sve do kapije ergele Kelebija gde vas po povratku sa vaše pustolivine čeka okrepljujuće uživanje u čarima gostione favory. Ovo jedinstveno iskustvo vašeg života možete proživeti i sa svojim prijateljima koji su manje vešti jahači a koji će vas u stopu pratiti kelebisjkim kočijama ili saonicama.


JAHAČKI KAMPOVI

Dragi roditelji omogućite vašoj deci jedinstveno iskustvo, pustite ih neka dožive letnje kampove ergele Kelebija.

Isplanirani šestodnevni boravak na ergeli obuhvata:

 • jahanje uz iskusne instruktore
 • timarenje i kupanje konja
 • duga šumska vožnja kroz kelebijsku šumu
 • Izlet do Subotice  ili Palića sa obilaskom ZOO vrta.
 • Odlazak na bazen.
 • Smeštaj sa punim pansionom
 • …  i razne druge aktivnosti koje će vašem detetu prirediti nezaboravne trenutke .

PARADE

Za glumca su pozorište i scena daske koje život znače a za lipicanera, ceo život je pozornica na kojoj nastupa i pozira, dokazuje koliko zna i može jer je, kroz vekove, upravo i stvaran u tu svrhu. Njegov mentor ka što boljoj karijeri je čovek jer samo kroz zajedničku saradnju stvara se šansa da oboje zablistaju nesvakidašnjim sjajem. Na pozornici ergele kelebija nastupi, premijere, drame i scenska umetnost postali su svakodnevica, nešto sa čime živimo i što nam daje snagu da dišemo jer smo se kroz proteklih 15 godina trudili, borili i izborili za nivo i status koji danas uživamo. Mnogo truda, želje i rada utrošeno je kako bi manifestacije poput velike parade lipicaner i prvomajske gale, nastupi van zemlje i po mnogim gradovima Srbije postale naša tradicija, uloga koju igramo do poslednjeg aplauza a koja se očekuje od nas. Pepeljuga, Snezana i sedam patuljaka, Romeo i Julija, Don kohit od Mance, španske plesovi i bečki valcer samo su neka dela i igre koje smo do sada adaptirali i prikazali na konjima.


TAKMIČENJE ZAPREGE

Progresivni uspeh ergele Kelebija možda se najviše ogleda u takmičarskom i sportskom aspektu zaprežnog sporta.

Zaprega ergele 1995. Godine učestvuje na prvom takmičenju gde i osvaja prvo mesto.

Narednih nekoliko godina posvećeno je uzgoju i odgoju novih, mladih grla sa kojima se počelo takmičiti od 2006 godine. Nakon toga uspesi se samo nižu, četiri puta državni prvaci Srbije, zlatna medalja u ekipnom takmičenju na Balkanskom prvenstvu 2015, bronzana medalja u pojedinačnoj konkurenciji na istom takmičenju.

Mnoga od pobedničkih grla sa ergele kelebija prodata su drugim ergelama u zemlji i insostranstvu i krase njihove zaprege na najvecim svetskim takmičenjima.

UZGOJ I PRODAJA

Razlika između staklastog kamena nepravilnog oblika i mutne bistrine koji zovemo dijamant i sjajnog dragulja jasnih i oštrih ivica zvanog brilijant u čiji sjaj ne možemo a da ne gledamo širom otvorenih očiju nije u novcu, papiru ili juvelirnici već u veštoj ruci majstora koji ga je izbrusio.

Upravo se na taj način izdvaja i sjaj kelebijskih lipicanera. Dovoljno je reci da su grla sa ergele do sada prodavana u 13 različitih zemalja sveta, za jahanje ili zaprežni sport, treniraju, rade i osvajaju priznanja za najbolje ergele. 2015. godine drugoplasiranu zapregu na svetskom prvenstvu u dvoprezima krasio je konj upravo sa ergele kelebija.


MANIFESTACIJE

Ergela Kelebija već više od deset godina organizuje proslave Božića, Uskrsa i drugih velikih verskih praznika gde se uz drugačiji, domišljat način, kroz priču, pokazivanje i igru u kojoj učestvuju svi podsećamo onoga svo smo i sami naučili kada smo bili deca. Ove manifestacije uvek privlače veliki broj posetilaca, dvorište ergele je puno dečijeg smeha i radosti, dele se domaći kolači i poslastice i igraju najzabavnije igre uz druženje sa životinjama i kada se samo malo opustimo i odmaknemo od monitora i tastature i sami se setimo kako je zabavan bio praznik kod bake i deke na selu.


Radno vreme :
letnje (01.04.-30.09. )10-19 časova
zimsko (01.10.-30.03.) 10-16 časova

ponedeljak i utorak je neradni dan.

Cenovnik

1. LETNJI KAMP (6 punih pansiona)
16000
2. PREVOZ MLADENACA (dvopreg)
12000
3. PREVOZ ZA ROĐENDANE
1200 /čas
4. DUGA ŠUMSKA VOŽNJA (vožnja kroz kelebijsku šumu)
650 /po osobi
5. TERENSKO JAHANJE ZA ISKUSNE JAHAČE (jahanje na terenu sa instruktorom)
1500 /čas
Pogledajte ceo cenovnik
Ostavite komentar
Ocenite firmu

  Iskustva i preporuke posetilaca

  Neregistrovan korisnik
  06.05.2020 20:27

  Koji je kontakt telefon za rezervacije?

  Kristina Milosevic
  29.05.2017 11:28

  Tradicijom od preko dvadeset godina,kvalitetom i raznovrsnoscu ponude ergela Kelebija danas je prepoznatljiva turisticka destinacija za odrzavanje poslovnih,edukativnih i porodicnih skupova,za domace i za inostrane goste,savrseni turisticki centar za sve ljubitelje konja.

  Milos Topalovic
  29.05.2017 01:01

  Ukoliko ste zeljni novih avanatura u nepoznato,ukoliko ste smeli i odvazni a anavutristicki duh i dalje tece vasim venama sledece adrenalinsko iskusvo koje morate doziveti su jahacke ture po Kelebijskoj sumi.

  Andrija Atanaskovic
  26.05.2017 09:02

  Na ergeli se nalazi jedinstvena sala Potkovica,elitni restoran sa centralnim stolom u obliku potkovice koji je okrenut ka staklenom zidu iza kojeg se nalazi dvanaest prelepih lipicanera.