Elektroforeza Beograd

Adresa: Molerova 11
Beograd
Adresa: Bulevar Kralja Aleksandra 193a
Beograd
Adresa: Bulevar Kralja Aleksandra 193a
Beograd
Adresa: Molerova 11
Beograd
Adresa: Rige od Fere 22
Beograd

Elektroforeza Kragujevac

Adresa: Kopaonička 1II/2
Kragujevac
Vaša firma se ne nalazi ovde?
Pomoći cemo Vam da vas uvek pronađu
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Elektroforeza
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Elektroforeza

Kako  i samo ime kaže, elektroforeza radi na principu električnog polja. Ovo električno polje nastaje primenom jednosmerne galvanske struje konstantnog napona, a u cilju lečenja. 
Pozitivna dejstva galvanske struje na organizam su: poboljšanje cirkulacije, smanjenje zapaljenja tkiva, smanjenje osećaja bola (analgetsko dejstvo), kratkotrajno povećanje tonusa i nadražljivosti mišića...

Elektroforeza dlanova i stopala:

Mnogi dermatolozi smatraju elektroforezu kao prvu terapiju koju bi trebalo primeniti prvenstveno kod pojačanog znojenja dlanova i tabana. Terapija se može sprovoditi i kod aksilarne hiperhidroze (pojačano znojenje pod miškom), ali su rezultati malo slabiji nego kod znojenja dlanova i tabana. 
Elektroforeza se preporučuje pacijentima kod kojih antiperspiranti nisu dali odgovarajući i zadovoljavajući efekat, pa je neophodna intenzivnija terapija. 
Kako izgleda terapijski postupak? Vrlo jednostavno: u dve plitke posude sa vodom, stavljaju se šake ili stopala i potom se pušta jednosmerna galvanska struja. Ova struja je veoma slaba, pa nema opasnosti od strujnog udara.
Terapija se izvodi svaki drugi dan i traje pola sata. Pacijent može osetiti blago peckanje ili osećaj mravinjanja. Drugih neželjenih efekata nema, a cela procedura sasvim je bezbolna. 
Od intenziteta znojenja najviše zavise rezultati terapije. Ukoliko je znojenje intenzivnije i veće, potreban je i veći broj tretmana elektroforeze. Da bi se postigao zadovoljavajući efekat terapije, najvećem broju ljudi je potrebno između 10 i 12 tretmana, a kod nekih osoba dovoljan je samo jedan ciklus intenzivne terapije. 
Kada dođe do poboljšanja zdravstvenog stanja pacijenta, tu nije kraj. Nekim pacijentima je potrebna terapija koja održava postignuti efekat. Dinamika izvođenja se određuje individualno, od jednom nedeljno do jednom mesečno. Terapijski postupak se ponavlja ukoliko se primeti ponovno znojenje. 

Elektroforeza lica

Ovo je tretman koji se radi pojedinačno ili u seriji. Preparati su u vidu vodenog rastvora iz ampula ili u vidu gelova. Putem jednosmerne struje oni se unose direktno pod kožu. 
Elektroforezom lica postiže se najpre lečenje kože od akni i bubuljica, (što je posebno važno našim tinejdžerima), ili se koža hrani koncentrovanim kolagenom, vitaminima, placentom, elastinom, a sve u zavisnosti od procene kozmetičara.

Elektroforeza lekova

Elektroforeza lekova je terapijska procedura unošenja lekova u organizam putem jednosmerne konstantne ili jednosmerne impulsne struje srednje frekvencije. Na ovaj način, lek u najkraćem vremenskom periodu bude unešen na mesto povrede ili zapaljenja i odmah može da deluje. Postupak se primenjuje posredstvom elektroda koje su obavijene gazom,  natopljenoj u destilovanoj vodi i ravnomerno poprskane rastvorom leka. To mogu biti kortiko preparati, antibiotici, analgetici.
Prednost elektroforeze lekova je produženo dejstvo leka jer se u koži stvara depo i lek se postepeno oslobađa u tkivo, i deluje na mestu patološkog procesa u svojoj maksimalnoj koncentraciji.
Ovo je veoma važno, jer se putem elektroforeze lekova zaobilazi klasično unošenje leka, oralnim putem, i time se izbegava oštećenje gastrointestinalnog trakta kao i zaobilazi krvotok jetre i time se i njeno moguće oštećenje sprečava.
Ova metoda se može primeniti kod lokalnih zapaljenja potkožnog tkiva ili nekog zgloba, fibrozno promenjenih mišića i periartikularnih tkiva, ožiljnih stanja, zapaljenskih i degenerativnih reumatskih oboljenja, vanzglobnog reumatizma, posttraumatskih stanja. 
Efikasnost elektroforeze, ukoliko se pravilno koristi je veoma velika. Prema nekim istraživanjima, uspešnost elektroforeze kreće se do čak 83%.

Elektroforeza iskustva

Na kraju, trebalo bi znati, da elektroforezu ne mogu koristiti žene u drugom stanju, osobe sa epilepsijom, kao i pacijenti sa pejsmejkerom ili metalnim implantatima, kao na primer, u zglobovima. 

Elektroforeza – cena tretmana

Od 990 dinara do 3000 dinara.
*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme ispod teksta.
 

Iskustva i komentari posetilaca

Miodrag Kostic
Elektroforeza je poseban tretman koji podrazumeva relaksaciju koze na razlicitim delovima tela putem koriscenja struje. Dakle, to je neka vrsta elektro - tretmana. Moze se u danasnje vreme uraditi na dosta mesta u Beogradu.
Petar Jankulovski
Osnovni je problem u tome sto je ovo jako dobra metoda ali nije ni malo jeftina. Tako da kako za sada stvari stoje, ona definitivno nije jeftina metoda ali jeste metoda koja bi posebno trebala da se plati. Sve druge stvari su samo gubljenje vremena i nista vise od toga.
Stojance Ristovski
Ja tacno ne mogu ni da izgovorim tacna naziv ovog tretmana.
Marina Zivkovic
Sto se mene licno tice, veoma je vazno da se kod elektroforeze odlucite samo da je uradi na nekom pouzdanom mestu. Od toga zaista ne postoji nista bolje.
Milen Jovanovic
Koliko mi se samo cini, elektroforeza je metod u koji pre ili kasnije mozete da imate puno poverenje. Sve drugo je manje vazno.
Jovana Milinkovic
Licno mislim da je sto se ovog tretmana tice, veoma vazno da se odlucite upravo za kvalitet. Sve drugo je uglavnom manje vazno.
Filip Milutinovic
Mislim da je u svakom slucaju ovo poseban jedan tretman. AKo se bas za njega odlucite, sigurno je samo to da se sigurno necete pokajati.
Lea Stankovic
Licno sam misljenja da je veoma bitno da se ove sve na prvom mestu kvaltietno uradi.
Mihajlo Nastasovic
Koliko mi se samo cini, ovo je ipak poseban jedan tretman. Ako se bas za njega odlucite sigurno je samo to da se nikako necete pokajati.
Simona Vucinic
Moje licno misljenje je da je elektroforeza nesto u sta mozete da imate puno poverenje.
Todor Markovic
Samo po ovom pitanju treba da se odlucite za kvalitet i vise nista oko toga ne treba da brinete.
Marta Dencevic
Uvek je dobro da se pre nego sto se odlucite za elektroforezu ipak dobro posavetujete sa nekim specijalistom interne medicine.
Janko Zivanovic
Ako mene licno pitate, po ovom pitanju mozete slobodno da se posavetujete sa nekim strucnim licem u koje po meni mozete da imate puno poverenje.
Ljubinka Sreckovic
Po pitanju adekvatne primene ove metode, veoma vam je vazno da posetite neko strucno i profesionalno mesto. Primere takvog jednog mesta je i ordinacija za internu medicinu Vozdmedik Polimedic.
Nikolina Pantelic
Ukoliko vam je vec potreban kvalitetan tretman elektroforezom, slobodno treba da posetite dermatolosku ordinaciju Xenia Doctros u ciji kvalitet je najbolje da se sami uverite.
Jana Stankovic
Po pitanju interne medicine i elektroforeze, moraja preporuka svima je nesumnjivo Irva Clinic u koju zaista mozete da imate puno poverenje.
Biljana Brankovic
Ovo je tretman koji sam licno probala i sa kojim sam i vise nego zadovoljna. Prema tom,e moja preporuka je Dr. Bojic.
Petar Jankovic
Provereno mesto na kojem mozete da uradite elektroforezu je klinika Intermedica, koja se nalazi u Beogradu i relativno je lako dostupna iz nekoliko pravaca.
Ivan Stojanovic
Ako nista, bar je dobra stvar sto u danasnje vreme postoji veliki broj takvih hirurskih ordinacija.
Marko Petrovic
U principu ukratko i na brzinu sam procitao sta podrazumeva ovaj tretman. Mogu samo da kazem da je to tretman koji se u svakom slucaju mora uraditi u nekoj proverenoj hirurskoj ordinaciji.
Dusan Markovic
To je poseban tretman koji podrazumeva relaksaciju koze na razlicitim delovima tela putem koriscenja struje. Dakle, to je neka vrsta elektro - tretmana. Moze se u danasnje vreme uraditi na dosta mesta u Beogradu.
Ivana Petrovic
Moram biti iskrena i reci sledece...Uglavnom su mi porpilicno poznate sve teme koje se odnose na dermatologiju- kozu, medjutim nisam bas siguran sta je to elektroforeza. Da li bi mozda neko mogao to da mi objasni?