Transformatori DAK Electronic

5.0 | 11 ocena
Ulica: Zrenjaninski put 5a
Grad: Beograd
Opština: Borča
Transformatori DAK Electronic
Telefon: 011/
Mobilni: 064/
www.dakelectronic.rs

O nama

TRANSFORMATORI DAK ELECTRONIC


Sedište firme „DAK Electronic“ je na adresi Zrenjaninski put 5a, u Beogradu. Naime, DAK Electronic je specijalizovana firma za proizvodnju transformatora i trgovinu elektro materijalom i pratećom opremom. Našu najbolju preporuku budućim klijnetima čine visok kvalitet usluge i zadovoljstvo starih kupaca.

U trgovinskom delu naše firme nalazi se maloprodaja i veleprodaja:

 • - elektromaterijala,
 • - dekorativne i profesionalne rasvete,
 • - elektronskih cigareta


Posedujemo širok izbor svih vrsta kablova i provodnika, metalnih i plastičnih creva, mernih, razvodnih i upravljačkih, plastičnih i metalnih ormara, brojila, merne grupe i ostalih mernihuređaja, kao i prekidače grebenaste, bezkontaktne, krajnje prekidače, termoregulatore i termostate, osigurače.

Proizvodnja i servis naše firme zasniva se na torusnim transformatorima, pretvaračima pumpi za grejanje, tajmerima za TA peći, stabilizatorima, punjačima, mikro kontrolerima, svičerima...
Naš stručni tim je tu da Vam u svakom trenutku izađe u susret i omogući najbolju uslugu i pouzdano rešenje.

Usluge koje Vam možemo ponuditi su:

 • - IZRADA TRANSFORMATORA PO SPECIFIKACIJI
 • - PREMOTAVANJE TRANSFORMATORA
 • - VIKOLAVANJE MOTORA
 • - ŠEMIRANJE ORMANA
 • - IZRADA PROFESIONALNIH ELEKTRO URĐAJA PO VAŠEM ZAHTEVU


Proizvodi iz našeg asportimana:

Transformatori (Trafoi)

Transformator je električni uređaj koji transformiše energiju iz jednog kola u drugo, posredstvom magnetne sprege, bez ikakvih pokretnih delova. Transformator se sastoji od dva (ili više) spregnuta namotaja ili jednog namotaja sa više izvoda, kao i magnetnog jezgra koje koncentriše magnetni fluks.

Naizmenična struja u jednom namotaju će indukovati struju u drugim namotajima. Transformatori se koriste da spuštaju ili dižu napon, da menjaju impedansu i da obezbede električnu izolaciju između kola.

Vrste transformatora čijom se proizvodnjom bavimo su:

 • - TORUSNI TRANSFORMATORI
 • - EI TRANSFORMATORI


Transformatori po nameni koje izrađujemo su:

 • - izolacioni transformatori
 • - transformatori za audio uređaje
 • - auto transformatori
 • - prenosni (u kućištu) transformatori
 • - transformatori za auto radionice 24V
 • - transformatori za halogenu rasvetu 12V
 • - i mnogi drugi


Torusna jezgra su efikasnija od jeftinijih slojevitih EI jezgara. Druge prednosti u odnosu na {EI} su manja veličina, manja težina, manje mehaničko zujanje (što ih čini superiornim u audio pojačavačima), manje spoljašnje magnetno polje (oko jedne desetine), postavljanje na jedan stub i više izbora dimenzija.

Poručivanjem transformatora u našoj firmi možete kupiti trafo željene snage, napona, broja izvoda, specifične izolacije, sa ili bez termo zaštite...Uz svaki trafo se dobija pribor za montažu.
U standardnoj ponudi imamo transformatore snage od 20VA - 3000VA
Svi transformatori se testiraju pre isporuke i imaju garanciju od 24 meseca.

Stabilizar napona (Korektor)

Ukoliko u Vašem okruženju napon u mreži pada ispod 200 V možete imati ozbiljne probleme sa električnim uređajima u Vašem domaćinstvu koji neće raditi onako kako je projektovano, biće neekonomični ( trošiće više struje). Takođe postoji mogućnost pregorevanja uređaja i njihovog potpunog prestanka rada.

Da bi se zaštitili od ovakvih šteta i neugodnosti možete koristiti uređaj koji koriguje napon iz mreže i dovodi ga u okvire potrebne za normalno funkcionisanje. Automatski korektor napona – stabilizator se koristi uz uređaje kod kojih je važno da napon napajanja bude stabilan da bi efikasno izvršavali postavljene zadatke u domaćinstvu.

Posebno su korisni u primeni sa rashladnim aparatima koji imaju stroge norme napajanja, kao što su frižideri, zamrzivači, klimatizeri, gde usled nedovoljnog napona stradaju kompresori i njihova popravka je skupa i komplikovana.

Ukoliko je mrežni napon niži od nominalnog - 220 volti, korektori napona, stabilizatori, su skoro neophodni za napajanje uređaja kao što su kompjuteri, DVD uređaji, videorekorderi, muzički stubovi i video igre. Regulator održava napon stabilnim - 220 volti u opsegu mrežnog napona od 160 volti do 260 volti. Takođe uređaj poseduje instrumente za praćenje ulaznog i izlaznog napona, kao i automatske osigurače koji osiguravaju preopterećenje i priključke za trajno povezivanje na mrežu.


Pretvarač za pumpe za centralno grejanje

Ovaj pretvarač je posebno dizajniran za nužno napajanje pumpi za centralno grejanje u slučaju nestanka električne energije iz mreže elektrodistribucije. Pretvarač se u slučaju nestanka električne energije napaja iz akumulatorske olovne baterije 12v. Uređaj puni bateriju i kada je isključen, dovoljno je da je kabl za napajanje prikopčan na mrežu i da je baterija pravilno priključena. Uređaj sadrži automatiku za stabilizaciju ulaznog napona kao i ugrađenu DC start funkciju. Ova funkcija omogućava pokretanje pretvarača bez potrebe za napajanjem naizmeničnom strujom. Takođe, ugrađena je zaštita od prepunjavanja baterije, kao i od prevelikog pražnjenja baterije. Ukoliko dođe do prevelikog pražnjenja baterije zbog dugačkog vremena nestanka električne energije uređaj će se isključiti da bi sprečio oštećenje baterije.

Pretvarač za pumpe za centralno grejanje je preporučljivo držati uključenog na mrežni napon sa priključenim akumulatorom tokom cele godine jer će se on brinuti da akumulator bude spreman za sledeću grejnu sezonu. Samim time nikada više nećete brinuti da li ima ili nema struje.

TA tajmer

TA tajmer je uređaj neophodan u domaćinstvu ako želite da uštedite na potrošnji struje pogotovo u zimskom periodu tokom grejne sezone kada TA peći troše najveći deo električne energije od ukupne mesečne potrošnje. Uređaj radi na principu vremenskog ograničavanja punjenja TA peći na noćni period (vreme jeftine struje).

TA tajmer se lako montira mada je preporučljivo da instaliranje uređaja izvrši električar. Tada ona postaje sastavni deo vaše „nove“ štedljive peći.Pri kupovini TA tajmera dobijate uputstvo za upotrebu i šemu vezivanja na peć.

Tajmer ima mogućnost podešavanja osam programa za uključenje/isključenje punjenja peći. U svakom programu može da se odabere kojim danima će se taj program koristiti što znači da se na primer
radnim danima može podesiti različit rad od neradnih dana.

Takođe može da bude STALNO UKLJUČEN (ON), STALNO ISKLJUČEN
(OFF) ili da radi po podešenim vremenima (AUTO).

TA tajmer možete koristiti i na bilo kojem potrošaču u domaćinstvu za koji smatrate da troši veću količinu struje. Npr. mašina za pranje i sušenje veša, mašina za pranje sudova. Samo je potrebno da pri poručivanju tajmera napomenete namenu.

Garancija na TA tajmer je 24 meseca.

U našoj ponudi takođe se nalazi proizvodnja sledećih uređaja:

 • - profesionalni punjači akumulatora (automobilski i kamionski program)
 • - pretvarači (Invertori) napona (sa 12V ili 24V DC na 230V AC)
 • - dimeri velike snage (nadgradni i ugradni)
 • - dimerski kontroleri (za kafiće, hotele...)
 • - APA uređaji


Proizvodnja i prodaja transformatora, po veoma povoljnim cenama.
Vaš najbolji izbor kada su transformatori u pitanju.
Firma „DAK Electronic“ TRANSFORMATORI Beograd.

Ostavite komentar
Ocenite firmu

  Iskustva i preporuke posetilaca

  sasa
  04.11.2012 10:21

  potreban mi je termometar do 500c,koji se koristi za pecnice sporeta za cvrsto gorivo,interesuje me da li posedujete ovakav proizvod u vasem asortimanu,ako nemate da li znate gde bih mogao da ga kupim.unapred hvala

  MARE
  23.09.2009 10:19

  DOBRI SU I IMAJU DOBAR IZBOR BAS FINI

  Firme u blizini

  Kese za usisivace Mihajlovic, Durmitorska 4a, OTC Tezga br 8, Savski venac, Beograd
  Trafco torusni transformatori, Južni Bulevar 43a, Vračar, Beograd
  LED Rasveta - Inzinjering D.O.O., Bulevar Mihajla Pupina 10d, Novi Beograd, Beograd
  Elektromaterijal Vismax Line, Majora Ilića 5, Palilula, Beograd
  Elektromaterijal Gelevski Stevo, Dimitrija Tucovića 59a, Zvezdara, Beograd
  Lucky hep elektricni grejaci, Slanacki put 30, Palilula, Beograd
  Mak Trade Group, Vojvode Šupljikca 1, Zvezdara, Beograd
  Elektromaterijal ORTHODOXA COMPANY, Vojvode Šupljikca 1, Zvezdara, Beograd
  ORTHODOXA COMPANY Elektromaterijal, Višnjička 50, Palilula, Beograd
  Elektromaterijal Dioda +, Palmira Toljatija 5, Novi Beograd, Beograd