Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Dnevni boravak za stare
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Smeštaj u trokrevetnoj sobi sa stalnim nadzorom lekara i fizioterapeuta

Akcija -20% 400 Din.
Smeštaj u trokrevetnoj sobi sa stalnim nadzorom lekara i fizioterapeuta - 400 evra! Dom za stara lica Zvezdara Lux!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Smeštaj u dvokrevetnoj sobi sa stalnim nadzorom lekara i fizioterapeuta

Akcija -17% 500 Din.
Smeštaj u dvokrevetnoj sobi sa stalnim nadzorom lekara i fizioterapeuta - 500 evra! Dom za stara lica Zvezdara Lux!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Smeštaj u apartmanu sa stalnim nadzorom lekara i fizioterapeuta

Akcija -20% 800 Din.
Smeštaj u apartmanu sa stalnim nadzorom lekara i fizioterapeuta - 800 evra! Dom za stara lica Zvezdara Lux!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Dnevni boravak za stare

Starost je zapravo treća mladost, ali ona ipak zna da bude veoma teška ako nam nedostaje neko ko će brinuti o nama, neko sa kime ćemo moći da popričamo i ko će nam pomoći oko osnovnih stvari. U našem tekstu će biti reči o dnevnom boravku za stare i nemoćne osobe, što zapravo predstavlja praksu koja u razvijenom svetu postoji odavno, a na našim prostorima polako postaje sve zastupljenija i aktuelnija.

dnevni boravak za stare

 

Dnevni odmor

Na samom početku, hajde da se upoznamo šta se sve podrazumeva pod terminom dnevni boravak za stara lica. Pre svega, poznato je da su stariji ljudi veoma usamljeni, stoga se u dnevnim boravcima akcenat stavlja na socijalnu integraciju, koja je sve vreme praćena od strane socijalnog radnika.

Porodicama korisnika se daju stručni saveti, a ono što je posebno važno to je da se vodi računa o zdravlju korisnika, tj. o uzimanju propisane terapije, merenju šećera u krvi, merenju pritiska i slično. Dakle, stara lica su konstantno pod medicinskim nadzorom, rade sa radnim terapeutom i primenjuju fizikalnu terapiju.

Ishrana je jako bitna za bake i deke, tako da se korisnicima dnevnog boravka omogućava da imaju dva redovna obroka kao i dve užine, a možete da iskoristite i uslugu organizovanog prevoza.

Nedeljni odmor

Korisno je znati da svoje stare možete da ostavite u vreme kada vi koristite godišnji odmor a oni ne putuju sa vama, ili samo tokom vikenda.

dnevni boravak za stare cena

 

Da bi postali korisnici dnevnog ili nedeljnog boravka, neophodno je da se prilože određena dokumenta kao što su kopije lične karte korisnika, kopije lične karte srodnika, kopije overene zdravstvene knjižice bake ili deke, kao i njihov izveštaj lekara.

Dnevni boravak za stare – iskustva

Kao što smo naveli, postoje mnogi benefiti korišćenja dnevnog boravka za stara lica, i sve to predstavlja veliko olakšanje i za same ljude u trećem dobu ali i za lica koja se o njima staraju. Bake i deke se druže međusobno, i nikada nisu usamljeni, što znatno utiče na psihičko zdravlje.

Osnovna prednost dnevnih i nedeljnih boravaka jeste što starost čine kvalitetnijom i lakšom, uz negu i pomoć stručnih lica. Na taj način, članovi porodice mogu da se posvete svojim obavezama znajuči da su za svoje starije uradili najbolje što su mogli – prepustili su ih u ruke negovateljica i medicinskog osoblja gde će biti sigurni i o njima će se adekvatno brinuti.

Ipak, glavna razlika u odnosu na staračke domove i dnevni boravak jeste u tome što ćete uveče ponovo biti sa svojim najmilijima, pa se zahvaljujući tome postiže da se mlađi članovi rasterete obaveza, a starijima se obezbeđuje provođenje kvalitetnog dana.

U dnevnim boravcima za stare se organizuju razne aktivnosti, tako da provedeno vreme bude zanimljivo i ispunjeno pa se tako gleda TV program, čita se štampa, radi se u kreativnim radionicama, zajedno se odlazi u šetnje i na izlete, i zajednički se slave određeni značajni datumi...

Dnevni boravak za stare – cena:

Za uslugu dnevnog boravka za stare potrebno je izdvojiti u proseku oko 23000 dinara, ali je najbolje da se lično raspitate o detaljima. Prikazana cena je izražena na mesečnom nivou.

*Za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate oglašivače ispod našeg teksta. 

Iskustva i preporuke posetilaca

10.11.2018
Dragana Misic

Osnovna prednost dnevnih i nedeljnih boravaka jeste što starost čine kvalitetnijom i lakšom, uz negu i pomoć stručnih lica. Na taj način, članovi porodice mogu da se posvete svojim obavezama znajuči da su za svoje starije uradili najbolje što su mogli – prepustili su ih u ruke negovateljica i medicinskog osoblja gde će biti sigurni i o njima će se adekvatno brinuti.