Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Dihtung gume za vrata
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Dihtung gume za vrata

Ako imate kuću ili živite u prizemlju, onda dobro znate kako hladnoća zna da se uvuče kroz spoljna vrata ako ona ne dihtuju dobro. Sve to dalje vodi ka tome da će se temperatura u vašem prostoru spustiti i za nekoliko stepeni, što opet podrazumeva da ćete morati da dogrevate.

 

 

Ne moramo posebno naglašavati da će vam računi za struju biti veći, i tako iz meseca u mesec, iz godine u godinu... Dok čitate naš tekst, slobodno stavite na papir koliko ste novca bacili dogrevajući stan ili kuću, a onda pročitajte koliko koštaju dihtung gume za vrata. Zaključak koji ćete lako izvesti je da za malo novca možete uštedeti značajnu svotu, kada se pogleda i na godišnjem nivou, a kamoli dugoročno.

Dihtung trake za vrata

U ponudi prodavnica boja i lakova možete pronaći automatski dihtung za dvokrilna i jednokrilna zaokretna i klizna vrata za opuštanje sa strane šarke. Karakteriše ih jak pritisak prijanjanja.

Ovakvi modeli duhtung traka za vrata omogućavaju pokretnost profila, a još neke osobine koje bi trebalo da znate su da imaju dva trna za podešavanje od mesinga, dok je način ugradnje u žljeb; duhtung gume će vam pružiti i zvučnu izolaciju do četrdeset decibela, dok visina zaptivanja može biti 13 mm, a visina gume 28,3 mm, širina 12 mm. 

Kada je reč o materijalima od kojih su izrađene, naći ćete ih od aluminijuma i prirodne gume. Pri tome, treba da znate da nisu vodootporne ni dimootporne. Postoji mogućnost skraćivanja do 100 milimetara. 

Vrste dihtung guma za vrata

Pošto pogledate web prezentacije prodavnica boja i lakova, ili se prošetate do njihovog fizičkog sedišta, uverićete se da postoji više vrsta dihtung traka za vrata. To može biti dihtung guma T profil, dihtung guma sa repom, G profil, dihtung traka jedna komora ravna, i dve komore ravna.

 

 

Dihtung ili zaptivni profil, veoma je važan deo svih spoljašnjih vrata. Majtor će isti postaviti u prostor između krila i okvira (takozvani falc-luft), i to utiskivanjem u prethodno pripremljene žljebove. 

Karakteristične dimenzije su širina samog dihtunga, kao i širina dela dihtunga koji ulazi u žljeb na krilu ili štoku. Dihtunge ćete pronaći izrađene od materijala na bazi PVC-a, kao i gume, a takođe postoji i veoma širok izbor profila u zavisnosti od oblika konstrukcije vrata.

Karakteristike dihtung guma za vrata

Ono što očekujemo kada kupimo i ugradimo dihtung trake za vrata, to je da one dobro zaptivaju, ne dozvoljavajući prodor hladnog vazduha u prostoriju. Shodno tome, dihtung gume karakteriše elastičnost, otpornost na atmosferske uticaje, postojanost na boje i lakove, i najvažnije, dugotrajnost.

Estetika, kao veoma bitna stavka, biće zadovoljena na pravi način, jer se dihtung gume za vrata pojavljuju u dve boje, a to su bela i braon. 

Nakon jednostavne ugradnje, vama samo ostaje da uživate ušuškani u svom toplom domu, dok napolju fijuče ledeni zimski vetar.

Dihtung gume za vrata – cena:

Dihtung gume za vrata možete naći u koturu od 100 metara, pri čemu je prosečna cena oko 2500 dinara. 

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate prodavnice boja i lakova koje su oglašene ispod našeg teksta. 

Iskustva i preporuke posetilaca

21.07.2018
Andriajana Simic

Dihtung gume za vrata veoma su korisna stvar.Sprecavaju da hladan vazduh zimi ulazi u prostoriju u kojoj boravite i na taj nacin stedi i zadrzava toplotu unutar prostorije u kojoj se nalazite.

08.08.2017
Ljubinka Sreckovic

Sva vrata moraju da dobro dihtuju ukoliko mislite da vas zaista posluze. Iz tog razloga je upravo veoma vazno i bitno da te gume imaju dobar dihtung kako bi u potpunosti mogli da prize zvucnu i toplotnu izolaciju.

10.05.2017
Janko Zivanovic

U svakom slucaju ovi dihtunzi moraju da se dobro plate. Sve drugo je samo gubljejne vremena i nista vise od toga.

26.04.2017
Nikolina Pantelic

Koliko mi se samo cini, sve gume za vrata po ovom pitanju mogu i moraju da se dota plate kako god da okrenete.

13.04.2017
Petar Jankovic

U svakom slucaju su dihtiung gume za vrata nesto sto je i vise nego posebno i sta treba u svakom slucaju da se dosta plati kako pre tako i kasnije.

29.03.2017
Jana Stankovic

Po meni su ovi duhtunzi nesto sto je potpuno normalno i nesto sto nikako ne treba da vas cudi.

14.03.2017
Ivan Stojanovic

Sto se ovih vrsta tice, pre ili kasnije je kvalitet nesto sto moze da izbije u prvi plan.

23.02.2017
Biljana Brankovic

Kako god da okrenete, ovo su i vise nego posebne gume. Sve drugo je daleko losije resenje.

26.01.2017
Marko Petrovic

Ovo su posebne gume u ciji kvalitet je i vise nego vazo da se sami odlucite. Sve drugo je inace daleko manje vazno.

09.01.2017
Dusan Markovic

Moje licno misljenje je da po pitanju ovih guma samo treba da se odlucite za kvalitet.