Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Dihtung gume za prozore
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Dihtung gume za prozore

Svi mi volimo kada nam prozori dobro dihtuju, ili drugim rečima kazano – kada odlično prijanjaju, zaptivaju, ne dozvoljavajući prodor hladnog vazduha unutar prostorije. Dihtovanje se može smatrati jednom vrstom izolacije kuće, stana ili poslovnog prostora.

 

 

Zamislite situaciju da tokom hladnog dana, kada je napolju minus deset, vama non stop, malo po malo, prodire ledeni vazduh u unutrašnjost prostora, snižavajući tako temperaturu i do pet – šest stepeni?

Dihtung trake za prozore

U navedenoj situaciji, postoji samo jedno rešenje: pošto vam je hladno, usled toga jer prozori ne dihtuju dobro, vi morate da pojačate grejanje. Ako imate centralno grejanje u stanu, to bi značilo da ćete uključiti grajalice, klimu ili ako se grejete samo na struju, moraćete više da je trošite da biste postigli optimalnu temperaturu od dvadeset dva stepena. 

Sve to dalje vodi, usled lošeg dihtovanja prozora, u veće račune za utrošenu energiju, što niko od nas ne želi. Izračunajte koliko je to novca na mesečnom nivou, pa pomnožite sa grejnom sezonom, koja traje barem šest meseci. Taj iznos, dalje množite sa brojem godina, pa ćete dobiti jednu pozamašnu svotu bačenog novca. Zašto? Samo zbog toga jer vam prozori ne dihtuju dobro, i na taj način razbacuju vašu energiju a samim tim i novac.

Međutim, dobra vest je da se ovaj problem može lako rešiti, i to samo postavljanjem dihtung guma ili traka na prozore. To je više nego praktično rešenje, jer one imaju veoma povoljnu cenu, a pružaju vam adekvatnu zaštitu, štedeći energiju. 

 

 

Praktična osobina dihtung traka je u tome što su one samolepljive. Više nego lako se postavljaju, odnosno nećete morati da stavljate lepak koga biste jednog dana morati da uklanjate, kada odlučite da duhtung gume zamenite novim. 

Takođe, svakom čoveku je bitna estetika. Prozori su „ogledalo“ naše kuće, pa nije svejedno kako ćemo ih zaštiti od hladnog vazduha. U tom smislu, dihtung trake se pojavljuju u dvema bojama, beloj i braon, što bi značilo da neće narušiti kompletan estetski utisak koji ostavljaju vaši prozori.

Dihtung gume za prozore – iskustva

Duhtung gume za prozore možete pronaći u prodavnicama boja i lakova u širini i debljini, na primer, 9mmx7mm, dok je zazor između minimalno tri milimetara, a maksimalno šest. 

Kada nešto kupujemo za domaćinstvo, obično želimo da nam traje, odnosno da na duži rok rešimo problem koji smo imali. Postojanost dihtung guma za prozore je osam godina, pri temperaturi od maksimalnih minus četrdeset Celzijusovih stepeni.

Na web sajtovima firmi koje se bave prodajom dihtung guma za prozore, u ponudi je bogat izbor, pa čak možete pročitati i detaljnije podatke koji se tiču karakteristika samih traka i načina njihove ugradnje. 

U drugom slučaju, ako svratite u fizičko sedište prodavnice, ljubazno osoblje će vam rado izaći u susret i odgovoriti na sva pitanja vezana za dodatnu izolaciju vašeg prostora uz pomoć dihtung guma za prozore.

Dihtung gume za prozore – cena:

Cena dihtung guma za prozore zavisi od njihovih karakteristika, što podrazumeva dimenzije same trake, postojanost i slično. U jednom pakovanju možete kupiti šest metara trake, za šta je potrebno izdvojiti u proseku 460 dinara, pa naviše. 

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate prodavnice boja i lakova koje su oglašene ispod našeg teksta. 

Iskustva i preporuke posetilaca

21.07.2018
Zeljana Jeremic

U Farbari Kole mozete pronaci veoma kvalitetne dihtung gume koje ce dodatno spreciti ulaz hladnog vazduha oko vasih prozora i vrata. Cene i nisu nesto velike.

08.08.2017
Todor Markovic

Kako god da okrenete, dihtung gume za prozore je ipak nesto sto je svima potrebno. Sa cenama ne treba nesto previse da brinete. Koliko god da je Beograd skup, ovo nije nesto sto posebno treba da se plati.

10.05.2017
Ljubinka Sreckovic

Moraju ovi dihtunzi da se lepo plate, kako god da okrenete.

26.04.2017
Janko Zivanovic

Koliko mi se samo cini, ovo su ubedljivo najbolje gume az prozore koje postoje.

13.04.2017
Nikolina Pantelic

Po pravilu je moje licon misljenje takvo da gume za prozore mogu da budu bas onako kvalitetne. Od njih tesko da postoji nesto bolje.

29.03.2017
Petar Jankovic

Koliko mi se samo cini, ove gume su i vise nego znacajne i potrebno svim domacinstvima.

14.03.2017
Jana Stankovic

Ovo su veoma vazne gume. Sve drugo je sto se mene licno tice cisto gubljenje vremena.

23.02.2017
Ivan Stojanovic

Naravno da su ove gume i vise nego kvalitetne. Sve drugo je onda daleko losije resenje.

06.02.2017
Biljana Brankovic

Koliko mi je samo poznato, sto se tice ovih dihtunga moje je licno misljenje da treba da se odlucite za kvalitet.

26.01.2017
Marko Petrovic

Bas je komsija moj pre odredjenog vremena radio stolariju. Uradili su mu naravno i dihtung gume za prozore i na kraju se ispostavilo da to nije ni malo jeftino.

09.01.2017
Dusan Markovic

Ovo su zaista posebne gume koje i vise nego mogu da sprece nastajanje, odnosno strujanje vazduha.