Dodaj firmu

Azeco Suplementi

5.0 | 20 ocena
Član 7 godina
Cena:
3450 din.

BIOČAGA

Preparat napravljen od gljive čage, koja raste na živim stablima breze u hladnim i surovim uslovima severnog Sibira.

Za proizvodnju se koristi biljka stara najmanje pet godina. U čagi je prepoznato preko 300, za čoveka, korisnih organskih jedinjenja.

Specifičnim postupcima ekstrakcije, bez visokih temperatura i hemijskih tretiranja koji bi ugrozili strukturu komponenata ovog izuzetnog spoja prirodnih jedinjenja i elemenata, dobijen je proizvod biočaga u liofilizovanom, praškastom obliku.

Deluje kao imunomodulator, povećavajući odbrambenu sposobnost organizma protiv virusnih, mikrobnih i gljivičnih agenasa.

Biočaga poboljšava opšte stanje onkoloških bolesnika, čisti organizam od toksina, radionuklida i teških materijala, pospešuje razmenu materija moždanog tkiva nakon povreda i moždanih udara, poboljšava pamćenje i pozitivno deluje kod stanja stresa i depresije.

Svojim korisnim svojstvima značajno smanjuje nivo šećera u krvi, stabilizuje arterijski i venski pritisak i aritmiju i pomaže kod zatvora i grčeva digestivnog trakta.

PREDNOSTI BIOČAGE

sublimirani, liofilizovani ekstrakt gljive čage koja u sebi sadrži:

- preko 300 do sada prepoznatih aktivnih jedinjenja i elemenata

- hromogene supstance rastvorljive u vodi, steroidna jedinjenja i alkaloide, betulin, betulinsku kiselinu, melanin, Ge 132... sa izraženim antitumornim dejstvom

- organske kiseline koje regulišu i normalizuju kiselinsko-baznu ravnotežu

- tanine koji imaju protivupalna i hemostatička svojstva

- fitoncide sa snažnim antimikrobnim dejstvom

- flavonoide koji ispoljavaju antioksidativno, protivupalno, spazmolitičko i diuretičko dejstvo i pospešuju lučenje žuči...

- veliku količinu mikroelemenata: cink, kalcijum, mangan, natrijum, kobalt, bakar, nikal, srebro, Ge 132... a posebno su zastupljeni magnezijum i kalijum značajni za kardiovaskularni sistem i ponovno uspostavljanje elektrolitske ravnoteže.

BIOČAGA

sublimirani ekstrakt

U Pribajkalju pod robnom markom „Bajkalska legenda” proizvodi se jedinstveni prirodni koncentrat gljive čaga – sublimirani ekstrakt – pod nazivom BIOČAGA.

Ukratko o čagi...

Čaga je gljiva koja je posebno korisna za čoveka. Tome svedoči činjenica da je ona uključena u zvaničnu državnu dokumentaciju širom sveta: u FDA (SAD) ona je klasifikovana kao dodatak u ishrani; u WTO (Evropa) i farmakopeji Ruske Federacije – kao lekovita gljiva koja se koristi u medicinske svrhe.

Čaga je parazitska gljiva koja raste na belim stablima breza. Čaga se skuplja isključivo sa živog drveta. Postojbina Čage je Sibir, odakle se postepeno svuda rasprostranila. Čaga koja je sakupljena u Pribajkalju i šumama istočnog Sibira ima najviše pozitivnih svojstava. To je uslovljeno klimatskim prilikama koje vladaju u tim oblastima: surove zime, nagle i velike promene temperature do ekstremnih vrednosti.

Istorijat...

Žitelji Rusije su još od 11. veka koristili tinkture i napitke od čage. Prema predanju, ruski knez Vladimir Monomah se oslobodio raka usne zahvaljujući brezinoj gljivi.

Već u 18-19. veku u ruskom travniku, a kasnije u narodnom lekaru V.M. Florinskog, opisano je dejstvo tinktura čage na digestivni trakt. 1949. godine sovjetski naučnici P.K. Bulatova, M.P. Berjozina i P.J. Jakimov sakupili su i objedinili veliki materijal o primeni čage u narodnoj i naučnoj medicini. Uskoro je izučavanem čage počeo da se bavi skup naučnika Botaničkog instituta „V.L. Komarov“ Akademije nauka SSSR i 1952. godine dobijeni su prvi preparati od ove gljive koji su imali terapijski efekat i bili prigodni za čuvanje tokom dugog perioda.

Zašto piti čagu?...

* Povećanje nivoa onkološke zaštite. Poznato je da u oblastima, čiji žitelji, umesto čaja piju čagu, obolelih od karcinoma je manje nego među opštom populacijom.

* Povećavanje radne sposobnosti, podizanje tonusa organizma, poboljšavanje pamćenja i u borbi sa nesanicom. Radi bolje razmene materija u moždanom tkivu, što je posebno značajno za osobe koje su preživele moždani udar ili povrede glave.

* Kod problema sa digestivnim traktom, odnosno, kod stomačnih grčeva i kod osoba podložnih zatvoru.

* Snižavanje nivoa šećera u krvi (za 15 – 30%)

* Za čišćenje organizma od radionuklida, teških metala i toksina, olakšavanje stanja prilikom egzogenih intoksikacija (toksini iz hrane, alkohol, velika količina lekova i sl.) i endogenih intoksikacija (maligni tumori, infekcije i teška oboljenja).

* Čaga stimulište opšti imunitet u odnosu na viruse, mikrobe i gljivice...

Po svom hemijskom sastavu ova gljiva je veoma raznovrsna i sastoji se od organskih i neorganskih materija koje su korisne za organizam.

Svojstva organskih komponenti nađenih u čagi:

Osnovna aktivna komponenta čage su hromogene supstance, ili kompleks hromogenih supstanci koje su rastvorljive u vodi. Kompleks hromogenih supstanci se sastoji od fenol-aldehida, polifenola, oksifenil-karbonskih kiselina i hinona.

Hromogene supstance koje su rastvorljive u vodi, steroidna jedinjenja i alkaloidi ispoljavaju protivtumorno dejstvo. U sastav čage takođe ulaze organske kiseline koje regulišu i normalizuju kiselinsko-baznu ravnotežu u ljudskom organizmu.

Tanini u sastavu čage mogu delimično da izvrše denaturaciju belančevina što daje protivupalni i hemostatički efekat. Fitoncidi obezbeđuju antimikrobno dejstvo. Flavonoidi nađeni u čagi pokazuju antioksidativno, protivupalno, spazmolitičko i diuretičko dejstvo i pospešuje lučenje žuči.

Melanin doprinosi stimulaciji procesa razmene materija u organizmu, ima protivupalni i regenerativni efekat.

Svojstva neorganskih komponenti čage

Čaga sadrži veliku količinu mikroelemenata: kalijum, magnezijum, mangan, cink; soli silicijuma, kalcijuma, kobalta, bakra, natrijuma, nikla, srebra. Posebno su u čagi zastupljeni kalijum, magnezijum, elementi sa značajnim uticajem na stanja koja su praćena povraćanjem i prolivom.

Posebno preporučena primena

- Kod postojanja onkoloških promena različite lokalizacije.

- Za opšte stanje onkoloških bolesnika (intoksikacije kod tumora, ublažavanje bolova, povećanje apetita, poboljšavanje sna, normalizacija rada crevnog trakta). Pojačavanje citostatičke aktivnosti protivtumornih preparata.

- Povećanje odbrambene sposobnosti organizma protiv virusnih, mikrobnih i gljivičnih agenasa (imunomodulator).

- Kod astenije (biogeni stimulator – poboljšanje tonusa, poboljšanje razmene materija), uključujući i stanja posle operacija, povreda i teških bolesti.

- Za čišćenje organizma od toksina, radionuklida i teških metala. Poboljšavanje stanja nastalih trovanjem hranom, alkoholom, tumornih intoksikacija itd.

- Za korigovanje deficita mikroelemenata (posebno kalijuma i magnezijuma), za ponovno uspostavljanje elektrolitske ravnoteže.

- Kod stanja stresa i depresije. Regeneracija procesa razmene materija moždanog tkiva nakon povreda i moždanog udara, poboljšavanje pamćenja.

- Kod zatvora i grčeva digestivnog trakta.

- Za stabilizaciju arterijskog i venskog pritiska i aritmija.

Čaga se može koristiti zajedno sa lekarskim preparatima kod:

- Gastritisa

- Čira na želucu i dvanaestopalačnom crevu

- Diskinezije žučne kese i creva hipomotornog tipa

- Polipoze želuca i crevnog trakta

- Dijabetesa i povišene tolerancije na glukozu (preddijabetesa).

Lokalno se čaga koristi:

- U tretmanu razderotina i posekotina – posipanje praškom od čage sprečava gnojenje rane.

- U stomatologiji: ispiranje kod paradentoze, paradontitisa, stomatitisa.

Kontraindikacije:

- Individualna intolerancija, trudnoća i dojenje.

Pažnja!

Čagu ne treba koristiti za vreme:

- Intravenskog unošenja glukoze

- Tokom primene antibiotika iz grupe penicilina.

Treba:

- Preferirati mlečne proizvode i proizvode biljnog porekla.

- Izbaciti iz ishrane ljuta jela i dimljene proizvode.

Način primene: Jednu kafenu kašičicu rastvoriti u 100-200 ml tople (ne preko 50 stepeni) prokuvane vode, odrasli: 2-3 puta na dan 30 minuta pre ili sat i po nakon jela u trajanju od 1 – 2 meseca. Po potrebi se primena može ponoviti.

Svi (osim navedenih izuzetih osoba, stanja i slučajeva) mogu koristiti čagu kao dodatak ishrani, tj. kao čajni napitak, umesto čaja ili drugog pića, rastvaranjem 1 kafene kašike ekstrakta u 200 ml tople vode. Učestalost konzumiranja je po želji (2-4 puta na dan).

Ukupan sadržaj polifenola, preračunatih u tanin 57-96 mg, prisutan je u dnevnoj dozi BIOČAGE, što čini od 19-32% adekvatnog nivoa upotrebe.

Prednosti biočage:

- Ušteda vremena – ne zahteva dugu pripremu.

- Brzo i bez ostatka se rastvara u vodi.

- Korišćenje uvek sveže pripremljenog proizvoda.

- Određena adekvatna dnevna doza.

- U suvom obliku je prigodna za čuvanje tokom dugog perioda.

Biočaga je proizvod koji je u potpunosti spreman za primenu i ne sadrži nikakve dodatne aditive. Tokom proizvodnje proizvod se ne izlaže visokim temperaturama, što omogućava očuvanje pozitivnih svojstava gljive čage.

Biološki aktivan suplement. Nije lek. Pre primene preporučeno je posavetovati se sa lekarom. Preporučuje se u svojstvu dodatnog izvora polifenolnih jedinjenja i mikroelemenata (kalijuma, magnezijuma, mangana i gvožđa).

Kategorija: Alternativna medicina Beograd
Podkategorija: Detoksikacija organizma Beograd
Objavljeno: 05.10.2020.
# ID Oglasa: 008324
Firma: Azeco Suplementi
Website: baikalpharm.rs
Idi na vrh strane