Virusne bradavice

0

Humani papiloma virus je glavni uzročnik nastanka bradavica na telu. Različiti tipovi HPV-a uzrokuju različite vrste bradavičastih promena. Bradavice koje nastaju kao posledica prisustva neke vrste HPV-a su različitog oblika, izgleda, boje, i pojavljuju se na različitim mestima. Obzirom da su virusni tip oboljenja, lako se mogu preneti. Nije ih se lako otarasiti i karakteriše ih vrlo uporna priroda zbog koje se izuzetno brzo šire. Bradvice se ne mogu same povući ili otpasti. Upravo zbog toga je potrebno ovu vrstu promena na koži temeljno ukloniti. Dovoljno je jedno sitno bradavičasto tkivo kako bi pokrenulo lavinu nastanka novih.


Virusne bradavice mogu biti u boji kože, ili nešto tamnije; mogu biti ispupčene ili u ravni kože; mogu biti hrapave ili glatke. U svakom slučaju, one predstavljaju prekomerno umnožavanje ćelija kože i benigna su vrsta izrasline. Direktno nam ne ugrožavaju zdravlje ali mogu predstavljati veliki estetski problem i izazvati niz neprijatnosti.

Ukoliko patite od širenja virusnih bradavica, ne oklevajte već se obratite za stručnu pomoć. Tim dermatovenerološke ordinacije Beoderma će vam pomoći u njihovom zaustavljanju.

Kategorija: Dermatoloske ordinacije Beograd
Podkategorija: Dermatologija Beograd
Objavljeno: 05.10.2020.
Ažurirano: 18.07.2020.
# ID Oglasa: 017627
Website: www.beoderma.com