Uklanjanje žulja klavusa

0

Uklanjanje žulja klavusa

Klavus predstavlja vrstu benigne promene na koži. Klavus je bolno zadebljenje kože koje se najčešće javlja na tabanima, stopalima. Može bitno ogranićiti našu pokretljivost zbog bola koji se javlja pri svakom koraku. Nastaje kao posledica nošenja izuzetno neudobne obuće ili nepravilnog stajanja. Može se javiti i kao posledica dugog proveđenja vremena u stajaćem položaju. Ukoliko se ne ukloni na vreme - nepravilno gaženje, kako bi se izbegao bol koji stvara klavus, može dovesti do problema sa kičmenim stubom, kolenima, kukovima, karlicom.

Kurje oko, kako se drugačije kaže, manifestuje se kao sivo, žuto–smeđe zadebljanje. Ukoliko je koža na izvesnom mestu podložna konstantnom trenju ili pritisku, klavus se može pojaviti nakon izvesnog vremena. Njegovo uklanjanje ne treba odlagati jer se zadebljanje dalje razvija.Kurje oko tada počinje da prodire u sve dublje i osetljivije delove kože. Koža tada počinje da trpi konstantan pritisak i registruje kurje oko kao trn, zbog čega stvara sloj kože oko mesta koje je pod konstantnim pritiskom. Time se stvara bol koji može poremetiti naš način kretanja.
Najbolji vid intervencije je lasersko uklanjanje promene, koji možete obaviti u okviru dermatovenerološke ordinacije Beoderma.

Kategorija: Dermatoloske ordinacije Beograd
Podkategorija: Dermatologija Beograd
Objavljeno: 05.10.2020.
Ažurirano: 18.07.2020.
# ID Oglasa: 018169
Website: www.beoderma.com