Uklanjanje visećih bradavica

0

Uklanjanje visećih bradavica

Viseće bradavice su polipoidni izraštaji na koži. Predstavljaju benigne promene i virusnog su porekla. Kada do njihovog nastanka dođe, počinju brzo da se šire. Najčešće se javljaju na vratu, očnim kapcima, ispod ruku. Veličine su svega par milimetara i zakačene su tankom peteljkom. Ne izazivaju nikakve tegobe ali mogu predstavljati ozbiljan estetski problem. Pečurkastog su ili kupastog oblika, mogu biti u boji kože ili nešto tamnije. Glavni uzročnik njihovog nastanka je humani papiloma virus - HPV.


Najbolja metoda uklanjanja ove vrste promena je radiotalasna tehnika kojom je procenat od izlečenja ove vrste promena 97%. Korišćenje ove tehnike se preporučuje jer je bezbolno, koristi se anestetska krema, traje samo nekoliko minuta, i za to vreme se može ukloniti 20 – 30 promena.

Papilomi mogu biti dosta nezgodni kada je u pitanju njihovo trajno otklanjanje. Dovoljan je jedan mikro papilom kako bi pokrenuo lavinu nastanka visećih bradavica. Lekar specijalista mora biti posebno obazriv i temeljan kod njihovog uklanjanja, kako neki ne bi propustio.

Posetite ordinaciju Beoderma i otarasite se visećih bradavica jednom, zauvek.

Kategorija: Dermatoloske ordinacije Beograd
Podkategorija: Dermatologija Beograd
Objavljeno: 05.10.2020.
Ažurirano: 18.07.2020.
# ID Oglasa: 017581
Website: www.beoderma.com