Uklanjanje papiloma sa tela

0

Uklanjanje papiloma sa tela

Humani papilloma virus može izazvati jednu, estetski vrlo problematičnu promenu na koži. Papilomi su vrsta benigne promene, koja nastaje kao posledica prisustva navedenog virusa. Prenose se vrlo lako. Sve što je potrebno je direktan kontakt sa zaraženom osobom. Javljaju se na telu, tačnije ispod pazuha, vratu i licu. Papilomi nisu vrsta promene na koži koja izazive stalne tegobe. Nisu bolne sve do trenutka iritacije, povrede. Papilomi koji nastaju ispod pazuha su često podložni raznim iritacijama. Pre svega zbog upotrebe dezodoransa i samog procesa znojenja. Takođe se usled brijanja vrlo lako mogu povrediti. Kada do povrede ili iritacije dođe, javlja se bol i nagli rast. Veličine su 1-3 mm. Mogu se javiti u nijansi kože ili nešto tamnijoj boji.

Tretmani kojima se ova vrsta promene može lečiti su: tečnim azotom, elektrohirurgija, radio talasi. Nakon brojih studija, potvrđeno je da se najbolji efekat postiže radio talasima. Ovaj postupak iza sebe ne ostavlja ožiljke i beleže uspešnost lečenja u 97%. Potreban vam je svega jedan tretman koji traje 20–30 sekundi.

U okviru dermatovenerološke ordinacije Beoderma možete zakazati uklanjanje ove vrste promena. Naš stručni tim lekara će ovaj problem rešiti na najbolji mogući način.

Kategorija: Dermatoloske ordinacije Beograd
Podkategorija: Dermatologija Beograd
Objavljeno: 05.10.2020.
Ažurirano: 18.07.2020.
# ID Oglasa: 017671
Website: www.beoderma.com