Uklanjanje moluska

0

Uklanjanje moluska

Ovu vrstu oboljenja karateriše visok stepen zaraznosti. Najčešće se razvija kod dece i posledica je prenošenja virusa. Obično se javlja kod dece uzrasta od 3 meseca do 16 godina. Njeno idelano mesto za prenošenje su kontaminirani bazeni. Nastaje u vidu papule, bubuljice veličine 2-5mm. Nastanjuju se pojedinačno ili grupisano, i ozbiljno mogu narušiti izgled kože.
Izazivač je virus koji se prenosi direktnim kontaktom. Nastanak moluski se javlja 14 dana do 6 meseci nakon što je dete bilo izloženo virusu. Naravno, do ove vrste oboljenja može doći i kod odraslih, ali se u njihovom slučaju virus prenosi polnim putem. Mesto njihovog nastanjivanja je na licu, grudima, stomaku - ukoliko su pitanju deca. Kod odraslih se javljaju na ekstermitetima i polnim organima.


Ono što je još jedna karakteristika ove vrste oboljenja je mogućnost povlačenja. Problem je u tome što povlačenje nastaje tek nakon par meseci. Za to vreme se one mogu ozbiljno umnožiti i raširiti.


Najbolja opcija je uklanjanje moluska. Najefektniji način njihovog odstanjivanja je uz pomoć kriohirurgije tečnog azota. Na ovaj način ćete se otarasiti moluska bez posledica u vidu ožiljka.

Odstranite problem koji bitno narušava problem vaše kože ili vašeg deteta. Dođite u ordinaciju Beoderma kako biste ovaj problem rešili zauvek.

Kategorija: Dermatoloske ordinacije Beograd
Podkategorija: Dermatologija Beograd
Objavljeno: 05.10.2020.
Ažurirano: 18.07.2020.
# ID Oglasa: 017629
Website: www.beoderma.com