Uklanjanje kondiloma anogenitalne regije

0

Uklanjanje kondiloma anogenitalne regije

Smatra se da su kondilomi najčešći uzročnik analnog i cervikalnog karcinoma. Maligni potencijal kod određenih tipova HPV virusa može ugroziti celokupno zdravstveno stanje zaražene osobe. Period ispoljavanja kondiloma, odnosno period inkubacije može trajati nekoliko nedelja do nekoliko godina od ostvarivanja direktnog kontakta sa zaraženom osobom.

Kodilomi se u najvećem broju slučajeva prenose seksulanim putem. U zavisnosti od tipa HPV virusa zavisi i njihova agresivnost, brzina rasta, maligni potencijal kao i izgled samih kondiloma.

U odnosu na to možemo razlikovati visoko rizične, srednje rizične i nisko rizične tipove HPV virusa. Kondilomi se manifestuju u vidu bradavica koje se najčešće nastanjuju u predelu anogenitalne regije. Kondilome je neophodno ukloniti odmah po njihovom uočavanju. Vremenom mogu porasti, a u zavisnosti od stepena rizičnosti dovesti do maligniteta. Još uvek ne postoji lek koji može trajno izlečiti HPV infekciju pa se zato i dalje lečenje svodi na odstranjivanje promena koje ovi virusi stvaraju.

Dermatovenerološki tim lekara ordinacije Beoderma vam može pomoći u borbi sa ovom vrstom promena. U okviru naše odrinacije kondilome možete ukloniti na različite načine. Jedna od najzastupljenijih tehnika odstranjivanja su kriohirurgija, elektrohirurgija, hirurška ekscizija i laseri.

Kategorija: Dermatoloske ordinacije Beograd
Podkategorija: Dermatologija Beograd
Objavljeno: 05.10.2020.
Ažurirano: 18.07.2020.
# ID Oglasa: 018175
Website: www.beoderma.com