Uklanjanje kondiloma analne regije

0

Uklanjanje kondiloma analne regije

Kondilome uzrokuje humani papiloma virus HPV. Postoje različiti tipovi HPV virusa koji se razlikuju prema stepenu agresivnosti, brzini razvoja, izgledu i malignom potencijalu.
U najčešćem broju slučajeva se prenose seksualnim putem. HPV virus je jedan od najzastupljenijih virusa u ljudskom telu koji može uzrokovati nastanak kondiloma na najrazličitijim mestima. Kondilomi se mogu javiti na sluzokoži usta, jezika, glasnih žica, ali se u najčešćem broju slučajeva nastanjuju u okviru genitalne i analne regije.


Period inkubacije, odnosno period ispoljavanja kondiloma može trajati nekoliko nedelja do nekoliko godina. Razvoj simptoma infekcije je u direktnoj vezi sa imunim sistemom osobe koja je zaražena. Nekada jak imuni sistem može odložiti simptome virusa na duži vremenski period.

Kondilomi, ukoliko se ne tretiraju, mogu dovesti do komplikacija zbog svog malignog potencijala. Smatra se da su kondilomi najčešći uzročnik cervikalnog i analnog karcinoma.

U okviru dermatovenerološke ordinacije Beoderma možete ukloniti kondilome putem kriohirurgije, elektrohirurgije, lasera, hiruršće ekscizije. Budite odgovorni prema svom zdravlju i zakažite tretman u okviru ordinacije Beoderma.

Kategorija: Dermatoloske ordinacije Beograd
Podkategorija: Dermatologija Beograd
Objavljeno: 05.10.2020.
Ažurirano: 18.07.2020.
# ID Oglasa: 018174
Website: www.beoderma.com