Uklanjanje keratoza sa tela

0

Uklanjanje keratoza sa tela

Smatra se da je direktni uzročnik nastanku keratoze prekomerna izloženost suncu. Kao posledica toga dolazi do procesa umnožavanja ćelija u površinskom sloju kože koje stvaraju braonskasto-žućkaste promene. Te promene su često hrapave i mogu stvarati neprijatnosti u vidu svraba.


Najčešće nastaju na licu, vratu, stomaku, leđima. Jedina mesta gde se nikako ne mogu nastaniti su tabani, dlanovi i sluzokoža. Keratoza može stvarati dosta problema, pogotovo ukoliko se pojavila na mestu gde je koža pod konstantnom iritacijom. Sama po sebi predstavlja ozbiljan estetski problem i narušava izgled kože. To su obično najčešći razlozi uklanjanja keratoze. Posoje dva najefektnija načina za njeno uklanjanje.Prvi je radiotalasima, drugi hirurškom intervencijom. Drugi način je invazivniji i koristi se u slučaju kada su keratozne promene većih dimenzija. Radiotalasi su tehnika koja se najviše koristi pri uklanjanju keratoza sa lica i tela ukoliko to njihova dimenzija dozvoljava. Manje keratozne pojave se mogu srediti radio talasima. Ono što je dobra strana i jednog i drugog načina jeste što umanjuju mogućnost povratka keratoze. Kod drugih načina uklanjanja ova mogućnost je znatno viša.

Uklonite tragove keratoze u okviru dermatovenerološke ordinacije Beoderma. Naš stručni tim će učiniti da ovaj problem postane deo prošlosti.

Kategorija: Dermatoloske ordinacije Beograd
Podkategorija: Dermatologija Beograd
Objavljeno: 05.10.2020.
Ažurirano: 18.07.2020.
# ID Oglasa: 017577
Website: www.beoderma.com