Uklanjanje keratoza

0

Uklanjanje keratoza

Keratoza je pojava, odnosno promena na koži koja nastaje kod starijih osoba. Predstavljaju braonkasto – žućkaste promene, koje su hrapave na dodir. Pored hrapavosti i boje, one izazivaju svrab, crvenilo i vlažan osećaj u predelu kože gde su nastale. Mogu se tretirati kao benigni bradavičasti izraštaji koji nastaju kao posledica prekomernog uvećavanja ćelija u površinskom delu kože.


Mogu predstavljati ozbiljan problem ukoliko se nalaze na mestu gde su podložne konstantnoj iritaciji.


Pored toga su i ozbiljan estetski problem jer bitno mogu narušiti izgled kože kod pacijenta. Najčešće nastaju u predelu lica, grudi, leđa, kao i na velikim pregibima.


Jedini deo kože gde se keratoze ne mogu pojaviti su tabani, dlanovi i sluzokoža. Najbolji metod uklanjanja keratoze je putem radiotalasa. Ova metoda je prvi izbor zbog smanjivanja mogućnosti da se keratoza vrati. Radiotalasna terapija se koristi kod manjih oblika keratoze, dok je kod većih potrebno pribeći hirurškoj intervenciji. Ove dve metode vas jedine mogu donekle osigurati da se keratoza neće vratiti.


Zakažite pregled u okviru dermatovenerološke ordinacije Beoderma. Naš tim će učiniti sve da se sa ovom vrstom promene na koži više ne susretnete.

Kategorija: Dermatoloske ordinacije Beograd
Podkategorija: Dermatologija Beograd
Objavljeno: 05.10.2020.
Ažurirano: 18.07.2020.
# ID Oglasa: 017512
Website: www.beoderma.com